reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny :). Dokładnie miesiąc temu miałam zabieg łyżeczkowania, wczoraj się dowiedziałam że nie licząc krwiaka to została jeszcze we mnie część kosmówki. I mam teraz pytanie czy którejś z was udało się ominąć kolejny zabieg i macica sama się oczyściła podczas okresu? Strasznie boje się kolejnego zabiegu, nie chce znowu przez to przechodzić :(
Hej :) Ja nie miałam łyżeczkowania ale wychodząc ze szpitala wiedziałam że nie wszystko się wyczyściło. Podali mi leki które miały w tym pomóc. Po 2 tygodniach na USG okazało się że nadal coś jest także Pani doktor kazała przyjść po okresie. Nadal coś było więc dostałam leki przeciwzapalne żeby nic złego tam się nie zadziało i po następnym okresie było już okej.

reklama
Wiecie może jak to teraz jest z kontrolami z ZUS w czasie covid? I na początku ciąży? Mogę się takowej spodziewać?
Maja obowiązek poinformować cie ze bedzie wizyta. Balam się tego bo mam swoja działalność. Nie byli. Księgowy moeil ze tak było kiedyś ze wpadali bez zapowiedzi. 🤷‍♀️zresztą maja teraz wszystko zdalne wiec nie będą cjodzic

Niedawno podpytywałam się Was Kochane co przebadać przy niepękających pęcherzykach dostałam od Was rady żeby przebadać podstawowe hormony. Byłam w 4 dc i oto wyniki:
LH 9,30 mlU/ml
FSH 7,52 mIU/ml
Progesteron 0,3 ng/ml
Estradiol 36 pg/ml
Prolaktyna 6,81 ng/ml (biorę dosinex).
Kojarzę że coś pisałyście o LH i FSH że się porównuje wyniki. Nie wiem o co tam chodziło. Zerkniecie co i jak z wynikami? Wizytę mam dopiero na koniec listopada :<

Hej :) Ja nie miałam łyżeczkowania ale wychodząc ze szpitala wiedziałam że nie wszystko się wyczyściło. Podali mi leki które miały w tym pomóc. Po 2 tygodniach na USG okazało się że nadal coś jest także Pani doktor kazała przyjść po okresie. Nadal coś było więc dostałam leki przeciwzapalne żeby nic złego tam się nie zadziało i po następnym okresie było już okej.
Dziękuję za odpowiedź, poprawiłaś mi humor! Mam nadzieję że u mnie również tak się skończy :)

Dziękuję za odpowiedź, poprawiłaś mi humor! Mam nadzieję że u mnie również tak się skończy :)
Trzymam kciuki tylko koniecznie to kontroluj! Chodź do lekarza niech wszystko sprawdza a przed wizytą rób sobie poziom beta HCG mi po tym też pani doktor kontrolowała na ile wszystko się oczyszcza i czy się oczyszcza. Możesz się też podpytać o te leki przeciwzapalne żeby nic Ci się tam nie zadziało złego. U mnie Pani doktor nie chciała robić zabiegu bo stwierdziła że jeśli tak dobrze i szybko oczyszcza się naturalnie to szkoda robić zabieg. Z perspektywy czasu to żałowałam bo wiadomo że musiałam czekać i czekać aż się wyczyści samo ale teraz myślę że może i dobrze się stało.

Cześć dziewczyny wizyta dopiero wieczorem między 16-19 bo mój lekarz operował i nie mógł mnie przyjąć.
Niestety w nocy miałam masakrę, obudziłam się z silnym kłuciem całej prawej strony, ledwo doszłam do łazienki, po oddaniu moczu oblał mnie zimny pot i wszystko w środku mi się trzęsło. Chyba ze strachu 😔 Potem jak położyłam się to zaczęło mijać, jak zeszły że mnie gazy to położyłam się na lewym boku i zasnęłam. Miałam wrażenie, że to w wyniku tego, że nie obudziłam się w dobrym momencie, tylko już mnie cisnęło na pęcherz. Wydaje mi się, że żołądek mi dokucza. Muszę porozmawiać z lekarzem. Mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje 😕

Cześć dziewczyny wizyta dopiero wieczorem między 16-19 bo mój lekarz operował i nie mógł mnie przyjąć.
Niestety w nocy miałam masakrę, obudziłam się z silnym kłuciem całej prawej strony, ledwo doszłam do łazienki, po oddaniu moczu oblał mnie zimny pot i wszystko w środku mi się trzęsło. Chyba ze strachu 😔 Potem jak położyłam się to zaczęło mijać, jak zeszły że mnie gazy to położyłam się na lewym boku i zasnęłam. Miałam wrażenie, że to w wyniku tego, że nie obudziłam się w dobrym momencie, tylko już mnie cisnęło na pęcherz. Wydaje mi się, że żołądek mi dokucza. Muszę porozmawiać z lekarzem. Mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje 😕
To czekamy do wieczora. Ja tez miałam notorycznie takie bóle chyba przez zaparcia. Naprawdę myślałam czasem że umrę, spać nie mogłam, ciągle nospa ale w końcu przeszło. Cały pierwszy trymestr się tak męczyłam :/

Niedawno podpytywałam się Was Kochane co przebadać przy niepękających pęcherzykach dostałam od Was rady żeby przebadać podstawowe hormony. Byłam w 4 dc i oto wyniki:
LH 9,30 mlU/ml
FSH 7,52 mIU/ml
Progesteron 0,3 ng/ml
Estradiol 36 pg/ml
Prolaktyna 6,81 ng/ml (biorę dosinex).
Kojarzę że coś pisałyście o LH i FSH że się porównuje wyniki. Nie wiem o co tam chodziło. Zerkniecie co i jak z wynikami? Wizytę mam dopiero na koniec listopada :<

Stosunek lh do fsh. Stosunek u Ciebie jest 1,2 dokładnie nie wiem chyba powinno być chyba ok 1. chyba @Destino mi wczoraj odpowiadała, że FSH powinno być wyższe niż LH może coś podpowie.

To czekamy do wieczora. Ja tez miałam notorycznie takie bóle chyba przez zaparcia. Naprawdę myślałam czasem że umrę, spać nie mogłam, ciągle nospa ale w końcu przeszło. Cały pierwszy trymestr się tak męczyłam :/
Rano było mi nie dobrze, ale wcisnęłam w siebie powoli kanapkę i przeszło. Trochę plecy mnie bolały ale to może przez niewyspanie bo córka się do nas wprowadziła w środku nocy🙂. Ogólnie teraz czuję się dobrze, tylko takie poczucie mokra w miejscu intymnym czuję.

reklama
Stosunek lh do fsh. Stosunek u Ciebie jest 1,2 dokładnie nie wiem chyba powinno być chyba ok 1. chyba @Destino mi wczoraj odpowiadała, że FSH powinno być wyższe niż LH może coś podpowie.
No właśnie też coś takiego kojarzę ale nie wiem do końca co z tym dalej zrobić. Ok może coś tam jeszcze ktoś inny później zerknie i napisze :) Dzięki

Do góry