reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej ! Nie wiem czy słyszałyście (ja się dowiedziałam od taty mojego), ze weszla ustawa Ciaza+ i jest wykaz lekow refundowanych. W tym euthyrox, duohaston,m luteina i.....heoaryna(neopren tez). Jestem w szoku. Majątek wydałam na clexane w ciazy. 🤦‍♀️ słyszałyście l tym? Ktoras z was lorzysta?

reklama
@Charlotte21 a żeby dostać receptę z kodem c np na neoparin trzeba będzie mieć podstawy do jego przyjmowania czy wystarczy fakt bycia w ciąży? 😊 Orientujesz się? 😊😊
Oj nie wiem. Ale logiczne by było to ze trezba miec zalecenie 🤔🤔 tak jak z endo. Jak wystawi ze musisz brac to recepte mógł rodzinny wystawic. Sądzę że tutaj bedzie podobnie. Musi być jakaś podstawa 🤷‍♀️

Właśnie się zastanawiam bo w sumie bez sensu jakby tylko refundowane były te z podstawą do przyjmowania bo przecież jeśli ktoś mial potwierdzone ze musi przyjmować heparyne w ciąży to i tak miał refundację i zamiast 80 zł płacil 8 zł

Właśnie się zastanawiam bo w sumie bez sensu jakby tylko refundowane były te z podstawą do przyjmowania bo przecież jeśli ktoś mial potwierdzone ze musi przyjmować heparyne w ciąży to i tak miał refundację i zamiast 80 zł płacil 8 zł

Tylko one mają być chyba darmowe czyli refundacja 100 % luteina i duphaston nie były refundowane tylko 100% płatne

reklama

Nie jest bez sensu. Leki na których recepcie będzie kod C będą w pełni darmowe. A co do pytania czy musisz mieć zaświadczenie że potrzebujesz lek, to przecież jeśli byś nie potrzebowała to lekarz nie wystawi recepty, to przecież logiczne. Jeśli w ciąży potrzebujesz leku, to lekarz wystawia recepte refundowana, wtedy idziesz do apteki i dostajesz lek za.darmo

Do góry