Dziewczyny chciałam się zapytać. Bo moja dziewczynka 10 czerwca będzie miała już 2 tygodnie i przeważnie robię jej mm 90 ml tak jak na opakowaniu ale ona się tym nie najada. W szpitalu mówili aby zwiększać dawkę o 10 lub 5 ml na dobę więc powinna już jeść 140 ml ?
reklama
Na wadze przybiera. Z piersi dostaje raz dziennie jak odciagne i resztę dostaje mm. Bo jak tylko karmiłam z piersi zawsze musiałam dokarmic bo ciężko było się powiedzieć ile zjadla. A teraz tylko mm i raz dziennie ściągnięte. Narazie zjada 90 ml ale czasami się domaga więcej. Więc dostaje ale nie za dużo.@gigi_ Pamiętaj, że dziecko to nie robot. Moje dzieci bardzo długo jadły 60ml/porcję, ale jadły częściej niż rozpiska. Jak przybiera na wadze, to niech je tyle, na ile ma ochotę
Dzoana88
Fanka BB :)
Ja KP ale z tego co widzę u koleżanek to ich 4 miesięczniaki jedza 150, wiec chyba 140 dla 2 tyg maluszka to za wiele. Ale mogę się mylić [emoji848]
Dziewczyny chciałam się zapytać. Bo moja dziewczynka 10 czerwca będzie miała już 2 tygodnie i przeważnie robię jej mm 90 ml tak jak na opakowaniu ale ona się tym nie najada. W szpitalu mówili aby zwiększać dawkę o 10 lub 5 ml na dobę więc powinna już jeść 140 ml ?
nnat.
Moja jednorazowo w 3 tygodniu zjadła 150 mlDziewczyny chciałam się zapytać. Bo moja dziewczynka 10 czerwca będzie miała już 2 tygodnie i przeważnie robię jej mm 90 ml tak jak na opakowaniu ale ona się tym nie najada. W szpitalu mówili aby zwiększać dawkę o 10 lub 5 ml na dobę więc powinna już jeść 140 ml ?
A tak to teraz 90-120 sporadycznie braknie z 10-20 ml.
Zrób jej 120 i zobacz ile zje, 140 to chyba za dużo.
Pamiętaj że te rozpiski to tylko orientacyjne dane
Lu_cy
Maksiu jadł 60 ml w tym czasie, ale my więcej mieliśmy na piersi. Czasem nawet tylko 30 ml dawalismy. Jest jakiś wzór ile dziecko powinno zjeśćDziewczyny chciałam się zapytać. Bo moja dziewczynka 10 czerwca będzie miała już 2 tygodnie i przeważnie robię jej mm 90 ml tak jak na opakowaniu ale ona się tym nie najada. W szpitalu mówili aby zwiększać dawkę o 10 lub 5 ml na dobę więc powinna już jeść 140 ml ?
roki_1991
Madlein
@gigi_ to stanowczo za dużo. Ja też karmiłam mm według tego co na opakowaniu pisało (120ml co 4h) i młody się przejadał i okropnie ulewał. Doszło przez to do tragedii, jak miał 7tyg. zachłysnął się, reanimacja, szpital. Wtedy oprócz tego, że zmienili nam mleko na nutramigen to kazali karmić częściej, a mniejszymi porcjami. Także jadł po 90ml co 3h z przerwą nocną. Z tego co pamiętam to o te 10ml zwiększa się porcje tylko przez pierwszy tydzień życia.
Jivka
Moderator
Tak, zwiększa się o 10ml ale to działa tylko do 10 czy 14 dnia [emoji848] Jeśli nie starcza jej 90ml,to podaj 120ml. Musisz obserwować dziecko, bo każde jest inne [emoji4]Dziewczyny chciałam się zapytać. Bo moja dziewczynka 10 czerwca będzie miała już 2 tygodnie i przeważnie robię jej mm 90 ml tak jak na opakowaniu ale ona się tym nie najada. W szpitalu mówili aby zwiększać dawkę o 10 lub 5 ml na dobę więc powinna już jeść 140 ml ?
Moja ma prawie 7mscy i je aktualnie porcje 180ml [emoji16] A są u mnie na grupie dzieci co mimo mm wstają 3x w nocy na jedzenie i jedzą po 120ml co 2h [emoji2368]
reklama
monika1708
miałam porade z diabetologiem i tak jak myślałam, mam za długie igły do pena! powiedział że w aptece wciskają to co im nie schodzi wrr.