reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziękuję! ♥️ Na pewno wykonam te badania jak tylko okres przyjdzie. I pójdę już przygotowana na wizytę u nowego ginekologa. Zobaczymy co powie. A jakie u Ciebie stymulacja przyniosła skutki? Udało Ci się zajść w ciążę? Trochę się boje, że w czasie stymulacji będę się jeszcze bardziej nakręcać.

Najlepiej 2-4 dzień cyklu wykonać te badania. Tak mówił mój lekarz.
Udało się w drugim cyklu z lekami. W pierwszym miałam za małą dawkę i nic nie urosło. W kolejnym, ze zwiększoną dawką się udało. Niestety seruszko się zatrzymało w 8tc. Jak pytałam lekarza czy to wina stymulacji to mówił, że nie.

reklama
Z grupowego to szybko bo przez Internet wzięłam ale do becikowego pot wołają i inne dokumenty od męża bo on na krusie. Dzisiaj musimy wypełnić aby jutro zawieźć te dokumenty bo on jeszcze tydzień zostaję
A my bez pita składaliśmy dokumenty przez internet i sami że skarbówka załatwili sprawy dochodów.
A nawet jak dzwoniliśmy o zaświadczenie o docjodach ze skarbowego to powiedzieli ze juz nie wystawiają takich pism do becikowego

Hej!
Ja po poronieniu zaszłam w ciążę w 4 cyklu, chociaż u nas każdy zalecał przez 3msce dać sobie czas. Dopiero w trzecim cyklu poczułam się gotowa na kolejną ciąże, jednak ten cykl trochę świadomie odpuściłam, bo ja to z tym bojaźliwych.... Żeby sobie nie zarzucać ze mogłam się wstrzymac i że to moja wina gdyby coś się nie udało.
W kwietniu tamtego roku straciłam ciąże a rok i 2 dni później urodziłam zdrowa córeczkę :)
Trzymam kciuki [emoji9]

Myślę że nie za późno, sprawdź poziom hormonów i dopiero na tej podstawie dobierajcie dawki leków :)

Możliwe że ja też bez mutacji, miałam badania zrobić w sierpniu po @, bo myślałam że się nie udało, a tu test pozytywny :)

A mogą być takie zmiany u dorosłego jako objaw nietolerancji laktozy??
Jak najbardziej. U mnie najczęściej robią się szorstkie ramiona i szyja cierpi. O i czasem na plecach. Tylko u dorosłego to warto też wykluczyć grzybicę ogolnoustrojowa

Najlepiej 2-4 dzień cyklu wykonać te badania. Tak mówił mój lekarz.
Udało się w drugim cyklu z lekami. W pierwszym miałam za małą dawkę i nic nie urosło. W kolejnym, ze zwiększoną dawką się udało. Niestety seruszko się zatrzymało w 8tc. Jak pytałam lekarza czy to wina stymulacji to mówił, że nie.
Właśnie bardzo często czytam, że dużo poronień zdarza się po stymulacji i trochę mnie to martwi 😔

Zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu w którym trafiliśmy w owulacje, był to drugi cykl na lekach ale w pierwszym zupełnie się nie wstrzeliliśmy z terminem przytulanek.
My kochamy się co drugi dzień. Rzadko się zdarza, żeby się udało codziennie. Niestety mamy różne zmiany z mężem i widujemy się tylko wieczorami. Czy w czasie stymulacji zaleca się przytulanki codziennie?

Jak najbardziej. U mnie najczęściej robią się szorstkie ramiona i szyja cierpi. O i czasem na plecach. Tylko u dorosłego to warto też wykluczyć grzybicę ogolnoustrojowa
Dzięki za sugestie! Mój Mąż ma właśnie takie zmiany na klatce piersiowej i na plecach. I ciągle zastanawiamy się skąd to, on nic z tym robić nie chce, czasami mówi że to swędzi.

Ja miałam seks raz dwa dni przed owulacją i zaszłam w ciążę
Tylko czy musi koniecznie być np w dzień owulacji? Albo codziennie w okolicach tego dnia? Czy nie wystarczy np dzień przed? Szczerze, mówiąc na początku kochaliśmy się codziennie w dni płodne, a udało się dopiero jak kochaliśmy się co drugi dzień.

reklama
Do góry