reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziękuję! ♥️ Na pewno wykonam te badania jak tylko okres przyjdzie. I pójdę już przygotowana na wizytę u nowego ginekologa. Zobaczymy co powie. A jakie u Ciebie stymulacja przyniosła skutki? Udało Ci się zajść w ciążę? Trochę się boje, że w czasie stymulacji będę się jeszcze bardziej nakręcać.

Najlepiej 2-4 dzień cyklu wykonać te badania. Tak mówił mój lekarz.
Udało się w drugim cyklu z lekami. W pierwszym miałam za małą dawkę i nic nie urosło. W kolejnym, ze zwiększoną dawką się udało. Niestety seruszko się zatrzymało w 8tc. Jak pytałam lekarza czy to wina stymulacji to mówił, że nie.

reklama
Z grupowego to szybko bo przez Internet wzięłam ale do becikowego pot wołają i inne dokumenty od męża bo on na krusie. Dzisiaj musimy wypełnić aby jutro zawieźć te dokumenty bo on jeszcze tydzień zostaję
A my bez pita składaliśmy dokumenty przez internet i sami że skarbówka załatwili sprawy dochodów.
A nawet jak dzwoniliśmy o zaświadczenie o docjodach ze skarbowego to powiedzieli ze juz nie wystawiają takich pism do becikowego

Hej!
Ja po poronieniu zaszłam w ciążę w 4 cyklu, chociaż u nas każdy zalecał przez 3msce dać sobie czas. Dopiero w trzecim cyklu poczułam się gotowa na kolejną ciąże, jednak ten cykl trochę świadomie odpuściłam, bo ja to z tym bojaźliwych.... Żeby sobie nie zarzucać ze mogłam się wstrzymac i że to moja wina gdyby coś się nie udało.
W kwietniu tamtego roku straciłam ciąże a rok i 2 dni później urodziłam zdrowa córeczkę :)
Trzymam kciuki [emoji9]

Myślę że nie za późno, sprawdź poziom hormonów i dopiero na tej podstawie dobierajcie dawki leków :)

Możliwe że ja też bez mutacji, miałam badania zrobić w sierpniu po @, bo myślałam że się nie udało, a tu test pozytywny :)

A mogą być takie zmiany u dorosłego jako objaw nietolerancji laktozy??
Jak najbardziej. U mnie najczęściej robią się szorstkie ramiona i szyja cierpi. O i czasem na plecach. Tylko u dorosłego to warto też wykluczyć grzybicę ogolnoustrojowa

Najlepiej 2-4 dzień cyklu wykonać te badania. Tak mówił mój lekarz.
Udało się w drugim cyklu z lekami. W pierwszym miałam za małą dawkę i nic nie urosło. W kolejnym, ze zwiększoną dawką się udało. Niestety seruszko się zatrzymało w 8tc. Jak pytałam lekarza czy to wina stymulacji to mówił, że nie.
Właśnie bardzo często czytam, że dużo poronień zdarza się po stymulacji i trochę mnie to martwi 😔

Zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu w którym trafiliśmy w owulacje, był to drugi cykl na lekach ale w pierwszym zupełnie się nie wstrzeliliśmy z terminem przytulanek.
My kochamy się co drugi dzień. Rzadko się zdarza, żeby się udało codziennie. Niestety mamy różne zmiany z mężem i widujemy się tylko wieczorami. Czy w czasie stymulacji zaleca się przytulanki codziennie?

Jak najbardziej. U mnie najczęściej robią się szorstkie ramiona i szyja cierpi. O i czasem na plecach. Tylko u dorosłego to warto też wykluczyć grzybicę ogolnoustrojowa
Dzięki za sugestie! Mój Mąż ma właśnie takie zmiany na klatce piersiowej i na plecach. I ciągle zastanawiamy się skąd to, on nic z tym robić nie chce, czasami mówi że to swędzi.

Ja miałam seks raz dwa dni przed owulacją i zaszłam w ciążę
Tylko czy musi koniecznie być np w dzień owulacji? Albo codziennie w okolicach tego dnia? Czy nie wystarczy np dzień przed? Szczerze, mówiąc na początku kochaliśmy się codziennie w dni płodne, a udało się dopiero jak kochaliśmy się co drugi dzień.

reklama
Do góry