reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
...zeby szybko sie udało , miało byc 😀 cos mi urwało słowo :)

Aga10_2018 acard na przepływy. Po 2 poronieniu tez brałam ale właśnie nie pamietam czy od początku cyklu czy tak jak teraz mi każą.
Bardzo Ci współczuje kochana, przytulam , bądź silna 🤗

mloda1994 czyli tez masz spora dawkę. Tak sie tez zastanawiam jak to jest potem w ciąży. Czy ten kwas foliowy bierze sie tylko w tych witaminach dla ciężarnych czy tez jeszcze dodatkowo . Kurka, powinnam wiedzieć ale od ostatniej szczęśliwej ciąży minęło juz 8 lat ! Skleroza 😉
Ja tylko sprostuje ;) 800 to 80p mikrogramow czyli 0.8 mg A Ty pisałaś o 4 czy 5 mg, to jednak trochę więcej ;)

Ja tez 75mg . Moze zacznę brać juz teraz. Przeciez raczej nie zaszkodzi :)
Acard nie zaszkodzi. Chociaż kiedyś słyszałam jakieś teorie że może niby blokować owulacje. Średnio w to Wierzę, choć sama biorąc acard w ciążę nie zaszlam 🤣🤣 ale bardziej myślę że to przypadek. Akurat udało mi się w cyklu w którym wyrzuciła leki w kat i pojechaliśmy na wakacje :p
Jedynie jeśli będziesz.miec obfita @ to odstaw na kilka dni jeśli już będziesz brać cały cykl :)

Ja tylko sprostuje ;) 800 to 80p mikrogramow czyli 0.8 mg A Ty pisałaś o 4 czy 5 mg, to jednak trochę więcej ;)
Oj! Rzeczywiście! Masz racje! Końska dawka wiec! Nie mam możliwości zapytać teraz gin czy to ok... liczę, ze wzięła pod uwagę obecność kwasu foliowego rowniez w tych witaminach , przypisując mi ten 5 mg. 😳

Może u nas będzie ten acard i Foliany zbawienne[emoji4] w końcu się uda chciałabym wiedzieć kiedy ale napewno się uda nam wszystkim.
Trzeba wierzyć ! Baaaardzo bym chciała zeby nam wszystkim sie udało , żebyśmy nie musiały nie wiadomo jak długo czekać . Musi byc dobrze 🤗

reklama
Dziewczyny do tej pory brałam przy staraniach suplement Pregna Start. Lekarz napisał, że mam brać kwas foliowy zmetylowany np. S o l g a r, ale nie podał dawki. Pytanie brzmi, czy myślicie, że mam brać tylko ten zmetylowany 0,4 czy kontynuować ta Pregne. Dodatkowo mam brać B6 i B12.

Dodam tylko, że umówiłam się na konsultacje, ale kilka dni muszę czekać jeszcze 😀

Do góry