reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jestem wzruszona, zazdroszczę Ci troszkę że jesteś na tym etapie, chciałabym cofnąć się w czasie 😁
U nas taka sytuacja.... 😁 Dziś 35+2 :)
Ale brzuch fajny 😁😁 Ty zazdrościsz mi a ja Tobie bo jesteś już prawie bezpieczna :)
Wooow w takiej wczesnej ciąży jeszcze czegoś takiego nie widziałam [emoji16]
Tak takie jakby bąbelki w środku brzucha to ruchy [emoji4] Jesteś szczupła więc tym bardziej to TO [emoji4] Na początku są bardzo nieregularne, co kilka dni, trzeba się położyć i wsłuchać porządnie. Potem to już jazda bez trzymanki [emoji1787] i tęsknota za tym delikatnym pukaniem [emoji4]
Powiem Ci że ja jak najpierw "to" zobaczyłam to też byłam w szoku ale nawet po dotyku brzucha czuć że z lewej jest miękko a z prawej twardo ;p i nie straszcie mnie że będzie tak ciężko bo ja póki co sobie smacznie przesypiam noce ale siostra mi mówiła własnie że jej dziecko w nocy w brzuchu tak szalało,że nie dawało spać ;p
Wow[emoji33][emoji7] ty za chwile rodzisz!!! Jak to zleciało [emoji28]🤭 Moja malutka dziś kończy 2 miesiące [emoji7][emoji173]️ a ja juz tęsknie za brzuszkiem [emoji31]🤭

Moja kluska [emoji170][emoji170][emoji170]
Zobacz załącznik 1094210
Śliczne te wasze maluchy ❤️ aż by się chciało przytulić 😁
@Paula919191 krzywe mam prawidłowe wyniki. A jakie dokladnie bierzesz witaminy, jaka firma? Musze kupic a nie wiem jakie. Zrobie jeszcze te komorki tylko jak laboratoria zaczna przyjmować 😊
Przed ciążą brałam jarrow formulas methyl b-12 & methyl folate + p-5-p , do tego wit.d w kroplach z myvita . Teraz w ciąży te z jarrow biorę co kilka dni a kwas foliowy z naturell folian jeszcze :)

reklama
O jak ładnie wyglądacie 😀 i już coraz bliżej do spotkania 💞

Jaka ślicznota 😍
Dzięki Kochana ❤️ Coraz bliżej, ale zważając na aktualna sytuację coraz bardziej się martwię :(

A jka u Was? :*

@Paula919191 to ja Cię pociesze, Zuzka w nocy daje nam pospać, jak mój Mąż zasypia to wtedy lubi go po tyłku albo plecach pokopać a potem jakby dziecka nie było :) przesypiam prawie całe noce, budzę się na siku ze 2 razy tylko, śpię po około 8-9h :)

@Paula919191 różnie to bywa później
Ze starszą mało co spałam bo wiecznie głód mnie wybudzał i ona od razu zaczynała kopać aż czegoś nie zjadłam [emoji85] Poza tym szybko dopadła mnie bezsenność...
Za to teraz spałam jak nigdy [emoji1787] Do samego końca [emoji1787] I moja młodsza to też śpioch straszny [emoji4] Już nie mówię że całe noce przesypia od 19.30-6.30 od 2 mscy [emoji85] W dzień też potrafi pospać [emoji4]

@młoda1994 nie marudaj tylko ogarnij co trzeba. U nas w aptekach też nie ma tych testów, musisz patrzeć na sprzedaż wysyłkową. Ja bym na Twoim miejscu sto razy już u rodzinnego była i tak bym gnębiła aż w końcu dałby skierowanie na betę. Jak nie to do gabinetu jakiegoś gina albo położnej. A jak i tam by się nie dało to do szpitala na ginekologię. Weź zrozum kobieto, że jak nie jesteś w ciąży to, a luteina nie zadziałała, to są niezbędne kompleksowe badania hormonalne i być może nawet łyżeczkowanie. To już nie są żarty. No chyba, że cierpisz na pcos, to możesz sprawę olać.

A jaki ciężki 😂
Boze, czy ja za nim zatęsknię...? 🙄 😁
Lubilam jak był mniejszy, tak koło 13-20 tygodnia 😁

Oj zatesknisz, zatesknisz, szybciej niż myślisz :)

Wow[emoji33][emoji7] ty za chwile rodzisz!!! Jak to zleciało [emoji28]🤭 Moja malutka dziś kończy 2 miesiące [emoji7][emoji173]️ a ja juz tęsknie za brzuszkiem [emoji31]🤭

Moja kluska [emoji170][emoji170][emoji170]
Zobacz załącznik 1094210
Śliczna :) ale ja tu kluski nie widzę :p moja dziś kończy 11 miesięcy, a mi się wydaje jakby się dopiero co urodziła :( strasznie ten czas leci szybko

Zatęsknisz oj zatęsknisz [emoji4] Ślicznotka [emoji7][emoji7][emoji7]

Moja 2 dni temu skończyła 4msce [emoji85] Też wrzucę foto a co [emoji4]Zobacz załącznik 1094221
Kolejna ślicznotka :)

@młoda1994 nie marudaj tylko ogarnij co trzeba. U nas w aptekach też nie ma tych testów, musisz patrzeć na sprzedaż wysyłkową. Ja bym na Twoim miejscu sto razy już u rodzinnego była i tak bym gnębiła aż w końcu dałby skierowanie na betę. Jak nie to do gabinetu jakiegoś gina albo położnej. A jak i tam by się nie dało to do szpitala na ginekologię. Weź zrozum kobieto, że jak nie jesteś w ciąży to, a luteina nie zadziałała, to są niezbędne kompleksowe badania hormonalne i być może nawet łyżeczkowanie. To już nie są żarty. No chyba, że cierpisz na pcos, to możesz sprawę olać.
Nie mam PCOS. Ja nie mówię że nie ma. Napisałam że nie ma w DE takich testów. Z pl jak by się opłacało to bym zamówiła.

Do przychodni nie wejdziesz teraz od tak u nas. Nawet rejestracja jest przez telefon. A lekarz rodzinny jest otwarty od wtorku. Zamknęli się z powodu koronawirusa. Do szpitala mnie nie przyjmą właśnie wróciłam. Powiedzieli mi że to nie jest nagły przypadek i mam próbować się do dzwonić do gin i prosić i przyjęcie. Panuje koronawirus i jest trudno. Nawet dziewczynę w ciąży z plamieniami odesłali do domu. Dali jej progesteron i tyle. Dla mnie to jest nie pojęte co się dzieje przez tego koronawirusa.

Ostatnia edycja:
Dzięki Kochana ❤ Coraz bliżej, ale zważając na aktualna sytuację coraz bardziej się martwię :(

A jka u Was? :*

@Paula919191 to ja Cię pociesze, Zuzka w nocy daje nam pospać, jak mój Mąż zasypia to wtedy lubi go po tyłku albo plecach pokopać a potem jakby dziecka nie było :) przesypiam prawie całe noce, budzę się na siku ze 2 razy tylko, śpię po około 8-9h :)
To prawda, mega ciężki czas jak na poród, te wszystkie zaostrzenia na pewno kobietom nie ułatwiają 😕

A dziękuję, u nas póki co wszystko ok, dziś 13+1, na szczęście udało nam się zrobić usg zanim wszystko zaczęli odwoływać. Wyszło w porządku więc odetchnelismy trochę. Teraz wyglądam, kiedy będzie widać coś więcej niż lekkie zaokrąglenie na brzuchu 😉

@Paula919191 różnie to bywa później
Ze starszą mało co spałam bo wiecznie głód mnie wybudzał i ona od razu zaczynała kopać aż czegoś nie zjadłam [emoji85] Poza tym szybko dopadła mnie bezsenność...
Za to teraz spałam jak nigdy [emoji1787] Do samego końca [emoji1787] I moja młodsza to też śpioch straszny [emoji4] Już nie mówię że całe noce przesypia od 19.30-6.30 od 2 mscy [emoji85] W dzień też potrafi pospać [emoji4]
To pozazdrościć tylko i licze na to że u mnie będzie tak jak u Ciebie z młodszą 😁😁😁

reklama
Do góry