reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć. Można dołączyć? Coś o mnie, mam 28 lat staram się z mężem o dzieciątko prawie 1.5 roku. Udało się zajść w upragniona ciążę w październiku, jednak już na samym poczatku dowiedziałam się że nie jest dobrze z powodu źle przyrastajacej bety [emoji17] 2 dni po @ beta 357, 48h później 609, a 6 dni później tylko 870, po kolejnych 48h tylko 960, więcej nie robiłam żeby się nie stresować. Jednak w 6t+4d dostałam krwawienia, na usg lekarz stwiedzil że w ciągu tygodnia powinnam poronic pomimo że pęcherzyk urosl (miał tylko ok 7 mm) i pojawiło się ciałko żółte, ale nie dał szans tej ciąży... W 7t+2d dostałam silnego bolu, skurczy i krwawienia, co oznaczało zakończenie moje upragnionej ciąży [emoji20] zobaczylam przecherzyk [emoji17] Jestem świeżo po stracie, od razu chcemy probowac z mężem starac się dalej o dzieciątko.
Pytanie do was kiedy powinna nadejsc prawidłowa @? I ile trwa takie poronnne krwawienie? Dziś usg, mam nadzieję że tak wszystko dobrze wygląda...
Witaj. Ja po poronieniu krwawiłam 3 dni. Okres dostałam po 28 🙄
Wszystko bardzo szybko wróciło u mnie do normy.

Pozdrawiam!!

reklama
nie, wrocilam do mojej ginki ktora z P w tej samej klinice pracuje :)
zna mnie od lat do tego jest tansza i generalnie jak tylko jej cos zasugeruje to sie zgadza
moze to nie jest komfortowe bo to ja musze myslec o wszystkim a nie lekarz ale przynajmniej wypisuje recepty bez problemu i dala mi intralipid , nie boi sie zaryzykowac a P nie chcial .. a ja kolejne 2 ciaze stracilam nie ryzykujac

A do której lekarki chodzisz? Ja tez chodziłam do jednej z tej kliniki, ustalenia były ostatnie, gdy małej przestanie bic serduszko, ze jak nam się nie uda w trzech cyklach od zaczęcia starań to inseminacja. Mam wewnętrzne przekonanie, ze się uda, ale... chciałabym mieć kogoś w zanadrzu i nie wiem czy P czy ona, czy jeszcze ktoś inny z kliniki.

@Vici32 głowa do góry. Mogę Cię pocieszyć ja owulacje miałam w 16 dc od @ czasami zdarzało się że miałam w 20 dc owulacje. A teraz w sierpniu @ przyszła 15 a owulacje miałam od 30 sierpni kiedy dostałam zastrzyk więc było po wyżej 16 dc. U lekarza byłam 19 września pęcherzyk był ale zarodka tez nie bylo jeszcze nie mówił mi w którym tygodniu byłam kolejna wizyta była 8 października i z usg wyszło 7w1 i byl zarodek i serduszko. Wszystko dalej rozwija się prawidłowo więc myśl pozytywnie kochana.

@Vici32 głowa do góry. Mogę Cię pocieszyć ja owulacje miałam w 16 dc od @ czasami zdarzało się że miałam w 20 dc owulacje. A teraz w sierpniu @ przyszła 15 a owulacje miałam od 30 sierpni kiedy dostałam zastrzyk więc było po wyżej 16 dc. U lekarza byłam 19 września pęcherzyk był ale zarodka tez nie bylo jeszcze nie mówił mi w którym tygodniu byłam kolejna wizyta była 8 października i z usg wyszło 7w1 i byl zarodek i serduszko. Wszystko dalej rozwija się prawidłowo więc myśl pozytywnie kochana.
Dzięki Kochana. Tylko ja wiem na pewno kiedy była owulacja bo zaraz po niej byłam u lekarza i miałam owulacje w 17 dc. Także jednak martwi mnie wielkość tego pęcherzyka niby 5 tydzień i 6 dzień a pecherzyk tylko 2,7 mm:(

A do której lekarki chodzisz? Ja tez chodziłam do jednej z tej kliniki, ustalenia były ostatnie, gdy małej przestanie bic serduszko, ze jak nam się nie uda w trzech cyklach od zaczęcia starań to inseminacja. Mam wewnętrzne przekonanie, ze się uda, ale... chciałabym mieć kogoś w zanadrzu i nie wiem czy P czy ona, czy jeszcze ktoś inny z kliniki.
A ty tez z trojmiasta? Ja chodzę do makowskiej od 15 lat odkad bylam w ciazy z 1 corka i dzieki niej udalo mi sie ja urodzic zdrowa mimo wieluuu problemow w ciazy :/
Generalnie jest specyficzna ale mega jej ufam. Troche mnie wkurzyla po 2 poronieniach bo ciagle zwalala na moj wiek i stare jajeczka wiec zaczelam szukac nowych lekarzy ale kazdy ale to kazdy lacznie z immunologiem i P zlewal mnie i moje wyniki bo powtórzone byly dobre. Wiec wrocilam do niej po kolejnym poronieniu i zarzadalam wszystkich lekow a ona mi dolozyla intralipid i zwiekszyla tylko steryd. Oby teraz sie udalo [emoji848]

Ostatnia edycja:
Witam
Vici będzie dobrze musi być
U mnie 27z 31 termin @ na 4 boję się że i tym razem nic z tego piersi mnie nie bolą mam aby śluzu dużo i mdłości zawroty głowy ale czy to świadczy o fasolce
Wczoraj test negatyw więc nie wiem czy coś będzie
Zaczynam się z tym źle czuć to 3 cykl od poronienia

Boże, miałam esej napisany i w cholere poszło :/

@Paula919191 okresem się nie martw a jak się martwisz to przypomnij sobie o mnie, ja też miałam dziwny, inny, krótki okres przed TYM szczęśliwym cyklem :)
A z drugiej strony... Działajcie, to w ogóle apel do wszystkich starających się.... Działajcie i cieszcie się seksem! Ja w 1 trymestrze tak strasznie się bałam zblizen... Nawet jak była ochota. Powiedziałam Mężowi, że po 12 tc, jak będzie ok, to jak najbardziej. W drugim trymestrze za to moje libido ugrzęzło chyba 100 m pod ziemią. A nawet gdyby od 13 tc jestem ciągle na luteinie i no... Nie. [emoji12]

@Vici32, Kochana, dobre wiadomości :) pęcherzyk jest? Jest. Ciąża młodsza? Tak. Sama napisałaś że owulacja była w 17 dc. Więc wszystko się zgadza!
U mnie owulacja była w 19 dc. Jak poszłam do ginekologa w 6t1d tez był tylko pęcherzyk. 5 dni później był zarodek z bijącym serduszkiem [emoji3590]
Bety nie rób, bo będziesz się zamartwiac całkiem niepotrzebnie. A teraz przed Malenstwem jeden chyba z najważniejszych etapów ;*
I skup się na tym. Teraz niech to będzie priorytetem, spokój dla Maleństwa. W miarę możliwości, oczywiście, bo wiem doskonale jak to jest. Pierwsza wizyta, u niektórych już jest zarodek z serduszkiem a tam bach, rozczarowanie, tylko pęcherzyk.
Ale pamiętaj, to nie jest TYLKO pęcherzyk. :) [emoji3590]

@kasiula34 spokojnie, czasami przed terminem test nie wychodzi bo za mało hormonu jest w moczu, także wstrzymaj się chwilkę, odrobinkę cierpliwości ;*

Boże, miałam esej napisany i w cholere poszło :/

@Paula919191 okresem się nie martw a jak się martwisz to przypomnij sobie o mnie, ja też miałam dziwny, inny, krótki okres przed TYM szczęśliwym cyklem :)
A z drugiej strony... Działajcie, to w ogóle apel do wszystkich starających się.... Działajcie i cieszcie się seksem! Ja w 1 trymestrze tak strasznie się bałam zblizen... Nawet jak była ochota. Powiedziałam Mężowi, że po 12 tc, jak będzie ok, to jak najbardziej. W drugim trymestrze za to moje libido ugrzęzło chyba 100 m pod ziemią. A nawet gdyby od 13 tc jestem ciągle na luteinie i no... Nie. [emoji12]

@Vici32, Kochana, dobre wiadomości :) pęcherzyk jest? Jest. Ciąża młodsza? Tak. Sama napisałaś że owulacja była w 17 dc. Więc wszystko się zgadza!
U mnie owulacja była w 19 dc. Jak poszłam do ginekologa w 6t1d tez był tylko pęcherzyk. 5 dni później był zarodek z bijącym serduszkiem [emoji3590]
Bety nie rób, bo będziesz się zamartwiac całkiem niepotrzebnie. A teraz przed Malenstwem jeden chyba z najważniejszych etapów ;*
I skup się na tym. Teraz niech to będzie priorytetem, spokój dla Maleństwa. W miarę możliwości, oczywiście, bo wiem doskonale jak to jest. Pierwsza wizyta, u niektórych już jest zarodek z serduszkiem a tam bach, rozczarowanie, tylko pęcherzyk.
Ale pamiętaj, to nie jest TYLKO pęcherzyk. :) [emoji3590]

@kasiula34 spokojnie, czasami przed terminem test nie wychodzi bo za mało hormonu jest w moczu, także wstrzymaj się chwilkę, odrobinkę cierpliwości ;*
Dziękuję Ci Kochana za te piękne słowa, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. A Twój pecherzyk w 6 tygodniu ile miał mm?

reklama
@Paula919191 my dziś dopiero zaczniemy działać,moze nie jest jeszcze za późno :D owulka za 9 dni dopiero niby :) wracam z pracy padam na twarz i nic mi się nie chce. Dobiły mnie te dojazdy i nie przedłużam umowy bo nie daje rady tak dojeżdżać w sumie przedłużam do końca roku bo mnie poprosili tyle jeszcze może wytrzymam.:) Mają mój kontakt i jak się zwolni miejsce bliżej mnie będą dzwonić :)

Do góry