reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziś 10tc i dziś mam wizytę, wczoraj odebrałam wyniki i mam tsh 0,09, nigdy nie miałam problemów z tarczyca. Już oczywiście wyczytałam, ze to może do poronienia doprowadzić i siedzę w stresie..

reklama
Dziś 10tc i dziś mam wizytę, wczoraj odebrałam wyniki i mam tsh 0,09, nigdy nie miałam problemów z tarczyca. Już oczywiście wyczytałam, ze to może do poronienia doprowadzić i siedzę w stresie..
Nie stresuj się chociaz wiem że trudno dogonić źle myśli. Masz dzisiaj wizytę i lekarz powie co I jak ale tsh w ciazy skacze jakie masz normy ?

Mnie dwóch lekarzy straszyło zrostami i chcieli robić histeroskopie skoro krwawienie mniej obfite. Byłam u kolejnych i stwierdzili że nie ma sensu robić bo więcej szkody niż pożytku. I na razie się tego trzymam. Chodz teraz po drugim poronieniu i braniu acardu 150 to jak mam okres i mam pełny pęcherz to mam wrażenie że zaraz mi ścianka macicy pęknie. Wcześniej tak nie miałam
To ja nawet nie wiedziałam, ze zrosty mogą byc przyczyna słabszej miesiaczki :/

Spokojnie. Po prostu na tyle ci się obniżyła że masz lekko nadczynność prawie. Ja jak zachodzą w ciaze to od razu TSH mi skacze do 3.8. Potem ja zbijam. Kontrola co miesiąc powinna być według towarzystwa ginekologiczno endokronologicznego;) tak moja pani dr mówi. ;) W ciąży ważny jest też odczynniki ft4. Ja mam takie skoki TSH przez to że musimy unormowac ft4. Czytałam o dziewczyna które miały wyniki po 10 czy 13 i zdrowe dzieci urodziły.
Ostatnio byłam na wizycie i miałam 2.9 w 16tc. Lekarka w sumie na spokojnie powiedziała że trzeba zbić i już. ;)
A jakie leki bierzesz ?

@M@lly polecam na lepszą owulke oeparol i do tego Miositogyn GT i wszystko wróciło do normy.

Dziewczyny jak coś mam paski owulacyjne, którymi się mogę podzielic ponieważ u mnie jedynie te z rossmana się sprawdzają :)

@kb.karola90 kochana może pokażesz nam małego przystojniaka? ❤️

Ostatnia edycja:
Spokojnie. Po prostu na tyle ci się obniżyła że masz lekko nadczynność prawie. Ja jak zachodzą w ciaze to od razu TSH mi skacze do 3.8. Potem ja zbijam. Kontrola co miesiąc powinna być według towarzystwa ginekologiczno endokronologicznego;) tak moja pani dr mówi. ;) W ciąży ważny jest też odczynniki ft4. Ja mam takie skoki TSH przez to że musimy unormowac ft4. Czytałam o dziewczyna które miały wyniki po 10 czy 13 i zdrowe dzieci urodziły.
Ostatnio byłam na wizycie i miałam 2.9 w 16tc. Lekarka w sumie na spokojnie powiedziała że trzeba zbić i już. ;)
A jakie leki bierzesz ?

Biorę tylko duphaston i witaminy, z tarczyca nigdy nie miałam problemów, zawsze ok. 1 z czymś. O 12tej mam wizytę, zobaczymy.

@M@lly polecam na lepszą owulke oeparol i do tego Miositogyn GT i wszystko wróciło do normy.

Dziewczyny jak coś mam paski owulacyjne, którymi się mogę podzielic ponieważ u mnie jedynie te z rossmana się sprawdzają :)

@kb.karola90 kochana może pokażesz nam małego przystojniaka? ❤️
A te które masz zamówiłaś w necie ? Bo ja właśnie mam te z allegro,mam nadzieję że u mnie się sprawdzą ;)

reklama
Do góry