reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Też mam v leiden. I lekarz zalecił przy staraniach acard 150 a od testu dodatkowo 0.4 heparyna. Szczerze obowiam się że dawka 0.4 może być za niska.
A wy jaką dawkę heparyny macie przyjmować?

Myślicie że rodzaj przyjmowane ho kwasu foliowego ma znaczenie przy zaplodnieniu?
Ja brałam w drugiej ciąży dawkę 0.6 ,niestety nie udało się utrzymać ciąży. Teraz jestem u innego lekarza i też mówi że będzie 0.6. i że będziemy robić anty Xa żeby sprawdzic czy jest ok. Co do kwasu foliowego ciazko mi się wypowiedzieć,ja przyjmuje metylowany , poziomu kwasu nie gadałam ale homocysteina idealna więc mi służy :)

reklama
Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa...od łyżeczkowaniu minął już ponad tydzień. Mojemu dzieciątku przestało bić serduszko w 8 tygodniu następnie szpital, tabletki i wiadomo skrobanka. Mam pytanie. Ile u was trwało krwawienie po zabiegu. U mnie dzieje się to na przemian raz plamienia a raz krwawienie...

Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa...od łyżeczkowaniu minął już ponad tydzień. Mojemu dzieciątku przestało bić serduszko w 8 tygodniu następnie szpital, tabletki i wiadomo skrobanka. Mam pytanie. Ile u was trwało krwawienie po zabiegu. U mnie dzieje się to na przemian raz plamienia a raz krwawienie...
Bardzo mi przykro ! Wiem przez co przechodzisz. W styczniu i czerwcu tego roku miałam lyzeczlowanie. Każde poronienie inaczej przechodziłam. Jedno trwało koło 1.5 tygodnia A drugie znacznie krócej i mniej intensywnie. To normalne że się krwawi lub plami. Nawet miałam tak że już zaczęłam płamic o myślałam że zaraz koniec A tutaj znowu się rozchulalo krwawienie.
Pierwsze miałam mocniejsze i gorzej się czułam. Trzymam kciuki !

Bardzo mi przykro ! Wiem przez co przechodzisz. W styczniu i czerwcu tego roku miałam lyzeczlowanie. Każde poronienie inaczej przechodziłam. Jedno trwało koło 1.5 tygodnia A drugie znacznie krócej i mniej intensywnie. To normalne że się krwawi lub plami. Nawet miałam tak że już zaczęłam płamic o myślałam że zaraz koniec A tutaj znowu się rozchulalo krwawienie.
Pierwsze miałam mocniejsze i gorzej się czułam. Trzymam kciuki !
Mam dokładnie tak jak mówisz. Myślę że już przechodzi a później na nowo. No nic jakoś to będzie.
Jeśli mogę cię zapytać... W jakich tygodniach miałaś poronienia?

Jak krwawilam bardzo długo. Nawet nie pamiętam ile ale ja straciłam ciążę w 21/22 tygodniu.

Zastanawiam się cały czas kiedy będziemy mogli starać się o kolejną ciąże. Wiem że na wizycie u lekarza dowiem się wszystkiego bo wiadomo organizm musi wrócić do siebie. Ale z natury jestem człowiekiem niecierpliwym i tak naprawdę po tej stracie jeszcze bardziej chce tego dziecka. To była moja pierwsza ciąża. Myślałam że się nie uda bo rok temu dowiedziałam się o policystycznych jajnikach i nie tylko bo był też polip i inne historie. Ale po ślubie stwierdziliśmy z mężem że idziemy na żywioł i udało się od razu... Ale niestety zakończylo się jak się zakończyło.

Mi lekarze mówili że mogę się starać już po pierwszym cyklu i oczywiście po wizycie sprawdzajacej czy wszystko ok u ginekologa.
Zastanawiam się cały czas kiedy będziemy mogli starać się o kolejną ciąże. Wiem że na wizycie u lekarza dowiem się wszystkiego bo wiadomo organizm musi wrócić do siebie. Ale z natury jestem człowiekiem niecierpliwym i tak naprawdę po tej stracie jeszcze bardziej chce tego dziecka. To była moja pierwsza ciąża. Myślałam że się nie uda bo rok temu dowiedziałam się o policystycznych jajnikach i nie tylko bo był też polip i inne historie. Ale po ślubie stwierdziliśmy z mężem że idziemy na żywioł i udało się od razu... Ale niestety zakończylo się jak się zakończyło.

Ja brałam w drugiej ciąży dawkę 0.6 ,niestety nie udało się utrzymać ciąży. Teraz jestem u innego lekarza i też mówi że będzie 0.6. i że będziemy robić anty Xa żeby sprawdzic czy jest ok. Co do kwasu foliowego ciazko mi się wypowiedzieć,ja przyjmuje metylowany , poziomu kwasu nie gadałam ale homocysteina idealna więc mi służy :)
Dzięki. Ponownej straty raczej nie zniosę. Wiec chciałabym zrobić wszystko co tylko mogę. Poszukam chyba innego hematologa może spojrzy na mnie szerzej.

Może znacie jakiegoś godnego polecenia? Kraków lub Śląsk.

reklama
A jaką masz mutacje?

Do góry