reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Mi mówili że w ciągu 3 pierwszych miesięcy najłatwiej zajść ponownie w ciążę. U mnie leci 3 pełny cykl.
Każdy mówi co innego. Moja bratowa miała podobna sytuację tylko ona dzieciątko straciła w 20 tygodniu. Lekarze kazali jej starać się od razu. I tak naprawdę zaszła od razu w ciążę a teraz ma śliczna 4 letnia córkę.

Mi mówili że w ciągu 3 pierwszych miesięcy najłatwiej zajść ponownie w ciążę. U mnie leci 3 pełny cykl.
Ja miałam 3 miesiące zakaz od lekarza, chociaż tak niemrawo zaczęliśmy starania w trzecim cyklu po stracie ale jakoś podświadomie odpuscilismy trochę, za to ruszyliśmy pełna para i udało się w 4tym po stracie :)

reklama
Dzięki. Ponownej straty raczej nie zniosę. Wiec chciałabym zrobić wszystko co tylko mogę. Poszukam chyba innego hematologa może spojrzy na mnie szerzej.

Może znacie jakiegoś godnego polecenia? Kraków lub Śląsk.
Ja podobnie jak ty nie wyobrażam sobie kolejny raz stracić dziecko, te dwa razy które przeżyłam to i tak za dużo, dla każdej z nas myślę że nawet jedna stratą to ogromny cios ...może faktycznie zmień lekarza ,poszukaj innego. Niestety ja z Trójmiasta to nie pomogę. Ja mam mthrf hetero o pai homo .ale powiem Ci szczerze że na to bym heparyny nie dostała bo zarówno immunolog dosyć znana w Trójmieście jak i genetyk mówili że to "powszechne" mutacje, nie mają wpływu na nic. Nawet o metylach mi nie powiedziały, dziewczyny tutaj mnie doinfirmowaly bardziej niż lekarze ;) tylko miałam jeszcze w ciąży obniżony poziom białka s i przez to ta heparyna . A teraz już lekarz chyba boi się mi nie dać heparyny żebym znów nie poroniła .

Do góry