reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja brałam w drugiej ciąży dawkę 0.6 ,niestety nie udało się utrzymać ciąży. Teraz jestem u innego lekarza i też mówi że będzie 0.6. i że będziemy robić anty Xa żeby sprawdzic czy jest ok. Co do kwasu foliowego ciazko mi się wypowiedzieć,ja przyjmuje metylowany , poziomu kwasu nie gadałam ale homocysteina idealna więc mi służy :)
Paula kiedy testujesz ?
@mohaaa a ty ?

reklama
Paula kiedy testujesz ?
@mohaaa a ty ?
Ja za tydzień, mam nadzieję że wytrzymam ale wątpię szczerze czy coś z tego będzie. Miałam bardzo ciężki miesiąc w pracy,nie wiem czy silny stres może mieć jakikolwiek wpływ ale jeśli tak to mogę już wykluczyć ciążę. Zobaczymy. A jak u Ciebie ? Widziałam na innym wątku że po cichu można się cieszyć :) robiłaś bete jakoś teraz ???

Ja za tydzień, mam nadzieję że wytrzymam ale wątpię szczerze czy coś z tego będzie. Miałam bardzo ciężki miesiąc w pracy,nie wiem czy silny stres może mieć jakikolwiek wpływ ale jeśli tak to mogę już wykluczyć ciążę. Zobaczymy. A jak u Ciebie ? Widziałam na innym wątku że po cichu można się cieszyć :) robiłaś bete jakoś teraz ???
dzisiaj :) 13dpo 178 :) 10dpo bylo 54

Biorę acard od sierpnia 75mg, od września 150 mg i mam w sumie 3 cykl starań (drugi na poważnie) i nic. A wcześniej dwa razy zaszlam w pierwszym cyklu. Zastanawiam się czy to nie wina acardu.

@ mam mieć w pon ale już po prostu wiem że przyjdzie :)

Słyszałam kilka opinii że acard blokuje jakoś to zajście w ciążę. Nie mam co prawda pojęcia w jaki niby sposób, ale kilka dziewczyn tu takie coś pisało. Ja osobiście też zaszłam w cyklu w którym nie brałam acardu ;) może odstaw go i zacznij brać po pozytywnym teście?

@roki_1991 serio Acard może utrudnić zajście w ciążę? Myślałam, że wręcz odwrotnie jak wpływa na ukrwienie macicy to jest łatwiej. Zaczęłam już brać i gin też zaleca przy staraniach. W jaki sposób może utrudnić?

@roki_1991 serio Acard może utrudnić zajście w ciążę? Myślałam, że wręcz odwrotnie jak wpływa na ukrwienie macicy to jest łatwiej. Zaczęłam już brać i gin też zaleca przy staraniach. W jaki sposób może utrudnić?

No właśnie mówię że nie pojmuje tego faktu, bo właśnie teoretycznie powinno być zupełnie odwrotnie, czyli tak jak mówisz. Mi się z acardem nie udało, kilka dziewczyn na drugim wątku pamiętam że mówiły właśnie to samo. Ja odlozylam wszystkie leki jakie brałam (w tym acard) i zaszłam w pierwszym cyklu. Może też głowa odpuściła wtedy i dlatego się udało? Nie mam pojęcia. W każdym razie taki był fakt ;)

Ja podobnie jak ty nie wyobrażam sobie kolejny raz stracić dziecko, te dwa razy które przeżyłam to i tak za dużo, dla każdej z nas myślę że nawet jedna stratą to ogromny cios ...może faktycznie zmień lekarza ,poszukaj innego. Niestety ja z Trójmiasta to nie pomogę. Ja mam mthrf hetero o pai homo .ale powiem Ci szczerze że na to bym heparyny nie dostała bo zarówno immunolog dosyć znana w Trójmieście jak i genetyk mówili że to "powszechne" mutacje, nie mają wpływu na nic. Nawet o metylach mi nie powiedziały, dziewczyny tutaj mnie doinfirmowaly bardziej niż lekarze ;) tylko miałam jeszcze w ciąży obniżony poziom białka s i przez to ta heparyna . A teraz już lekarz chyba boi się mi nie dać heparyny żebym znów nie poroniła .
To ja mam wszystko w normie oprócz v leiden i pai1. Genetyk mi dała bo stwierdziła że nic innego nie może zrobić bo wszystko mam w normie.

reklama
Słyszałam kilka opinii że acard blokuje jakoś to zajście w ciążę. Nie mam co prawda pojęcia w jaki niby sposób, ale kilka dziewczyn tu takie coś pisało. Ja osobiście też zaszłam w cyklu w którym nie brałam acardu ;) może odstaw go i zacznij brać po pozytywnym teście?
Jak nie zaszlam w tym cyklu. To raczej będę brać dalej bo w ostatnim tygodniu lutego mam zaplanowane wakacje i lot samolotem. Więc jakbym teraz zaszła to byłby 17/18 tc. Wcześniej Lekarz może mi nie pozwolić lub mogę sama się nie odważyc z uwagi na ryzyko. Z drugiej strony boję się odpuścić by potem nie starac się kolejne 6 msc.

Do góry