reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Też miałam od genetyka zalecenia na heparyne i acard w czasie ciąży. Tylko ja miałam inne geny nie prawidłowe.
W czasie starań po stracie brałam acard ale jak nie wychodziło przestałam brać jakie kolwiek leki. Jak zaczęliśmy na nowo na wakacje starania to też nic nie brałam prócz clo i zastrzyku. Jak się udało dostałam duphaston acard 75 I brałam prenatal uno.
Heparyny nie dostałam a ciąża rozwija się narazie dobrze. Jedynie coś z serduszkiem chyba jest nie tak ale czekam na wizytę 25 listopada i wyniki nifty.
Biorę acard od sierpnia 75mg, od września 150 mg i mam w sumie 3 cykl starań (drugi na poważnie) i nic. A wcześniej dwa razy zaszlam w pierwszym cyklu. Zastanawiam się czy to nie wina acardu.

@ mam mieć w pon ale już po prostu wiem że przyjdzie :)

reklama
Też miałam od genetyka zalecenia na heparyne i acard w czasie ciąży. Tylko ja miałam inne geny nie prawidłowe.
W czasie starań po stracie brałam acard ale jak nie wychodziło przestałam brać jakie kolwiek leki. Jak zaczęliśmy na nowo na wakacje starania to też nic nie brałam prócz clo i zastrzyku. Jak się udało dostałam duphaston acard 75 I brałam prenatal uno.
Heparyny nie dostałam a ciąża rozwija się narazie dobrze. Jedynie coś z serduszkiem chyba jest nie tak ale czekam na wizytę 25 listopada i wyniki nifty.
Coś poważnego? Napewno wszystko sie ułoży :*

Teraz biorę folik ale chyba na niego nie idę. Po teście mam brać jakiś na receptę 5mg. Nie mam mutacji by brać metylowy i mi go nie zalecił. Zastanowiam się czy nie zbadać sobie poziomu kwasu foliowego.
Możesz zbadać poziom ale musisz odstawić na 72h kwas przed badaniem. Nie wiem czy jest sens brać ten 5mg, ja bralam 800mcg i miałam lekko ponad normę (1 za dużo). Ale ogarnialam to przed ciąża bo najpierw brałam 1200mcg metylu ale miałam wtedy dużo ponad normę i później po badaniach wyszło że wystarczy 800 i tyle brałam.

Możesz zbadać poziom ale musisz odstawić na 72h kwas przed badaniem. Nie wiem czy jest sens brać ten 5mg, ja bralam 800mcg i miałam lekko ponad normę (1 za dużo). Ale ogarnialam to przed ciąża bo najpierw brałam 1200mcg metylu ale miałam wtedy dużo ponad normę i później po badaniach wyszło że wystarczy 800 i tyle brałam.
To chyba sprawdzę. Odstawie po @ i sobie sprawdzę. Za duża dawka to w sumie też nie za dobrze.

Cześć dziewczyny ! Od godziny czytam zaległości i nadal nie przeczytałam wszystkiego. Chciałam się przywitać tylko. Powiedzieć że trzymam kciuki za wszystkie starania, ciaze, badania. ;* musi się teraz lepiej dziać. Teraz przyszedł czas na wszystkie z forum ! Buziaki. Trzymajcie się mocno ;*

reklama
Do góry