roki_1991
Fanka BB :)
Ja byłam na wizycie 8+4 jakoś i było wszystko okej. Po 3tyg wielkość pęcherzyka i zarodka była taka sama, serduszko nie biło. Od razu mnie gin wysłała do szpitala i mimo że była już 21 to zrobili mi zabieg o 22. Za drugim razem byłam na wizycie w czwartek i czekałam do poniedziałku. Także myślę że przez te kilka dni nic złego się nie stanieNajdziwn
Długo chodziłas z martwym dzieckiem?? Bo według lekarki dziecko zmarło zaraz po wizycie ktora byla 21 pazdziernika wiec prawdopodobnie nosi juz 3 tygodnie martwe dziecko.To nie za dlugo zeby czekac do poniedzialku?? Bo troche sie martwie zeby jej nic nie bylo
Jeśli brałas progesteron w 1 fazie cyklu to może zablokować lub ewentualnie opóźnić owulacje, a jeśli ona się przesunie to i okres przyjdzie trochę później. Ale złego się nic nie stanieMoja sytuacja była taka: 23.09 poronienie w 6tc. W dniu 21.10 podejrzenie nowej ciąży (jakiś dziwny skok bety), 22.10 podejrzenie drugiego poronienia, gdyż zaczęłam krwawić (wszystkie podejrzenia od lekarzy). Dostałam duphaston i leżenie przez 2 tyg. Po 2 tyg beta=0.
Suma sumarum okazało się, że drugi raz to nie poronienie tylko pierwsza miesiączka po pierwszym poronieniu, a drugi pęcherzyk ciążowy to nie pęcherzyk a jamka w macicy, która została źle zdiagnozowana jako ciąża.
Ale mam pytanie odnośnie duphastonu. Brałam go przez 7 dni (w trakcie krwawienia miesięcznego), 2 razy dziennie, tak naprawdę bez powodu, bo ciąży nie było. Czy może mieć jakiś negatywny wpływ na wystąpienie kolejnej miesiączki (opóźnić ją np)? Z USG 4.11 wyszło, że owulacja powinna być 7-8.11, bo już pojawiły się pęcherzyki. Więc okres powinien być mniej więcej 21-22 listopada. Ale zawsze na okres mam bóle piersi gdzieś mniej więcej na 1-1.5 tygodnia przed. A teraz nic, nawet brzuch mnie nie chce zaboleć.
Jak Waszym zdaniem jest z tym duphastonem?
Jak owu się opóźni to i @ też, więc wpłynie w pewnym sensieJak wzielas go w trakcie miesiaczki to ewentualnie opozni owulacje.Nie bedzie mial wplywu na miesiaczke.Masz szczescie ze po duphastonie nie bola Cie piersi.Ja biore dzisiaj 10 dzien i od 5 dni bola piersi baardzooo