Madlein
Fanka BB :)
@Mama dwójki trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia bratowej. Myślami będę z nią rano... Oby zabieg był dla niej jak najmniej traumatyczny.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Myślę że nie ma innej opcji u Ciebie jak heparyna plus acard, zwłaszcza przy V leiden. Ja mam MTrfh hetero i PAI homo i od pozytywnego testu heparyna i acard .No ta właśnie w temacie. Ja dzisiaj odebrałam wyniki na trombofilię. Mam Czynnik V (Leiden) FV L_1691G-A Układ heterozygotyczny, Pai 1 4G układ heterozygotyczny i mtrfh 677ct układ homozygotyczny. Ciekawe co lekarze na to. Widzę, że @Natqaa na heparynie.
Brała któraś z Was acard przed ciążą?
Edit
@Charlotte21 @Takaja123 ... ile brałyście tego acardu w czasie starań? Mnie lekarz jeszcze przed tymi badaniami tak na wyrost zalecił w dawce 0,75 , ale ostatnio ten drugi, stwierdził, że ta dawka jest bezsensu. Coraz częściej zastanawiam się na tą Waszą dr Janosz.
No ta właśnie w temacie. Ja dzisiaj odebrałam wyniki na trombofilię. Mam Czynnik V (Leiden) FV L_1691G-A Układ heterozygotyczny, Pai 1 4G układ heterozygotyczny i mtrfh 677ct układ homozygotyczny. Ciekawe co lekarze na to. Widzę, że @Natqaa na heparynie.
Edit
@Charlotte21 @Takaja123 ... ile brałyście tego acardu w czasie starań? Mnie lekarz jeszcze przed tymi badaniami tak na wyrost zalecił w dawce 0,75 , ale ostatnio ten drugi, stwierdził, że ta dawka jest bezsensu. Coraz częściej zastanawiam się na tą Waszą dr Janosz.
Jak masz leiden i pai to trombofilia. Pewnie będziesz miała większą dawkę heparyny. I acard 150 wg najnowszych wytycznych. Ewentualnie heparyna zwiększona po badaniu anty xa. Kiedy idziesz do hematologa?No ta właśnie w temacie. Ja dzisiaj odebrałam wyniki na trombofilię. Mam Czynnik V (Leiden) FV L_1691G-A Układ heterozygotyczny, Pai 1 4G układ heterozygotyczny i mtrfh 677ct układ homozygotyczny. Ciekawe co lekarze na to. Widzę, że @Natqaa na heparynie.
Edit
Też mam v leiden. I lekarz zalecił przy staraniach acard 150 a od testu dodatkowo 0.4 heparyna. Szczerze obowiam się że dawka 0.4 może być za niska.Myślę że nie ma innej opcji u Ciebie jak heparyna plus acard, zwłaszcza przy V leiden. Ja mam MTrfh hetero i PAI homo i od pozytywnego testu heparyna i acard .
Ja bym u hematologa z wynikami v leiden i pai1 i stwierdzil że nie wypisze mi zalecenia na heparyne :/. Dostalam od genetyka ale gin są mi dawkę 0.4.Jak masz leiden i pai to trombofilia. Pewnie będziesz miała większą dawkę heparyny. I acard 150 wg najnowszych wytycznych. Ewentualnie heparyna zwiększona po badaniu anty xa. Kiedy idziesz do hematologa?
Ja brałam acard w czasie starań 75 a w ciąży 150 do 34 tygodnia
Trzeba zrobić anty xa 4h po zastrzyku. Ja brałam metylowany bo łączony podnosi mi homocysteineTeż mam v leiden. I lekarz zalecił przy staraniach acard 150 a od testu dodatkowo 0.4 heparyna. Szczerze obowiam się że dawka 0.4 może być za niska.
A wy jaką dawkę heparyny macie przyjmować?
Myślicie że rodzaj przyjmowane ho kwasu foliowego ma znaczenie przy zaplodnieniu?
Teraz biorę folik ale chyba na niego nie idę. Po teście mam brać jakiś na receptę 5mg. Nie mam mutacji by brać metylowy i mi go nie zalecił. Zastanowiam się czy nie zbadać sobie poziomu kwasu foliowego.Trzeba zrobić anty xa 4h po zastrzyku. Ja brałam metylowany bo łączony podnosi mi homocysteine