reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@nnat. Kochana po dzisiejszym dniu to mam ludzi i tej pracy dosyć... Już zapomniałam jak to bywa z ludźmi. Chyba nie zdecyduje się na kolejną umowę te dojazdy i zarobki to mi się słabo kalkuluje ale na decyzję mam jeszcze miesiąc i w sumie nikt mnie nie pyta więc okaże się.
Od którego Tc używasz detektora? I jesteś zadowolona z niego? :)

@młoda1994 jak tam u Ciebie? Cykl reguluje się po duphastonie?
Dziękuję że pytasz. Teraz dostałam po 29 dniach. Obecnie jestem w 18dc ale od 12dc do 15dc miałam plamienia a aplikacja flo na wykresie temperatur zaznaczył mi owu 14dc jeszcze kolejny cykl na duphastonie i zobaczymy jak będzie wyglądała @ w styczniu po odstawieniu duphastonu ale na wszelki wypadek w grudniu bede w Pl skontrokuje hormony i wykupie sobie na 3 miesiące ten miositogyn tg z twojego polecenia.

reklama
Doskonale Cię rozumiem. Mnie ten strach aż paraliżuje. I czasem się zastanawiam czy te wszystkie cyrki z moimi cyklami nie są spowodowane stresem. Wszystko się zaczelo mieszać gdy zaczęliśmy się starać. Dziś 21dc i nadal plamię. Wczoraj tak mnie bolał brzuch, że myślałam, że zaraz dostanę @. Dziś miałam test krwi żeby sprawdzić hormony, zobaczymy co wyjdzie.

@Dagulina przytulam Cię i życzę dużo siły!
Ja nie wiem czy jeszcze kiedyś przezwycięże ten strach i wrócę do starań z mężem. Ja póki co dzisiaj jestem 3 dzień na duphastonie i zero plamien. Także widzę poprawę w tym cyklu od poprzedniego. W grudniu będę w Pl na święta to pójdę do labo i powtórzę tak dla pewności raz jeszcze badania na wszelki wypadek.

Dziękuję że pytasz. Teraz dostałam po 29 dniach. Obecnie jestem w 18dc ale od 12dc do 15dc miałam plamienia a aplikacja flo na wykresie temperatur zaznaczył mi owu 14dc jeszcze kolejny cykl na duphastonie i zobaczymy jak będzie wyglądała @ w styczniu po odstawieniu duphastonu ale na wszelki wypadek w grudniu bede w Pl skontrokuje hormony i wykupie sobie na 3 miesiące ten miositogyn tg z twojego polecenia.
Ja bardzo czesto mialam plamienia w okresie owulacji.Nie wiem z czego wynikaly.Moja mama tez tak ma bardzo czesto.Na jakies pol roku przed zajsciem w 3 ciaze sie uspokoily.

Ja bardzo czesto mialam plamienia w okresie owulacji.Nie wiem z czego wynikaly.Moja mama tez tak ma bardzo czesto.Na jakies pol roku przed zajsciem w 3 ciaze sie uspokoily.
Mi się zdarzały plamienia w okolicach owu ale były jasno różowe i podejrzewałam że to okoloowukacyjne. A teraz te plamienia wyglądały dziwnie bo 12dc jasno różowe 13dc ciemno brązowe i było tego więcej 14dc ciemno brązowe i wyglądało to jak zaczynający się mniej więcej okres a 15dc już lekko jasno brązowe i trwało kilka dni. A od 16 dc biorę duphaston 2x1 przez 10 dni.

@nnat. Kochana po dzisiejszym dniu to mam ludzi i tej pracy dosyć... Już zapomniałam jak to bywa z ludźmi. Chyba nie zdecyduje się na kolejną umowę te dojazdy i zarobki to mi się słabo kalkuluje ale na decyzję mam jeszcze miesiąc i w sumie nikt mnie nie pyta więc okaże się.
Od którego Tc używasz detektora? I jesteś zadowolona z niego? :)

@młoda1994 jak tam u Ciebie? Cykl reguluje się po duphastonie?
Ja te zwielokrotnie przeżywałam kryzysy bo ludzie... Praca z ludzmi to dramat... Dlatego tez tak bardzo zależy mi na przekwalifikowaniu się..
Dobrze ze nikt nie naciska. Masz być w 100%pewna :* po co frustracja że coś Ci nie pasuje albo się dwnerwujesz i dodatkowy, bezsensowny stres...

Co do detektora, mamy Angel Sounds, całkiem fajny jak na warunki domowe :) pierwszy raz tak fajnie było słychać koło 12 tc, ale próbowaliśmy już od 10 tc i też się udawało co nieco wyłapać, chociaż częściej moje tętno :)

@nnat. Pewnie początkowo było stresujące jak ciężko było wyłapać tętno. Ale teraz jesteś spokojniejsza póki nie czuć ruchów :)

Ja uwielbiam pracę z ludźmi ale wszystko do czasu i do pewnych granic. Dobrze mi z moimi owieczkami było :) dziś jestem nastawiona negatywnie ale zobaczymy jak będzie do końca miesiąca, może oni nie przedłuża to problem sam się rozwiąże :D a Ty w jakiej branży pracujesz? O ile to nie tajemnica :)

reklama
Czyli te moje plamienia 4 dniowe mogły oznaczać owu? Tak długo trwają plamienia owulacyjne?
Tak moga tyle trwac.Ja zawsze plamilam nawet po 5 dni.Zawsze te plamienia byly w polowie.cyklu mniej wiecej od 14do 18dc w zaleznosci w jaki miesiac.Takze tym bym sie nie przejmowala akurat bo mialam tak pare lat.Nie w kazdy cykl ale bardzo czesto.

Do góry