reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@nnat. Kochana po dzisiejszym dniu to mam ludzi i tej pracy dosyć... Już zapomniałam jak to bywa z ludźmi. Chyba nie zdecyduje się na kolejną umowę te dojazdy i zarobki to mi się słabo kalkuluje ale na decyzję mam jeszcze miesiąc i w sumie nikt mnie nie pyta więc okaże się.
Od którego Tc używasz detektora? I jesteś zadowolona z niego? :)

@młoda1994 jak tam u Ciebie? Cykl reguluje się po duphastonie?
Dziękuję że pytasz. Teraz dostałam po 29 dniach. Obecnie jestem w 18dc ale od 12dc do 15dc miałam plamienia a aplikacja flo na wykresie temperatur zaznaczył mi owu 14dc jeszcze kolejny cykl na duphastonie i zobaczymy jak będzie wyglądała @ w styczniu po odstawieniu duphastonu ale na wszelki wypadek w grudniu bede w Pl skontrokuje hormony i wykupie sobie na 3 miesiące ten miositogyn tg z twojego polecenia.

reklama
Doskonale Cię rozumiem. Mnie ten strach aż paraliżuje. I czasem się zastanawiam czy te wszystkie cyrki z moimi cyklami nie są spowodowane stresem. Wszystko się zaczelo mieszać gdy zaczęliśmy się starać. Dziś 21dc i nadal plamię. Wczoraj tak mnie bolał brzuch, że myślałam, że zaraz dostanę @. Dziś miałam test krwi żeby sprawdzić hormony, zobaczymy co wyjdzie.

@Dagulina przytulam Cię i życzę dużo siły!
Ja nie wiem czy jeszcze kiedyś przezwycięże ten strach i wrócę do starań z mężem. Ja póki co dzisiaj jestem 3 dzień na duphastonie i zero plamien. Także widzę poprawę w tym cyklu od poprzedniego. W grudniu będę w Pl na święta to pójdę do labo i powtórzę tak dla pewności raz jeszcze badania na wszelki wypadek.

Dziękuję że pytasz. Teraz dostałam po 29 dniach. Obecnie jestem w 18dc ale od 12dc do 15dc miałam plamienia a aplikacja flo na wykresie temperatur zaznaczył mi owu 14dc jeszcze kolejny cykl na duphastonie i zobaczymy jak będzie wyglądała @ w styczniu po odstawieniu duphastonu ale na wszelki wypadek w grudniu bede w Pl skontrokuje hormony i wykupie sobie na 3 miesiące ten miositogyn tg z twojego polecenia.
Ja bardzo czesto mialam plamienia w okresie owulacji.Nie wiem z czego wynikaly.Moja mama tez tak ma bardzo czesto.Na jakies pol roku przed zajsciem w 3 ciaze sie uspokoily.

Ja bardzo czesto mialam plamienia w okresie owulacji.Nie wiem z czego wynikaly.Moja mama tez tak ma bardzo czesto.Na jakies pol roku przed zajsciem w 3 ciaze sie uspokoily.
Mi się zdarzały plamienia w okolicach owu ale były jasno różowe i podejrzewałam że to okoloowukacyjne. A teraz te plamienia wyglądały dziwnie bo 12dc jasno różowe 13dc ciemno brązowe i było tego więcej 14dc ciemno brązowe i wyglądało to jak zaczynający się mniej więcej okres a 15dc już lekko jasno brązowe i trwało kilka dni. A od 16 dc biorę duphaston 2x1 przez 10 dni.

@nnat. Kochana po dzisiejszym dniu to mam ludzi i tej pracy dosyć... Już zapomniałam jak to bywa z ludźmi. Chyba nie zdecyduje się na kolejną umowę te dojazdy i zarobki to mi się słabo kalkuluje ale na decyzję mam jeszcze miesiąc i w sumie nikt mnie nie pyta więc okaże się.
Od którego Tc używasz detektora? I jesteś zadowolona z niego? :)

@młoda1994 jak tam u Ciebie? Cykl reguluje się po duphastonie?
Ja te zwielokrotnie przeżywałam kryzysy bo ludzie... Praca z ludzmi to dramat... Dlatego tez tak bardzo zależy mi na przekwalifikowaniu się..
Dobrze ze nikt nie naciska. Masz być w 100%pewna :* po co frustracja że coś Ci nie pasuje albo się dwnerwujesz i dodatkowy, bezsensowny stres...

Co do detektora, mamy Angel Sounds, całkiem fajny jak na warunki domowe :) pierwszy raz tak fajnie było słychać koło 12 tc, ale próbowaliśmy już od 10 tc i też się udawało co nieco wyłapać, chociaż częściej moje tętno :)

@nnat. Pewnie początkowo było stresujące jak ciężko było wyłapać tętno. Ale teraz jesteś spokojniejsza póki nie czuć ruchów :)

Ja uwielbiam pracę z ludźmi ale wszystko do czasu i do pewnych granic. Dobrze mi z moimi owieczkami było :) dziś jestem nastawiona negatywnie ale zobaczymy jak będzie do końca miesiąca, może oni nie przedłuża to problem sam się rozwiąże :D a Ty w jakiej branży pracujesz? O ile to nie tajemnica :)

reklama
Czyli te moje plamienia 4 dniowe mogły oznaczać owu? Tak długo trwają plamienia owulacyjne?
Tak moga tyle trwac.Ja zawsze plamilam nawet po 5 dni.Zawsze te plamienia byly w polowie.cyklu mniej wiecej od 14do 18dc w zaleznosci w jaki miesiac.Takze tym bym sie nie przejmowala akurat bo mialam tak pare lat.Nie w kazdy cykl ale bardzo czesto.

Do góry