reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny. Proszę was pomóżcie mi lub doradzcie. Przed wczoraj miałam śluz jasnorozowy wczoraj na wkładce zobaczyłam odrobinę krwi ciemno czerwonej a dzisiaj to wygląda jak zaczynająca się miesiączka. Nic mnie nie boli. Dodam że dzisiaj mam dopiero 14dc i strasznie się zmrtwilam ponieważ mam takie coś pierwszy razy. Czym to może być spowodowane.? Dodam również że badania mam w porządku i tak jak ostatnio już wyrównana tarczyce.
I jak twoje plamienia? Ja miałam spokój do wczoraj. Dziś mam 19 dc i lekko różowe plamienia, zobaczę czy to tak szybko @, czy będę teraz plamic kolejny tydzień. Wczoraj szyjka była wysoko, dziś jeszcze nie sprawdzałam. Pokręcone to wszystko...

reklama
I jak twoje plamienia? Ja miałam spokój do wczoraj. Dziś mam 19 dc i lekko różowe plamienia, zobaczę czy to tak szybko @, czy będę teraz plamic kolejny tydzień. Wczoraj szyjka była wysoko, dziś jeszcze nie sprawdzałam. Pokręcone to wszystko...
Dziękuję że pytasz. Od wczoraj spokój i już jestem po 1 dniu zażywania duphastonu 2x1. Aplikacja flo w sensie wykres temperatur pokazał mi owu na 14dc zobaczymy czy się sprawdzi. Cykl powinien trwac max 30 dni (niestety nie znam swojej długości fazy lutealnej).

Co do szyjki to ja nie badam ponieważ dla mnie to czarna magia. Ogólnie organizm kobiety jest bardzo trudno ogarnąć mimo że sama jestem kobieta[emoji23]

Dziękuję że pytasz. Od wczoraj spokój i już jestem po 1 dniu zażywania duphastonu 2x1. Aplikacja flo w sensie wykres temperatur pokazał mi owu na 14dc zobaczymy czy się sprawdzi. Cykl powinien trwac max 30 dni (niestety nie znam swojej długości fazy lutealnej).

Co do szyjki to ja nie badam ponieważ dla mnie to czarna magia. Ogólnie organizm kobiety jest bardzo trudno ogarnąć mimo że sama jestem kobieta[emoji23]
To super, że nie plamisz. Ja też wzięłabym luteine, ale jutro idę na badanie krwi żeby sprawdzić czy owulka była, więc nie mogę. W czwartek lekarz ma obejrzeć szyjke i sprawdzić czy coś się na niej dzieje i dlatego plamię.
Zapowiadało się obiecująco bo szyjka wysoko i podwyższona temperatura, ale jak zaczęłam plamic to nadzieję szlak trafił. Nawet nie wiem czy test będę robić.
A ty kiedy będziesz testować? [emoji1696]

To super, że nie plamisz. Ja też wzięłabym luteine, ale jutro idę na badanie krwi żeby sprawdzić czy owulka była, więc nie mogę. W czwartek lekarz ma obejrzeć szyjke i sprawdzić czy coś się na niej dzieje i dlatego plamię.
Zapowiadało się obiecująco bo szyjka wysoko i podwyższona temperatura, ale jak zaczęłam plamic to nadzieję szlak trafił. Nawet nie wiem czy test będę robić.
A ty kiedy będziesz testować? [emoji1696]
Kochana trzymam za ciebie mocno kciuki by się udało.

Ja nie testuje ponieważ się nie staram o dziecko ponieważ w sierpniu straciłam 4 ciąże i nie mam siły na walkę. I póki co nie mam ochoty i chęci na wracanie do "świadomych starań". Mierze temperaturę tak żeby bardziej poznać swój organizm testów owu nie robię. A duphaston biorę na wyregulowanie cykli bo od grudnia tamtego roku jest z miesiączkami kosmos.

Ja z niecierpliwością czekam na miesiączkę, dziś w końcu czyje pierwsze objawy, oby to było jeszcze dzisiaj bo jutro cały dzień w podróży.

@nnat. Nie chcę straszyć - ale takie kłucie może zwiastować skracanie szyjki. Lepiej się połóż i odpoczywaj. Nospę też możesz wziąć.
Z tego co pamiętam taki ból nie ma nic wspólnego ze skracaniem się szyjki. Skracanie się szyjki bywa albo zupełnie bezbolesne albo towarzyszy temu ból podbrzusza.
Pamiętam, że miałam takie kłócia w pochwie i jeśli się nie mylę, to gin tłumaczył, że jest to związane z rozciagajacymi się więzadłami. Całkiem normalne w ciąży.
Ja bym zrobiła posiew, miałam takie bóle ale po 36 tygodniu
Ja mam takie klucia jakby w pochwie A nieraz nawet jakby w du..... [emoji23][emoji23] w środę mialam wizytę i wszystko dobrze. Klucia jedne drugim nie równe, jak widzisz każda odpowiedź inna. A kiedy ostatnio miałaś wizytę lub będziesz miała?
Przede wszystkim, czytałam gdzieś (i ponoć na ulotce pisze) ze w ciąży nie powinno się stosować aplikatora, wiec dobrze ze go odstawiłas [emoji6]
A kłucie również czułam tak jakby w macicy/ jajnikach i mój lekarz tez powiedział, ze się rozciąga... Szyjkę mam nadal długa, nie miałam z nią problemów wiec to kłucie na nią na pewno nie wpłynęło...[emoji6]
A właśnie, kiedy masz kolejna wizytę? Jakoś chyba z końcem listopada, prawda? Jeśli tem ból cię niepokoi, to idź może lepiej wcześniej, niech lekarz oceni czy nic się nie dzieje... albo zadzwoń jeśli masz taka możliwość [emoji5]
Zawsze warto sprawdzić 10 razy za dużo, niż 1 raz za mało [emoji9]
Ja właśnie też już o skracaniu się szyjki naczytałam... Trochę spanikowalam w niedziele, zwłaszcza że ogólnie miałam kiepski dzień.
Zamierzam teraz do poniedziałku się głównie obijac i dużo leżeć, w poniedzialek mam wizytę, z tego co kojarzę w tym tygodniu profesora nie ma w ogóle w klinice. Teraz zrobiłam sobie podstawowe badania, które zalecił profesor i czekam.. W razie gdyby się znowu takie dziwne bóle pojawiły, jak wtedy, napiszę do niego smsa. Bo poza tym to standardowe, chyba, bóle w podbrzuszu, to wszystko chyba w normie :)

Ale nie ukrywam, martwię się tą szyjka, ostatnio też mocno zwracał uwagę na jej długość, czy wszystko okej i wiecie jak to główka pracuje....
Jaki kwas foliowy polecacie? Nie musi być metylowany
Jeśli chodzi o małe tabletki, łatwe do polykania, to Folik :)

Ja właśnie też już o skracaniu się szyjki naczytałam... Trochę spanikowalam w niedziele, zwłaszcza że ogólnie miałam kiepski dzień.
Zamierzam teraz do poniedziałku się głównie obijac i dużo leżeć, w poniedzialek mam wizytę, z tego co kojarzę w tym tygodniu profesora nie ma w ogóle w klinice. Teraz zrobiłam sobie podstawowe badania, które zalecił profesor i czekam.. W razie gdyby się znowu takie dziwne bóle pojawiły, jak wtedy, napiszę do niego smsa. Bo poza tym to standardowe, chyba, bóle w podbrzuszu, to wszystko chyba w normie :)

Ale nie ukrywam, martwię się tą szyjka, ostatnio też mocno zwracał uwagę na jej długość, czy wszystko okej i wiecie jak to główka pracuje....
Jeśli chodzi o małe tabletki, łatwe do polykania, to Folik :)
A folik można brać tez w ciąży, czy jest za słaby? Dzięki :)

@mohaaa @Paula919191 jak tam starania u Was? ❤ Kiedy testujecie? :)
U mnie dziś 25 dc. Ostatni cykl trwał 27 dni, a ten sama nie wiem jak będzie wyglądać.
Wczoraj rozpoczęło się u mnie comiesięczne plamienie :/ na początku jasnoczerwona krew, a potem bezowe plamienie. Dziś mam tylko odrobine beżowego, ale jestem po 11h locie samolotem, wiec może się jeszcze rozkręcić :/ nie wiem co myslec. Niby przy poprzednich ciążach to moje plamienie tez wystąpiło, ale było bardzo słabe i trwało kilka dni krócej niż co miesiąc. Także chyba pozostaje mi czekać czy sie rozkręci i zamieni w miesiączkę czy zaniknie. Miałam ogromne nadzieje, bo w tym cyklu byłam wyluzowana (12 dni wakacji) i w ogóle nie miałam czasu rozkminiac, ale ze już wracam, a cykl dobiega końca, to się zaczęłam stresować :/
A jak u Ciebie? Czytałam, ze jeszcze czekasz na miesiączkę?

reklama
Do góry