reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@młoda1994 przy naszych lekach i schorzeniach mierzenie tempki nie ma sensu. Zanim zaczęłam pełną parą starać się o pierwsze dziecko, z pół roku mierzyłam temperaturę. Były same góry i doliny, według wykresu nie było owulacji. A jednak bardzo szybko zaszłam w ciążę (mimo, że na wykresie nie było widać owulacji w tym cyklu). Bardziej w wychwyceniu odpowiedniego czasu pomogły mi paski owulacyjne, no i cały cykl współżyliśmy minimum co drugi dzień.
Ja mierzylam na ogromie lekow po 5 ciazach więc jednak może wychodzić i inne dziewczyny też więc czasem się nie udaje A czasem udaje :)

reklama
Kochana wg mnie coś źle się dzieje u Ciebie z drugą fazą. Masz widoczny spadek tuż przed owu, potem strzał w górę na owulacji i... dupa bo temp powinna być wyższa a u Ciebie są wahania. Może progesteron? Ważne aby pomiar był zawsze w podobnych warunkach np codziennie o 6 rano po przebudzeniu :)
Wrzucę Ci dwa moje wykresy dla porównania. Drugi z ciąży gdzie oprócz faz można by się było nawet zagnuezdzenia dopatrzec :)
Zobacz załącznik 1038758
Progesteronu nie mam możliwości sprawdzenia bo nie wiem kiedy mam dokładnie owu i czy wogule u mnie występuje. Co do czasu i szczególnego pomiaru to pilnuje tego. Mierze w jednym miejscu jednym termometrem o jednej porze przed wstaniem z łóżka po minimum 3 godzinnym śnie lub więcej.

Mam zamiar iść do gin w listopadzie ponieważ moje miesiączki nie są normalne od 2 cykli. Bo są same plamienia jasno różowe i podpytam o ten progesteron żeby dali mi skierowanie i zapytam choć o jeden monitoring żeby sprawdzić czy wogule owu jest i żeby 7 dni po owu zrobić badanie progesteronu.

@młoda1994 przy naszych lekach i schorzeniach mierzenie tempki nie ma sensu. Zanim zaczęłam pełną parą starać się o pierwsze dziecko, z pół roku mierzyłam temperaturę. Były same góry i doliny, według wykresu nie było owulacji. A jednak bardzo szybko zaszłam w ciążę (mimo, że na wykresie nie było widać owulacji w tym cyklu). Bardziej w wychwyceniu odpowiedniego czasu pomogły mi paski owulacyjne, no i cały cykl współżyliśmy minimum co drugi dzień.
A dlaczego przy naszych schorzeniach nie ma sensu mierzenie temperatury?

Kiedyś przez pół roku robiłam testy owu to tylko w jednym cyklu wyszedł mi pozytywny test a reszta negatywna i w czerwcu jak robiłam clearblue różowe to pokazały mi jednodniowy pik LH i już nie robię żadnych testów.

reklama
Nie robiłam badań, miałam za 2 tygodnie iść do lekarza. Nie chciałam badać Bety żeby się nie stresować. Robiłam 4 testy, wszystkie pozytywne

Takaja123 pytała czy robiłaś jakieś badania po wcześniejszych stratach. Czy jesteś zabezpieczona lekami w ciąży. Luteina/duphaston, encorton, heparyna, cokolwiek.

Do góry