Ja mierzylam na ogromie lekow po 5 ciazach więc jednak może wychodzić i inne dziewczyny też więc czasem się nie udaje A czasem udaje@młoda1994 przy naszych lekach i schorzeniach mierzenie tempki nie ma sensu. Zanim zaczęłam pełną parą starać się o pierwsze dziecko, z pół roku mierzyłam temperaturę. Były same góry i doliny, według wykresu nie było owulacji. A jednak bardzo szybko zaszłam w ciążę (mimo, że na wykresie nie było widać owulacji w tym cyklu). Bardziej w wychwyceniu odpowiedniego czasu pomogły mi paski owulacyjne, no i cały cykl współżyliśmy minimum co drugi dzień.
reklama
młoda1994
Fanka BB :)
Progesteronu nie mam możliwości sprawdzenia bo nie wiem kiedy mam dokładnie owu i czy wogule u mnie występuje. Co do czasu i szczególnego pomiaru to pilnuje tego. Mierze w jednym miejscu jednym termometrem o jednej porze przed wstaniem z łóżka po minimum 3 godzinnym śnie lub więcej.Kochana wg mnie coś źle się dzieje u Ciebie z drugą fazą. Masz widoczny spadek tuż przed owu, potem strzał w górę na owulacji i... dupa bo temp powinna być wyższa a u Ciebie są wahania. Może progesteron? Ważne aby pomiar był zawsze w podobnych warunkach np codziennie o 6 rano po przebudzeniu
Wrzucę Ci dwa moje wykresy dla porównania. Drugi z ciąży gdzie oprócz faz można by się było nawet zagnuezdzenia dopatrzec
Zobacz załącznik 1038758
Mam zamiar iść do gin w listopadzie ponieważ moje miesiączki nie są normalne od 2 cykli. Bo są same plamienia jasno różowe i podpytam o ten progesteron żeby dali mi skierowanie i zapytam choć o jeden monitoring żeby sprawdzić czy wogule owu jest i żeby 7 dni po owu zrobić badanie progesteronu.
młoda1994
A dlaczego przy naszych schorzeniach nie ma sensu mierzenie temperatury?@młoda1994 przy naszych lekach i schorzeniach mierzenie tempki nie ma sensu. Zanim zaczęłam pełną parą starać się o pierwsze dziecko, z pół roku mierzyłam temperaturę. Były same góry i doliny, według wykresu nie było owulacji. A jednak bardzo szybko zaszłam w ciążę (mimo, że na wykresie nie było widać owulacji w tym cyklu). Bardziej w wychwyceniu odpowiedniego czasu pomogły mi paski owulacyjne, no i cały cykl współżyliśmy minimum co drugi dzień.
Kiedyś przez pół roku robiłam testy owu to tylko w jednym cyklu wyszedł mi pozytywny test a reszta negatywna i w czerwcu jak robiłam clearblue różowe to pokazały mi jednodniowy pik LH i już nie robię żadnych testów.
Takaja123
@młoda1994 z tego co pamiętam to ostatnio testy owu wykazały u Ciebie owulacje ale to chyba bylo jakoś po 22dc - dobrze kojarzę?
@Doradora bardzo mi przykro to już któraś z kolei ciąża biochemiczna? Nie martw się i nie trać nadziei. Przytulam
@Doradora bardzo mi przykro to już któraś z kolei ciąża biochemiczna? Nie martw się i nie trać nadziei. Przytulam
2 biochemiczna a 3 poronienie. Już się żyć nie chce..@młoda1994 z tego co pamiętam to ostatnio testy owu wykazały u Ciebie owulacje ale to chyba bylo jakoś po 22dc - dobrze kojarzę?
Takaja123
2 biochemiczna a 3 poronienie. Już się żyć nie chce..
Robiłaś jakieś badania? Bierzesz duphaston lub luteine? Badalas progesteron?
Nie robiłam badań, miałam za 2 tygodnie iść do lekarza. Nie chciałam badać Bety żeby się nie stresować. Robiłam 4 testy, wszystkie pozytywneRobiłaś jakieś badania? Bierzesz duphaston lub luteine? Badalas progesteron?
reklama
roki_1991
Nie robiłam badań, miałam za 2 tygodnie iść do lekarza. Nie chciałam badać Bety żeby się nie stresować. Robiłam 4 testy, wszystkie pozytywne
Takaja123 pytała czy robiłaś jakieś badania po wcześniejszych stratach. Czy jesteś zabezpieczona lekami w ciąży. Luteina/duphaston, encorton, heparyna, cokolwiek.