reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Nie. Ginekolog wiedziała o wcześniejszych poronieniach i dała mi receptę na acidum folicum Richter, podczas staran o dziecko oraz Ovarin.. Nic więcej

To myślę że warto rozważyć jakieś badania, bo te straty na takim wczesnym etapie to nie może być przypadek. Niestety często lekarze nie zlecają, i mogę się założyć że teraz twoja gin też nic ci nie zleci.
Przemyśl sprawę. My tu służymy radą w kwestii co, kiedy i czemu warto zrobić.
Przytulam mocno :*

Dziewczyny, mam pytanie. Czy po ciąży biochemicznej, straconej w sierpniu i aktualnie pozytywnym teście powinnam szybciej udać się na wizytę? Czy czekać do 6 tyg?
Ja bym poczekala do 6 tyg :)
@nnat. nie wiem kto Ci majstruje po drugiej stronie pępka, ale obstawiam jelita [emoji16] Pierwsze ruchy są mega niziutko [emoji4]
Może być, o tym nie pomyślałam, ale nooo to byłoby prawdopodobne, bo na wieczór zawsze. :D ale to niezbyt mile.... :D
Dziewczyny. Dostałam okresu właśnie :(:(ciąża biochemiczna zapewne znowu
Strasznie mi przykro. :(
Tule Cię mocno. Rozważ jakieś badania, porozmawiaj może ze swoim lekarzem...

To myślę że warto rozważyć jakieś badania, bo te straty na takim wczesnym etapie to nie może być przypadek. Niestety często lekarze nie zlecają, i mogę się założyć że teraz twoja gin też nic ci nie zleci.
Przemyśl sprawę. My tu służymy radą w kwestii co, kiedy i czemu warto zrobić.
Przytulam mocno :*
A ja mogę prosić o radę?
Poroniłam we wrześniu i tak do października się ciągło. Później dostałam tabletki antykoncepcyjne i po skończeniu opakowania przyszedł okres bardzo bardzo skąpy i jasnoczerwone krwawienie. A po okresie boli podbrzusze jak na okres i dopiero teraz piersi obwisły a tak były nabrzmiałe. I pryszcze się pojawiły. I mam okropny pms. W pierwszej ciąży brałam encorton, ale związane to było z wzjg. Gdzieś tu czytałam że dziewczyny biorą. Ale. Idę wiem dlaczego..

A dlaczego przy naszych schorzeniach nie ma sensu mierzenie temperatury?
A tak szczerze daje Ci to jakąkolwiek wiedzę? Bo te Twoje wykresy to same góry i doliny. Nie wiem może z czasem dojdziesz do wprawy, tego Ci życzę. Mnie mierzenie tempki napedzało tylko strachu i myślałam, że jestem bezpłodna.
To tylko moje domysły, ale być może otyłość ma wpływ na taką niejasną temperaturę. Do tego insulinoopirność i oczywiście schorzenia tarczycy. Szkoda czasu i nerwów.

A ja mogę prosić o radę?
Poroniłam we wrześniu i tak do października się ciągło. Później dostałam tabletki antykoncepcyjne i po skończeniu opakowania przyszedł okres bardzo bardzo skąpy i jasnoczerwone krwawienie. A po okresie boli podbrzusze jak na okres i dopiero teraz piersi obwisły a tak były nabrzmiałe. I pryszcze się pojawiły. I mam okropny pms. W pierwszej ciąży brałam encorton, ale związane to było z wzjg. Gdzieś tu czytałam że dziewczyny biorą. Ale. Idę wiem dlaczego..

Ale pytasz po co bierze się encorton? Bo nie rozumiem pytania. Encorton to steryd. Ma on za zadanie wyciszyć agresywne działanie organizmu, który produkując przeciwciała szkodzi ciąży. Jeśli masz dodatnie ana, przeciwciała antyplemnikowe czy jakiekolwiek inne, które mogą się przyczynić do straty, to steryd powoduje że łatwiej donosic ciążę. Oczywiście nie ma tu 100% pewności, bo takiej pewności nic nie da, ale bardzo często pomaga.

reklama
Dzięki dziewczyny ale tyle wiem. Zastanawiam się jakie badania muszę zrobić. Żeby wiedzieć czy powinnam brać
Już we wrześniu o to pytałaś i padały odpowiedzi, np. @roki_1991 Ci pisała, że możesz zacząć od ANA2. Które pewnie wyjdzie Ci dodatnie, skoro masz Hashi i CU. Ale sednem jest znalezienie lekarza, który Ci ten steryd wypisze i będzie z nim prowadził ciążę. We Wrocławiu da się takich lekarzy znaleźć. Skoro Twój ginekolog jest niechętny, a Ty sama wiesz jakie są działania uboczne sterydu i nie jesteś entuzjastką, to bez innego ginekologa, który Cię przekona, że powinnaś brać encorton (całe starania? od owulacji? od pozytywnego testu?) tylko wydasz pieniądze na badania a nadal będziesz mieć dylemat, czy naprawdę jest Ci on potrzebny. A tu o NK:

Ostatnia edycja:
Do góry