reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@gigi_ gratuluję ❤️ który to tc? :)

@szkala może warto zrobić Antykoagulant toczniowy LA, wskaźniki krzepnięcia krwi czyli czas potrombinowy PT czas PT wskaźnik PT INR czas kaolinowo-kefalinowy APTT dodatkowo wirusowe toksoplazmoza, cytomegalia ja robiłam jeszcze listerioze. Jeśli nie minęło jeszcze 6 tygodni od poronienia możesz zrobić zespół antyfosfolipidowy czyli przeciwciała antykardiolipinowe IgG i IgM, beta 2-glikoproteinie IgG i IgM. Ja po poronieniu dostałam taki zestaw badań od gina. Później na własną rękę robiłam badania na trombofilie.

@gigi_ gratuluję ❤ który to tc? :)

@szkala może warto zrobić Antykoagulant toczniowy LA, wskaźniki krzepnięcia krwi czyli czas potrombinowy PT czas PT wskaźnik PT INR czas kaolinowo-kefalinowy APTT dodatkowo wirusowe toksoplazmoza, cytomegalia ja robiłam jeszcze listerioze. Jeśli nie minęło jeszcze 6 tygodni od poronienia możesz zrobić zespół antyfosfolipidowy czyli przeciwciała antykardiolipinowe IgG i IgM, beta 2-glikoproteinie IgG i IgM. Ja po poronieniu dostałam taki zestaw badań od gina. Później na własną rękę robiłam badania na trombofilie.
Spisałam całą tę listę z Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg i moja przyjaciółka będzie jutro działać i konsultować w szpitalu, co na pewno nie warto robić, ona mimo, że lekarka i wie jaki jest stosunek ginekologów do tego uważa, że sama zrobiłaby wszystkie możliwe badania. Zobaczymy co mi powie i pójdę z tym do mojego ginekologa. Zespół antyfosfolipidowy na pewno zrobię.

A jak u Was? [emoji846]
U nas okej :) Ostatnia wizyta w zeszlym tyg, serduszko pieknie bilo:) Duzo odpoczywamy, troche mi mdlosci popuściły w ostatnich dniach więc trochę się boję ale z drugiej strony ogromna ulga... [emoji28] Kolejna wizyta 17.10, mam nadzieje ze po niej odetchne z ulga i nareszcie zaczne sie prawdziwie cieszyc:)

@gigi_ gratuluję [emoji173]️ który to tc? :)

Te wirusowe plus zakażenia miałam robione świeżo przed obumarciem zarodka. Poza listerioza. Lekarka od razu
I powiedziała, ze zakażenia mam wykluczone.
Doczytałam jeszcze, ze te badania, choć dużo dokładniejsze wykrywają ok 75% wad-wszystkie aberracje chromosomowe ale tez nie wszystko w ogóle.

Mi się udało. 12.08 poroniłam w 6tc, teraz jestem w kolejnej ciąży 8t2d
Witam a poroniłas samoistnie czy było łyzeczkowanie, bo ja miałam łyżeczkowanie i lekarz każe mi odczekać 3,4 cykle ale jak widzę nie które dziewczyn starają się już po 2, 3 dlatego wybieram się jeszcze do innego lekarza bo co lekarz to inna opinia, a aktualny nie zrobiła nawet badania USG więc w sumie nie wiem na czym stoję.

reklama
Ja jestem 2 miesiące po łyżeczkowaniu i dziś kolejne podejście do iui
Witam a poroniłas samoistnie czy było łyzeczkowanie, bo ja miałam łyżeczkowanie i lekarz każe mi odczekać 3,4 cykle ale jak widzę nie które dziewczyn starają się już po 2, 3 dlatego wybieram się jeszcze do innego lekarza bo co lekarz to inna opinia, a aktualny nie zrobiła nawet badania USG więc w sumie nie wiem na czym stoję.

Do góry