reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja Po porodzie SN, który zakończył się łyżeczkowaniem w 23tc mogłam zacząć starać się po 3 cyklach... więc tymbardziej myślę po poronieniu na wcześniejszym etapie. Ale wiadomo co lekarz to opinia. Ja zaszłam właśnie w tym 3 cyklu po porodzie, czyli w pierwszym starajacym
Witam a poroniłas samoistnie czy było łyzeczkowanie, bo ja miałam łyżeczkowanie i lekarz każe mi odczekać 3,4 cykle ale jak widzę nie które dziewczyn starają się już po 2, 3 dlatego wybieram się jeszcze do innego lekarza bo co lekarz to inna opinia, a aktualny nie zrobiła nawet badania USG więc w sumie nie wiem na czym stoję.

reklama
@Wiola.. Idź do lekarza, który zrobi Ci USG - moim zdaniem to bardzo ważne. Inaczej to takie wróżenie z fusów. Lekarz musi obejrzeć czy macica ładnie się oczyściła i czy zabieg się udał. Ja po łyżeczkowaniu w 11tc dostałam pozwolenie na starania po pierwszej @.

Ja jestem 2 miesiące po łyżeczkowaniu i dziś kolejne podejście do iui
Super że możecie już próbować, mój lekarz troszkę mnie zdenerwował podszedł do mnie standardowo i mi 19 minie 2 miesiące też chciałaby już próbować zapisałam się do innego lekarza prywatnie termin dopiero na 22pazdziernika a boję się że dostanę @i klapa ale pani sekretarka kazała mi dzwonić w przeciągu tygodnia może zwolni się jakieś miejsce dla mnie. Wiem że lekarz do którego się teraz wybieram to specjalista jeśli pozwoli to będziemy próbowali.

Dokładnie. Lekarz sprawdzi czy endometrium się odbudowalo, czy urósł pęcherzyk, ja miałam jeszcze sprawdzane poziomy hormonów
@Wiola.. Idź do lekarza, który zrobi Ci USG - moim zdaniem to bardzo ważne. Inaczej to takie wróżenie z fusów. Lekarz musi obejrzeć czy macica ładnie się oczyściła i czy zabieg się udał. Ja po łyżeczkowaniu w 11tc dostałam pozwolenie na starania po pierwszej @.

Ja Po porodzie SN, który zakończył się łyżeczkowaniem w 23tc mogłam zacząć starać się po 3 cyklach... więc tymbardziej myślę po poronieniu na wcześniejszym etapie. Ale wiadomo co lekarz to opinia. Ja zaszłam właśnie w tym 3 cyklu po porodzie, czyli w pierwszym starajacym
Właśnie wiem wolę wybrać się do innego lekarza.

Postaram dostać się do lekarza jak najszybciej, u mojego lekarza byłam już 2 razy od czasu poronienia w poniedziałek była ta druga byłam pewna że zrobi mi usg w końcu kazał być po miesiączce, cóż poszłam na fundusz i chyba nigdy więcej i też sądzę że usg to podstawa gdybym wiedziała od razu zapisał bym się na prywatną wizytę.

Postaram dostać się do lekarza jak najszybciej, u mojego lekarza byłam już 2 razy od czasu poronienia w poniedziałek była ta druga byłam pewna że zrobi mi usg w końcu kazał być po miesiączce, cóż poszłam na fundusz i chyba nigdy więcej i też sądzę że usg to podstawa gdybym wiedziała od razu zapisał bym się na prywatną wizytę.
Ja też byłam 2 razy po poronieniu, gin zbadał mnie normalnie i twierdzi, że jest wszystko ok, bez zrobienia usg. Zastanawiam się czy faktycznie bez usg można to stwierdzić. Choć na ostatniej wizycie wystawił mi skierowanie na usg dla tzw spokojnej głowy. Już się stresuję jak wyjdzie i czy faktycznie wszystko jest ok.

Jeśli nie robil usg to na jakiej podstawie stwierdził że jest ok?
Ja też byłam 2 razy po poronieniu, gin zbadał mnie normalnie i twierdzi, że jest wszystko ok, bez zrobienia usg. Zastanawiam się czy faktycznie bez usg można to stwierdzić. Choć na ostatniej wizycie wystawił mi skierowanie na usg dla tzw spokojnej głowy. Już się stresuję jak wyjdzie i czy faktycznie wszystko jest ok.

reklama
Wg mnie powinien na bieżąco sprawdzic. Ja miałam wizyty co ok 2 tyg i zawsze usg, żeby sprawdzić jak się regeneruje
Na papierku ze szpitala miałam opis usg po poronieniu, może na podstawie tego. Ale to było, że tak powiem na świeżo, myślałam że np po miesiącu będzie kolejne w celu skontrolowania.

Do góry