reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

To mam podobnie jak ty, 36 lat, serduszko biło a w 8tc okazało się że ciąża obumarla, po badaniach wyszła wada genetyczna
które badania genetyczne robiłaś?
Czytałam, że miałaś torbiel i potem po zabiegu pękła. Jakie były objawy. Ja miałam torbiel 3 cm na prawym jajniku, na ostatnim USG przez zabiegiem jeszcze ją widać. Boli mnie trochę ten prawy jajnik, czasem czuję takie jakby kłucie. Zastanawiam się, czy mi pęknie, czy będzie trzeba ją usuwać. Jutro mam kontrolę, zobaczymy, co powie lekarz. Jakie Ty miałaś objawy?

Ja już mam 37.

reklama
Załączam opis badania płodu.
Po pierwszej miesiączce po łyżeczkowaniu miałam torbiel ok 5 cm, czułam kłucie na lewym jajniku. Lekarz przepisał mi primolut nor i zalecil olej lniany. Po ok 2 tyg dostałam plamienie, które potem chyba w 5 dniu zmieniło się w okres. Chyba wtedy torbiel pękła bo na wizycie na usg już jej nie ma. Niestety nadal mam cienkie endometrium i mimo kilkudniowego stymulowania cyklu gonalem zastrzyki te wcale nie pomogły
które badania genetyczne robiłaś?
Czytałam, że miałaś torbiel i potem po zabiegu pękła. Jakie były objawy. Ja miałam torbiel 3 cm na prawym jajniku, na ostatnim USG przez zabiegiem jeszcze ją widać. Boli mnie trochę ten prawy jajnik, czasem czuję takie jakby kłucie. Zastanawiam się, czy mi pęknie, czy będzie trzeba ją usuwać. Jutro mam kontrolę, zobaczymy, co powie lekarz. Jakie Ty miałaś objawy?

Ja już mam 37.
Screenshot_20191002_075051_com.android.chrome.jpeg

Załączam opis badania płodu.
Po pierwszej miesiączce po łyżeczkowaniu miałam torbiel ok 5 cm, czułam kłucie na lewym jajniku. Lekarz przepisał mi primolut nor i zalecil olej lniany. Po ok 2 tyg dostałam plamienie, które potem chyba w 5 dniu zmieniło się w okres. Chyba wtedy torbiel pękła bo na wizycie na usg już jej nie ma. Niestety nadal mam cienkie endometrium i mimo kilkudniowego stymulowania cyklu gonalem zastrzyki te wcale nie pomogły
Zobacz załącznik 1029064
Ok, to już wiem jaka metoda. Z tej genetyki w internecie jest mało opracowań, a ja mój stres odreagowuje czytaniem. Nawet mi się w głowie rodzą pomysły by jechać do biblioteki na Uniwersytet Medyczny, ale może dopiero jak będę miała wyniki... Bo jestem ciekawa, czy ktoś bada przyczyny aberracji chromosomowej, wszędzie jest napisane, że tak się dzieje, ale jestem przekonana, że prowadzi się badania.

Chyba muszę czekać w takim razie na jutrzejszą wizytę, zobaczymy co z torbielem, fajnie, żeby sam pękł. Hmm nie znam się na endometrium. A Ty przed tą ostatnia ciążą też miałaś stymulacje? Jakie było endometrium.

Miałam stymulacje i wszystko było ok endometrium dobre i pęcherzyki ładnie rosly
Ok, to już wiem jaka metoda. Z tej genetyki w internecie jest mało opracowań, a ja mój stres odreagowuje czytaniem. Nawet mi się w głowie rodzą pomysły by jechać do biblioteki na Uniwersytet Medyczny, ale może dopiero jak będę miała wyniki... Bo jestem ciekawa, czy ktoś bada przyczyny aberracji chromosomowej, wszędzie jest napisane, że tak się dzieje, ale jestem przekonana, że prowadzi się badania.

Chyba muszę czekać w takim razie na jutrzejszą wizytę, zobaczymy co z torbielem, fajnie, żeby sam pękł. Hmm nie znam się na endometrium. A Ty przed tą ostatnia ciążą też miałaś stymulacje? Jakie było endometrium.

Witam wszystkich może rozmowy tutaj coś mi pomogą od kilku dni przeglądam wpisy straciłam swojego maluszka 29.01.19 w 12tc po 4 miesiącach starań, zabieg , szpital , później tylko samotne męki. Męża nie było 30 minut rozmowy przez telefon nic nie dawało . Zaczęliśmy ponowne starania w maju do tej pory nic :( już się poddaje , ciagle myśle że to moja wina tylko wyczekuje kolejnych @ czy przyjdą czy nie
Nie myśl że to Twoja wina, uda się skoro już raz się udało, ja 2 razy poronilam w ciągu 2 lat A teraz zobacz , właśnie w szpitalu jesteśmy, w poniedziałek urodziłam

Napewno można u bonifratrow, masz wanne, tensy, takie łóżko do różnych pozycji, piłki itp. Ja tam rodziłam, polecam [emoji846] jeden z bardziej nowoczesnych oddziałów na śląsku
Ooo nad tym szpitalem tez się zastanawiam w końcu ... I dr Staniczek tam jest [emoji6] a z tej wanny można korzystać kiedy się chce? Trzeba ja wcześniej „rezerwować”? Płaci się coś za nią?

Nie myśl że to Twoja wina, uda się skoro już raz się udało, ja 2 razy poronilam w ciągu 2 lat A teraz zobacz , właśnie w szpitalu jesteśmy, w poniedziałek urodziłam

Kochana GRATULACJE!!! Śliczna dziewczynka! [emoji5][emoji7][emoji173]️ ile ważyła? Wszystko przebiegło po twojej myśli? Cieszcie się sobą [emoji8][emoji173]️ i dużo dużo zdrówka dla Was![emoji5]

reklama
Do góry