reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
aha no to musisz poczekać do 1 normalnej @ potem wizyta u gina ,i jeśli da zielone światło to można działać
Na razie kazał się zgłosić po dwóch tygodniach a to wypada teraz w środę. Zastanawiam się czy iść czy przełożyć aż się krwawienie skończy. Ale chyba pójdę zobaczyć co powie..

@mohaaa
Dwie godziny ale wiem,że np jeśli robisz w Borussie to musisz mieć ze sobą badanej glukozy na czczo z najwyżej miesiąca nie dłużej,inaczej nie zrobią Ci krzywej.a w diagnostyce robią na początku z palca szybkiej badanie i jak jest ok to wtedy robią krzywą.
Mnie w ten weekend ogarnął smutek bo koleżanka która miała drugie podejście do in vitro znów nie zaskoczyła...smutne to jest bo jest już grubo po 30stce ,nie ma dzieci,dwa lata starań i nic. Nie rozumiem tego, mam poczucie wielkiej niesprawiedliwości i ciągle myślę czy do mnie kiedyś ktoś powie mamo....
:( tez mnie to zastanawia czasami :(

Na razie kazał się zgłosić po dwóch tygodniach a to wypada teraz w środę. Zastanawiam się czy iść czy przełożyć aż się krwawienie skończy. Ale chyba pójdę zobaczyć co powie..

Jak kazał iść to idź, bez względu na to czy krwawienie będzie dalej czy nie. Niech sprawdzi co tam słychać w środku, czy wszystko okej. A to krwawienie niestety może trwać długo i tu nie ma reguły...

Kurcze myślałam że po poronieniu łatwiej zajść w ciążę. Tyle dziewczyn tu pisze że zaszły zaraz w pierwszym cyklu. Nawet moja znajoma po poronieniu nawet nie dostała pierwszej miesiączki i zaszła od razu i urodziła zdrowego synka dwa dni temu..
To zależy od organizmu kobiety. U mnie zeszło dłużej ale też męża nie było przez jakiś czas na miejscu. Okres przyjdzie A jak nie to można to wywołać. W moim przypadku po poronieniu krwawilam równe 12 dni. I potem w grudniu miałam wywołana @ bo nie przyszła.
Więc głowa do góry u ciebie może być inaczej.
Co do wizyty to normalnie iść czy krwawisz czy nie. Zbada cie i powie ci czy wszystko w porzadku. Ja przeważnie kiedy miałam cykle stymulowany chodzila w @ to nic strasznego.

Ostatnia edycja:
A Ty krwawisz od 2 tyg?
Wcześniej były jakieś plamienia od 5.09 a krwawienia zaczęły się gdzieś koło 14.09. i tak to trwa. Teraz jest już tego tylko troszkę.. ale całość trwa bardzo długo.. do gina mam 25.09 się pokazać.. żeby to się już skończyło mogłabym rozpocząć nowy rozdział a tak to ciągle tkwię w tym bałaganie..

Wcześniej były jakieś plamienia od 5.09 a krwawienia zaczęły się gdzieś koło 14.09. i tak to trwa. Teraz jest już tego tylko troszkę.. ale całość trwa bardzo długo.. do gina mam 25.09 się pokazać.. żeby to się już skończyło mogłabym rozpocząć nowy rozdział a tak to ciągle tkwię w tym bałaganie..
Rozumiem cię doskonale też chciałam aby jak najszybciej krwawienie jak najszybciej ustało i zacząć wszystko na nowo. Na spokojnie skończy się krwawienie i niech organizm się zregeneruje przyjdzie pierwsza @ i lekarz da zielone światło. Tylko nie nastawiaj się że musi się udać musisz dać na luz. Ty pół roku się starałaś a ja prawie 2 lata i straciłam a teraz rok i się udało. Tak więc jest dobrze kochana.

reklama
Ja zaszłam 5 miesięcy po lyzeczkowaniu.
Tylko stymulacja @ i owulacji czyli wszystko na lekach.
Może warto iść do lekarza i zobaczyć czy napewno z jajnika i wszystko okey i czy owulacja jest.

Do góry