reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

dzwonilam do przychodni gdzie wczesniej chodzilam do gin ale powiedzialy ze niema szans zeby mnie przyjeli dzis. W dr Janosz mam w czwartek..
Tylko brazowe, brzuch raczej nie ale w krzyzu boli mocno z promieniowaniem do posladkow. Wczoraj tez tak bolalo ale myslalam ze od krzesla w pracy bo pracuje przy komputerze... Koncze o 14.30 niema szans sie zwolnic wczesniej.. :( chyba pojade prosto na ip
Jedź prosto na ip. Lepiej skontrolować, będzie dobrze [emoji8]

reklama
dzwonilam do przychodni gdzie wczesniej chodzilam do gin ale powiedzialy ze niema szans zeby mnie przyjeli dzis. W dr Janosz mam w czwartek..
Tylko brazowe, brzuch raczej nie ale w krzyzu boli mocno z promieniowaniem do posladkow. Wczoraj tez tak bolalo ale myslalam ze od krzesla w pracy bo pracuje przy komputerze... Koncze o 14.30 niema szans sie zwolnic wczesniej.. :( chyba pojade prosto na ip
Koniecznie jedz na IP. Trzymam kciuki. Może rzeczywiście to krwiak.

@Rumuneska nie stresuj się niepotrzebnie. Może to faktycznie tylko krwiak i dupek pomoże. Weź później jeszcze z 2 tabletki.

Odnośnie homocysteiny - jeśli nie mam mutacji, to powinnam jeszcze zrobić badanie homocysteiny czy nie trzeba?

@Rumuneska jeśli wytrzymasz w pracy to zostań, ale potem jedz na ip. Plamienia nie muszą wcale oznaczać nic złego :) gorzej z tym bólem pleców, jeśli faktycznie jest taki mocny jak mówisz. Weź nospe albo magnez jeśli masz możliwość i postaraj się uspokoić :)
@Rumuneska nie stresuj się niepotrzebnie. Może to faktycznie tylko krwiak i dupek pomoże. Weź później jeszcze z 2 tabletki.

Odnośnie homocysteiny - jeśli nie mam mutacji, to powinnam jeszcze zrobić badanie homocysteiny czy nie trzeba?

Ja bym zrobiła dla własnego spokoju żeby wiedzieć co tam się dzieje :)

B to nie kod choroby. To jakby grupa, żeby pracodawca wiedział że ma płacić 100%. Kod choroby to np. O26 i to widzi tylko zus.
Kodu choroby ZUS nie widzi, do takich danych dostęp może mieć jedynie NFZ. Także w ZUS jest jedynie informacja, że wystąpiła choroba w czasie ciąży - stąd kod B.

@Rumuneska Ja bym brała urlop na żądanie i od razu pojechała na IP. Niepotrzebne Ci teraz nerwy. Ja brudziłam na brązowo we wszystkich ciążach (od ok 6tc) - z czego tylko jedna skończyła się poronieniem. Prawda jest taka - że w szpitalu i tak za wiele nie zrobią, co najwyżej podadzą leki rozkurczowe. Podobnie ginekolog.

@Rumuneska Ja bym brała urlop na żądanie i od razu pojechała na IP. Niepotrzebne Ci teraz nerwy. Ja brudziłam na brązowo we wszystkich ciążach (od ok 6tc) - z czego tylko jedna skończyła się poronieniem. Prawda jest taka - że w szpitalu i tak za wiele nie zrobią, co najwyżej podadzą leki rozkurczowe. Podobnie ginekolog.

Uż nie moge wziasc bo juz nie mam, wczoraj bylam 1szy dzien po 2tyg urlopie... za miesiac konczy mi sie umowa na czas okreslony, liczylam ze zdaza mi ja przedluzyc zanim dowiedza sie o ciazy:( dupek chyba pomogl, plamienia narazie dzieki bogu ustaly. Wzielam tez nospe, ale plecy nadal bola brzuch tez bardziej...

@Rumuneska To może jeśli tabletki zaczęły pomagać, to uda Ci się doczekać wizyty czwartkowej? Ja brałam 3x2 dupka + 3x1 nospa forte. Duża szansa, że jak zgłosisz się do szpitala, to będą Ciebie chcieli zostawić - a pracodawca dostanie Twoje zwolnienie z kodem B.

Uż nie moge wziasc bo juz nie mam, wczoraj bylam 1szy dzien po 2tyg urlopie... za miesiac konczy mi sie umowa na czas okreslony, liczylam ze zdaza mi ja przedluzyc zanim dowiedza sie o ciazy:( dupek chyba pomogl, plamienia narazie dzieki bogu ustaly. Wzielam tez nospe, ale plecy nadal bola brzuch tez bardziej...
Może ten brzuch teraz już boli z nerwów. Ja też na początku plamiłam, zaraz na drugi dzień od zrobienia testu. Bralam dupka i po 3 dniach plamienia ustały. Spokojnie doczekałam do wizyty. Jeśli masz zapas tabletek to bierz, napewno nie zaszkodzą a mogą Was teraz uratować.

Kodu choroby ZUS nie widzi, do takich danych dostęp może mieć jedynie NFZ. Także w ZUS jest jedynie informacja, że wystąpiła choroba w czasie ciąży - stąd kod B.

A widzisz, to nie wiedziałam że zus nie widzi ;) zawsze mi się wydawało że przy tych papierowych zwolnieniach to oryginał szedł do zusu, a tam był ten numer statystyczny. Ale może zus też dostawał kopie :)

reklama
Do góry