reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

To tak jak my. Bardzo długo przerywany, a jak postanowiliśmy, ze chcemy sie starać, to od razu sie udało i tak 2 razy. Czemu nie możesz przed wrześniem zajść?
Tylko u nas za każdym razem serce bije kilka dni później już nie. A u was puste jajo?
Chce znaleźć pracę i przeważnie jest 3 msc okres próbny a potem kolejna umowa i dopiero po podpisaniu drugiej umowy chcemy znów spróbować. Plus wisimi rodzicom Męża wakacje za granicą i mamy termin na luty. Więc idealnie jakby to byl 4-6 msc.

reklama
mohaa jesli psychicznie jestes w stanie troche poczekac to nie decyduj sie tak szybo na zabieg. wiadomo jesli samo sie nie oczysci i bedzie niezbedny to jasne ale moze ci sie uda bez zabiegu. jednak to jest ingerencja pozniej moga byc jakies powiklania :( moje krwawienie bylo bardzo podobne do @ moze ciut mocniejsze i troszke dluzsze ale nie molalo jakos strasznie mocno :( najgorsze bylo dla mnie tylko to czekanie. tez mialam do 2 tyg czekac a jak nie to wtedy mialam skierowanie do szpitala wystawione :(
Wiem o tym... ale moje 1 poronienie było tak straszne, ze nie chciałabym przez to drugi raz przechodzić. Nie mogłam wstać z toalety, brzuch mi rozrywalo i słabo mi było jak patrzyłam co tam wypływa. Okropność

Tylko u nas za każdym razem serce bije kilka dni później już nie. A u was puste jajo?
Chce znaleźć pracę i przeważnie jest 3 msc okres próbny a potem kolejna umowa i dopiero po podpisaniu drugiej umowy chcemy znów spróbować. Plus wisimi rodzicom Męża wakacje za granicą i mamy termin na luty. Więc idealnie jakby to byl 4-6 msc.
Rozumiem. U mnie pierwszy raz puste jajo, a drugi raz ciąża przestała się rozwijać. A przypomnij mi, kiedy poronilas ostatni raz?

mohaaa Ja powiem tak poroniłam 2 razy , nie robiłam żadnych badań ,myślałam o nich ale zaszłam w 3 ciąże ,jestem w 23 tyg wszystko jest ok choć początki były ciężkie ,wydaje mi się że jeśli jesteś pod stałą opieką gina to on wie czy jest ok czy nie , pewnie czasem to jest wina genów a czasem po prostu tak bywa

Lekarz mi powiedział ze co 3 ciaza po 40 to poronienie. Czyli 2 nie :) i tego sie bede trzymac. Mimo ze 2 miesiace temu poronilam. Przyszedl 1 okres jestem wlasnie po i od pon jestem na diecie. Diete planuje 2 tyg a potem zdrowe jedzenie. Mysle ze odzywianie i ruch tez tez ma duuzy wplyw na ciaze.
Mohaa bardzo rozumiem ciebie. U mnir troche to jak obsesja. Zeszly miesiac po kolejnej cb zaczelam pelna diagnostykę i leczenie IO i na rozum zrobilismy przerwe w staraniach ale bylam nieszczesliwa.. echhh teraz się nie udalo a w przyszlym miesiącu koncze 41lat...nie wiem czy wogole sie uda jeszcze [emoji52]

Dziewczyny mam pytanie. 12 marca wynik TSH 2.1 A wyniki z 21marca TSH już 2.71 tabletki biorę dziennie i dopiero godzinę później jem śniadanie. Tabletki popijam szklanka wody min niegaz. Anty TG mi spadło z ponad 4000 na 3100 A anty TPO spadło mi z prawie 700 na ledwo ponad 500 ft3 ft4 mam w porządku.

Dlaczego te TSH tak skacze mimo zażywania tabletek ( nie ominelam ani jednego dnia bez dawki tabletek na TSH)
Euthyrox nie szklanka wody a lykiem wody sie popija.

mohaaa Ja powiem tak poroniłam 2 razy , nie robiłam żadnych badań ,myślałam o nich ale zaszłam w 3 ciąże ,jestem w 23 tyg wszystko jest ok choć początki były ciężkie ,wydaje mi się że jeśli jesteś pod stałą opieką gina to on wie czy jest ok czy nie , pewnie czasem to jest wina genów a czasem po prostu tak bywa
Mój już mi powiedział, ze mam zakończyć te ciąże i przyjść do niego, zleci mi badania, także nie będę ryzykować z kolejna próba bez badań

reklama
Do góry