reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Tak 26-28 dni ale owu mniej więcej w połowie cyklu a tu taki psikus. Co prawda kochaliśmy się regularnie co 2-3 dni ale na usg w 5+2tc było już pięknie bijące serduszko i lekarz dam się zapytał czy możliwe ze zaszłam ok 5dc a wiem że to możliwe :) wszystko jest możliwe także proszę wyrzucić kalendarz i kochać się co 2 dni a nie tylko wtedy kiedy wydaje Ci sie ze może być owulacja.
Wlasnie taka metodę stosujemy od kilku miesięcy i niestety bez skutku. Na kalendarzyk patrzę z przymrużeniem oka bo wiem ze z ta moja owulacja różnie bywa :)

Dziewczyny tak jak pisze nie ma żadnej presji z mojej strony wszystko na luzie i spontanie. Chyba, że sam sobie coś ubzdural i stąd ten problem. Nie mam pojęcia. Ja bardziej się boję, że to zdrowotne coś nie tak. Sam to widzi chyba, że tak to przeżywa, że nie wychodzi i jest coraz gorzej z tym. Wczoraj sam zaczął i nie wyszło więc nie wiem. Rozmawialiśmy i ja myślę o lekarzu lub faktycznie odpuścić seks na dłuższy czas i zobaczyć.

@Paulinax sliczna dziewczynka
@Takaja123 pewnie to przez stresy, zwłaszcza że mówisz że to chodzi o ten miesiąc. Walka o dziecko jest stresująca i facet by sprostać zadaniu ma trochę trudniej wiadomo z jakich powodów

Nie wiem, czy ktoś mnie pamięta, ale to moja córcia :)
Po 1 poronieniu, udało się mi zajść w ciążę i mam teraz cudowną córkę :)
Gratuluję pięknej córeczki!!!
My dzisiaj kończymy 4 tygodnie :)
Rownież poroniłam pierwszą ciąże, w którą zaszlam po roku badań i zabiegów, później znowu problemy z zajściem... ale ostatecznie mamy cudownego synka :)
Dużo wiary Dziewczyny [emoji173]
20190220_181314.jpeg

Dziewczyny może to wbrew regulaminowi ale pilnie potrzebuje duphaston , mam 4 tabletki a mojej gin niema . Kazała brać od 17 dc po 2. Ktoś może pomoc ?

@Takaja123 a czy mąż nie jest może bardziej zapracowany, niż zwykle, bardziej zmęczony? U nas zdarzyło się to chyba raz, ściągnęłam M z Wawy, bo to te dni I pewnie też pod wpływem presji jakoś nic nie chciało z tego wyjść. On Wie, że bardzo chciałabym zajść w ciążę, Sam też bardzo chce. Ale wtedy ja przejęłam inicjatywę, powiedział am, żeby się nie stresował I się udało. Gin przepisał witaminy dla mojego M - Androvit. Ostatnio śmiał się, że nie wie Co to za witaminy, dodam, że mój mąż jest obcokrajowcem, po polsku mówi, trochę śmiesznie, coś tam rozumie, ale mówił, że czytał ulotkę I nic tam nie było o tym napisane, a on po tych tabsach ma non stop ochotę na sex :szok:. Witaminy są ogólnie na poprawę armii. Ale się naśmiałam. Może spraw swojemu M soś takiego, a nóż zadziała tak jak u mojego M.
Dziewczynyki, śliczne bobasy

reklama
@Takaja123 ja też myślę że może od tego seksu w konkretnym celu...? Bo jednak mimo że bez spiny to jednak staracie się o dziecko. A nie suplementuje np. magnezu? Bo to też osłabia, że tak to ujmę gotowość do boju [emoji4][emoji4]

@monia_l dziękuję! Muszę do was zajrzeć bo kilka dni minęło i pewnie kolejne się rozpakowały [emoji3590][emoji3590]

@Paulinax mnie tu jeszcze nie było, ale córcia śliczna [emoji4][emoji4]

@raz_dwa_trzy ale słodziak [emoji3590]

Do góry