G
gosc19
Gość
@xszaracodziennosc to trzymam kciuki za pozytywny test może szczęśliwie zaczniesz rok
nie zapeszam..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@xszaracodziennosc to trzymam kciuki za pozytywny test może szczęśliwie zaczniesz rok
@xszaracodziennosc Tak ja tak mialam doslownie 2 kropki . Kiedy testujesz ? zaciskam kciuki !@gigi_ obie te choroby to są odzwierzece i bluceroza to choroba, która powoduje właśnie utratę ciąży u zwierząt lub ludzi, listerioza niestety ma podobne przyczyny natomiast listerioza daje objawy i ogólnie jest bardzo niebezpieczna. Robiłam listerioze wynik ujemny.
@coco07 nie twierdzę, że nie masz racji lub Twoja koleżanka. Ja jestem zdania takiego, że jeśli coś jest nie tak z nasieniem ciąża nie utrzymuje się 6 tyg plus minus. Na takim etapie zazwyczaj czyli 10tydz wzwyż problem leży po stronie kobiety. To, że dwie ciąże przebiegły prawidłowo o nic się nie działo, a teraz doszło do poronienia nie swiedczy o winie mężczyzny, każda ciąża i każdy poród jest inny to, że ma się dziecko nie znaczy, że później nie może pojawić się jakiś problem,m in. Zespół antyfosfolipidowy, który we wcześniejszych ciążach nie był obecny
Kochana ale to tylko jest moje zdanie więc nie bierz tego do siebie jeśli czujesz potrzebę by mąż też zrobił badania to warto porozmawiać z nim o tym
@xszaracodziennosc Tak ja tak mialam doslownie 2 kropki . Kiedy testujesz ? zaciskam kciuki !
@coco07 u mnie tez nie bylo problemow z krzepnieciem, a jednak okazalo sie ze mam mutacje i to te dosc silne.. tj vleiden pai i mrhfr wiec nie zaluje , ze zbadalam. Choć moja pozna strata nie wskazywala na zwiazek. Teraz czuje sie bezpieczniej z heparyna, ale każdy robi co uwaza ;*
@gigi ja teraz mialam robione w ciazy i wyszly ujemne. Mamy z mezem konflikt.
@Takaja123 ja nie wiem jak to jest z listerioza i jej objawami... bo ja niby ja przeszlam i u mnie badaja jakies dwa rodzaje i jedna to taka mega silna na ktora niektórzy moga umrzec w sensie ze jakies mocniejsze czy cos ale diagnosta stwierdzil ze skoro zyje i nie mam objawow to jest ok. Obecnie jestem czysta... ale nie przypominam soboe zebym miala jakiekolwiek mocne obkawy listeriozy kiedykolwiek.. takze z tymi objawami to tak niedokonca...
@xszaracodziennosc No to w takim razie trzymam kciuki żeby się udało po Twoim poście, ze się boisz, myślałam ze dopiero czekasz na pierwsza @ i ze to jeszcze za wczas ... a przypomnij mi, Ty miałaś zabieg? Czy obeszło się bez i dlatego dostałaś zgodę lekarza już po pierwszej @?
@Takaja123 tez tak myśle, ze każda ciąża i każdy poród jest inny. Jednak przypadek znajomej i w dodatku te pierwsze pytania rodziny, czy mąż się badał, czy to może po jego stronie itd zasiały we mnie niepokój. Tzn my postawiliśmy sobie za cel, zbadanie mnie, a odpuściliśmy męża. Noi narazie tego się trzymamy