reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Idę w środę do lekarza internisty na NFZ powiedzcie mi do jakich dokladnie lekarzy powinam wziasc skierowanie i na jakie badania on powinien mi dać?

reklama
Idę w środę do lekarza internisty na NFZ powiedzcie mi do jakich dokladnie lekarzy powinam wziasc skierowanie i na jakie badania on powinien mi dać?
Ja dostalam do immunologa henatologa i genetyka, Ale ! Przyszlam z wynikami badan genetycznych na trombofilie, wiec to bylo podstawa do wystawienia skierowan. Sam internista zrobil mi ogolne badania moczu, krwi, dal skierowanie na usg jamy brzucha bo mialam bole, dal skierowabie na poziom b12, magnezu, elektrolitow itp.
Watpie ze bez wyników badan dostalabym skierowanie bo po 1 porodzie przedwczesnym tak samo jak i po poronieniu nie zlecaja badan ani wizyt u specjalistow wiec musialam zaczac sana dzialac, zeby potem dalej leciec z nfz

@Dagmarka1991 uroki NFZ wizyta na kwiecień to jeszcze troszkę poczekasz. Dobrze, że mam w razie czego zalecana heparyne. Będziesz już zaczynać starania? :)
@Oczekujaca123 hormony najgorsze ja mam wrażenie, że nadal jeszcze utrzymują mi się hormony bo też jestem czasami strasznie nerwowa :) mąż dzielnie to znosi. Maja się z nami ci nasi mężowie :)

Podziwiam Was dziewczynki za te leki i badania wszystkie [emoji846] ja bym nie wiedziała co z czym [emoji23] szacun [emoji7]

Jak tu trochę spędzisz czasu, poczytasz, to też będziesz dużo wiedzieć ;)
Ja trafiłam na to forum po pierwszym poronieniu. To był 27.04.2017 czyli jestem tu już półtora roku. Nie miałam pojęcia o badaniach, lekach, niczym. W ciążę zaszłam szybko, bez badań. Efekt - kolejna strata. Powiedziałam koniec, trzeba zrobić badania. Zaczęłam robić i drążyć temat. Uwierz mi, zrobiłam ich mega dużo, choć nie jestem rekordzista w tym zakresie. Każdy wynik konsultowalam tu z dziewczynami i uczyłam się z ich wiedzy, dzięki temu jestem tu gdzie jestem :) aktualnie 15tc i mam nadzieję że wszystko tym razem będzie dobrze :)

@Dagmarka1991 uroki NFZ wizyta na kwiecień to jeszcze troszkę poczekasz. Dobrze, że mam w razie czego zalecana heparyne. Będziesz już zaczynać starania? :)
@Oczekujaca123 hormony najgorsze ja mam wrażenie, że nadal jeszcze utrzymują mi się hormony bo też jestem czasami strasznie nerwowa :) mąż dzielnie to znosi. Maja się z nami ci nasi mężowie :)
Starania są praktycznie cały czas. Ale sensownie to pierwszy cykl starań, zobaczymy, co wyjdzie, ale nie nastawiam się... Na szczęście mam fajną lekarkę rodzinną i panią ginekolog też...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@martakratka po tym czasie acard może niekorzystnie wpływać na rozwój płodu. Nie chcę palnąć bo dokładnie nie pamiętam ale chyba genetyk mówił coś o wpływie na układ neurologiczny. Także to nie tylko możliwoś krwotoku u Ciebie tylko bardziej chodzi o zdrowie dziecka.

reklama
@martakratka po tym czasie acard może niekorzystnie wpływać na rozwój płodu. Nie chcę palnąć bo dokładnie nie pamiętam ale chyba genetyk mówił coś o wpływie na układ neurologiczny. Także to nie tylko możliwoś krwotoku u Ciebie tylko bardziej chodzi o zdrowie dziecka.
@muza_ton teraz cos sobie przypominam, ze jako jednym z powodów odstawienia jest wlasnie to , ze po 34tc cos wytwarza sie tzn rozwija u dziecka i acard moze to zaburzyć, ale co dokladnie to nie pamiętam... wydaje mi sie , ze cos z sercem sie dzieje i acard trzeba odstawic.
A @martakratka kiedy tobie lekarz kazal odstawic ?

Do góry