reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@kasiula77 super ! ;* mam nadzieje, ze u mnie 20.11 tez beda dobre wieści.
A mowila czemu odstawic acard? Mi kazaka odstawic zebym nie plamila, ale po tygodniu bez plamien kazala wrocic do brania, wiec skoro nie plamisz to czemu odstawic ? Jaka masz dawke heparyny?
Neoparin 0,4 ,wlasnie nie wiem czemu odstawić ,sama się zastanawiała czy zostawić jeszcze dwa tyg czy już i ostatecznie zdecydowała żeby już ...sama nie wiem ,zarodek sporo nadrobił przez tydzień ,powiedziała że heparyna wystarczy

Neoparin 0,4 ,wlasnie nie wiem czemu odstawić ,sama się zastanawiała czy zostawić jeszcze dwa tyg czy już i ostatecznie zdecydowała żeby już ...sama nie wiem ,zarodek sporo nadrobił przez tydzień ,powiedziała że heparyna wystarczy
Kazdy robi jak uwaza, ja nie zachecam zebys brala, ale dziwię sie bo pierwsze slysze zeby acard odstawiac bez powodu. Fakt wiele dziewczyn odstawilo ze wzgledu na plamienia i tyle, ale skoro ich u Ciebie brak to sie zdziwilam, dlatego bylam ciekawa czy lekarka jakos uzasadnila, tymbardziej, ze moja jak tylko uslyszala ze nie plamie mimo, ze moglam bo mialan mini krwiaczka ktory sie najwidoczniej wchlonal, to od razu kazala wracac do acardu chocby co drugi dzien i jak bedzie wszystko ok to co dziennie. Ale widac co lekarz to inna teoria. Fajnie, ze dzidzius nadrobil. Ja tez licze , ze moj dzidzius/dziudziusie nadrobia i wszystko bedzie ok ;) masz juz karte ciazy ?

Ja dostalam do immunologa henatologa i genetyka, Ale ! Przyszlam z wynikami badan genetycznych na trombofilie, wiec to bylo podstawa do wystawienia skierowan. Sam internista zrobil mi ogolne badania moczu, krwi, dal skierowanie na usg jamy brzucha bo mialam bole, dal skierowabie na poziom b12, magnezu, elektrolitow itp.
Watpie ze bez wyników badan dostalabym skierowanie bo po 1 porodzie przedwczesnym tak samo jak i po poronieniu nie zlecaja badan ani wizyt u specjalistow wiec musialam zaczac sana dzialac, zeby potem dalej leciec z nfz
Czyli najpierw robiłaś prywatnie na trombofilie i z tymi wynikami dostałaś od internisty dalsze skierowania ?

Dziewczyny jestem po wizycie ,tydzień temu ciąża była młodsza o tydzień ,był tylko malutki pęcherzyk a dziś MAMY SERDUSZKO !!!! Bobas nadrobił i jest 1 dzień ciąża starsza :biggrin2::biggrin2::biggrin2:jestem spokojniejsza i taaaaka szczęśliwa :D:D:Dw poprzedniej ciąży było serduszko ale biło trochę za wolno ,a teraz bije idealnie nie za wolno nie za szybko achh
Super [emoji7] gratulacje [emoji8]

Kazdy robi jak uwaza, ja nie zachecam zebys brala, ale dziwię sie bo pierwsze slysze zeby acard odstawiac bez powodu. Fakt wiele dziewczyn odstawilo ze wzgledu na plamienia i tyle, ale skoro ich u Ciebie brak to sie zdziwilam, dlatego bylam ciekawa czy lekarka jakos uzasadnila, tymbardziej, ze moja jak tylko uslyszala ze nie plamie mimo, ze moglam bo mialan mini krwiaczka ktory sie najwidoczniej wchlonal, to od razu kazala wracac do acardu chocby co drugi dzien i jak bedzie wszystko ok to co dziennie. Ale widac co lekarz to inna teoria. Fajnie, ze dzidzius nadrobil. Ja tez licze , ze moj dzidzius/dziudziusie nadrobia i wszystko bedzie ok ;) masz juz karte ciazy ?
Kurcze no właśnie mam dylemat co zrobić ,bo ona sama się zastanawiała ,coś tam mówiła że może nam coś popsuć ...cholera i nie wiem teraz ...

reklama
Ja kochana zaszłam od razu, aż byłam w szoku. Nie nastawialiśmy się od razu na ciążę, po prostu się już nie zabezpieczamy - taką podjęliśmy decyzję. I bach ciąża - niestety poronienie. A po poronieniu 3 cykle były i później wszystko się totalnie rozjechało. Musiałam podjąć walkę z przywracaniem okresu... I udało się przywrócić na lekach. W październiku był cykl przywrócony. Teraz mam 22 dzień cyklu.
A za pytam w jakim wieku byłaś przy pierwszej ciąży?

Do góry