reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny musiałam zrobić zastrzyk 1.5h wcześniej. Ale ktoś pisał że to nic nie szkodzi.. Idę na zajęcia i nie chce kuć się w brzuch gdzieś w toalecie, wolałam w domu

reklama
Dziewczyny musiałam zrobić zastrzyk 1.5h wcześniej. Ale ktoś pisał że to nic nie szkodzi.. Idę na zajęcia i nie chce kuć się w brzuch gdzieś w toalecie, wolałam w domu
Tak wyżej dziewczyny pisały że nie musi być tak w punkt ,u mnie też różnie , zależy jak z pracy wrócę ,wizytuje dziś trzymajcie kciuki , wczoraj się strachu najadłam wydawało mi się że coś leci ...matko że schizy widziałam różowe siku ..to tylko urojenia ,papier czysty ,z tego rozbolał mnie brzuch potem głowa plecy ...ech wieczorem minęło ;)

Tak wyżej dziewczyny pisały że nie musi być tak w punkt ,u mnie też różnie , zależy jak z pracy wrócę ,wizytuje dziś trzymajcie kciuki , wczoraj się strachu najadłam wydawało mi się że coś leci ...matko że schizy widziałam różowe siku ..to tylko urojenia ,papier czysty ,z tego rozbolał mnie brzuch potem głowa plecy ...ech wieczorem minęło ;)
Trzymam kciuki, napewno będzie dobrze :)

@Lu_cy nie ma znaczenia :) ja też nie robię zawsze idealnie tak samo. Czasem o 19 czasem 20 czasem 20.30. Także spokojnie :)
@Kasiulek77 to kciuki za wizytę :) daj znać po, co tam

A ja mam znowu świra od wczoraj... Moja gin kazała zmniejszyć luteine do 2x2 a brałam wcześniej 3x3. Dwa dni wzięłam 2x2 i wczoraj ból brzucha, ból pleców i takie tam. Ale nie dam rady już jej jeść 3x3 bo strasznie mi po niej niedobrze... Naprotechnolog kazał nie zmniejszać dawki... Chyba zrobię tak że rano 3xluteina, w południe 2xdupek i wieczór 3xluteina. Wizyta we wtorek, mam nadzieję że wszystko będzie okej...

@Lu_cy nie ma znaczenia :) ja też nie robię zawsze idealnie tak samo. Czasem o 19 czasem 20 czasem 20.30. Także spokojnie :)
@Kasiulek77 to kciuki za wizytę :) daj znać po, co tam

A ja mam znowu świra od wczoraj... Moja gin kazała zmniejszyć luteine do 2x2 a brałam wcześniej 3x3. Dwa dni wzięłam 2x2 i wczoraj ból brzucha, ból pleców i takie tam. Ale nie dam rady już jej jeść 3x3 bo strasznie mi po niej niedobrze... Naprotechnolog kazał nie zmniejszać dawki... Chyba zrobię tak że rano 3xluteina, w południe 2xdupek i wieczór 3xluteina. Wizyta we wtorek, mam nadzieję że wszystko będzie okej...
@Kasiulek77 kciuki zacisniete ;*

@Lu_cy spokojnie, mi.lekarka powiedziala, ze nie trzeba sie w 100% trzymac godzin. Rano to rano. U mnie zazwyczaj wypada to między 8-9 bez zegarka w rece co do konkretnej godziny

@roki1991 a czemu nie bierzesz dopochwowo? Pamietaj, ze czasem psychika plata figle... mnie tez wszystko bardziej boli jak leze i nic nie robie... zbyt duzo analizuje. Bedzie dobrze ;*

@Oczekujaca123 to już sporo masz zrobionych tych badań, ale dobrze masz chociaż spokojniejsza głowę :) mi bardzo zależy żeby zrobić trombofilie, jeszcze w tym miesiącu zrobię i też odetchne troszkę bo to mi nie daje spokoju.
Kiedy teraz masz wizytę u gina? Jak tam się czujesz? Masz już jakieś objawy ciążowe? :) który teraz tydzień? :)
Wizyte mam 20.11 wtedy powinno byc serduszko [emoji175] teraz wg om mam 5t6d a wg usg 4t6d wiec na wizycie bedzie 7+2 wg lekarki
Czuje sie nawet ok. Meczy mnie poranne wstawanie o konkretnej porze bo musze jesc sniadanie, zeby cukry nie szalaly, ale poki co udaje mi sie dieta.
Objawy, no to chyba tylko to , ze ostatnio cos mnie sutki kilka razy zakluly i ciagly kilka min, no i wieczorami hormony mi buzuja przed wczoraj bez powodu plakalam.. a wczoraj darlam sie na meza chociaz nic nie zrobil... dobrze, ze on cierpliwy i wyrozumialy [emoji14]
Brzuch pobolewa, ale to pewnie rozciągająca sie macica - tak sobie tlumacze , zeby nie swirowac.
No i tak jakos dni mijaja, poki co bez wiekszych problemow... i oby tak dalej ;)

@Dagmarka1991 to jest szansa żeby dostać się na NFZ. A skierowanie do hematologa masz od ginekologa czy od rodzinnego?
Skierowanie mam od rodzinnego, na 23 kwietnia mam wizytę. Lekarz rodzinny powiedział, że mam czekać na wizytę, a jak uda mi się zajść do tego momentu, to i tak przepisze mi heparynę. U hematologa wizytę prywatną miałam odnośnie mutacji, poszłam z wynikami badań i mi wydał pisemne zalecenie stosowania heparyny od momentu stwierdzenia ciąży.
W sumie jeszcze mam w planie zrobić zespół antyfosfolipidowy i przeciwciała (ANA, przeciwłożyskowe, przeciwplemnikowe i przeciwjajnikowe). Chcę wziąć skierowanie od rodzinnego do immunologa.

@Oczekujaca123 nie biorę dopochwowo bo w poprzedniej ciąży mnie podrażniała bardzo i to uczucie jak wylatuje.... Masakra. Przeszłam na podjęzykową od samego początku tej ciąży. Tylko już nie mogę znieść tego smaku... Właśnie jem i znowu mnie naciąga. Dlatego wezmę tego dupka w południe. Zawsze to jedna męka mniej ;)

@Oczekujaca123 nie biorę dopochwowo bo w poprzedniej ciąży mnie podrażniała bardzo i to uczucie jak wylatuje.... Masakra. Przeszłam na podjęzykową od samego początku tej ciąży. Tylko już nie mogę znieść tego smaku... Właśnie jem i znowu mnie naciąga. Dlatego wezmę tego dupka w południe. Zawsze to jedna męka mniej ;)
Ja kochana właśnie mam w buzi luteinę :-)
Dziewczyny, wyszła w nasieniu obecność candida krusei - jakieś drożdżaki. W środę wizyta u ginekolog, która zleciła to badanie. Pewnie dostaniemy z mężem jakiś antybiotyk... Za to chla, myko i urea - w porządku.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Powiem tak nie liczę ma cud że uda mi się zajść tak szybko. Przed ciążą miałam duży problem aby zajść i z tego względu się nie zabezpieczam. Nawet się nastawiam że mogę nie mieć okresu tak jak przed ciaza i znów będę musiała zacząć brać leki za nim wszystko wróci do norm. Ale zobaczymy jak będzie. W przyszłym tygodniu mam wizytę u ginekologa i lekarza pierwszego kontaktu to co się da to zrobię na NFZ no i zobaczymy co dalej jak się uda zajść w ciążę.
Ja kochana zaszłam od razu, aż byłam w szoku. Nie nastawialiśmy się od razu na ciążę, po prostu się już nie zabezpieczamy - taką podjęliśmy decyzję. I bach ciąża - niestety poronienie. A po poronieniu 3 cykle były i później wszystko się totalnie rozjechało. Musiałam podjąć walkę z przywracaniem okresu... I udało się przywrócić na lekach. W październiku był cykl przywrócony. Teraz mam 22 dzień cyklu.

Do góry