reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Z tego co wiem, to niedomoga ciałka żółtego może doprowadzić do poronienia. A niedomoga ciałka żółtego polega na zaburzeniu wytwarzania progesteronu.

reklama
@Takaja123 sprawdza się progesteron 7 dni po owu. Jeśli jest nisko to trzeba brać progesteron dodatkowo. U mnie lekarz kazał brać od owu 2X2 luteine podjęzykową czyli w sumie 200mg. Bez niej ciałko żółte nie daje rady i ciąża umiera. Ale nie da się tego "leczyć wcześniej" po prostu progesteron od początku ciąży się bierze i tyle :) także polecam w cyklu przed staraniami sprawdzić jego poziom :)

juz rozumiem o co chodzi. Czy Wy mialyscie skierowanie w podstawowych badaniach na progesteron? Bo ja nie miałam, a koleżanka miała tyle że inny lekarz. Niedługo wybieram się na wizytę może podpowiecie mi o co należy zapytać? Jakie Wy mialyscie pierwsze podstawowe badania na początku ciąży?

Hej :-) mieszkam w Norwegii... też o tym myślałam. Najpierw pójdę prywatnie do gina przed wizytą u położnej, żeby sprawdziła czy się nic nie dzieje. Jak coś będzie się działo to już będę miała wsparcie gina a jak nie to na wizycie u położnej podkoloryzuję i spróbuję na niej również wymusić badanie.... zobaczymy.... Latałaś samolotem w ciąży bliźniaczej?

Ja zawsze dzwoniłam ze się zle czuje i kazali mi do szpitala przyjeżdżać.
Nie latałam samolotem bo się bałam.

@kasiula222 przykro mi bardzo, ze masz takie dylematy. Ja ronilam nie mialam dzieci. Ale na to 2 poronienie swiadomie sie zdecydowalam i ronilam w domu w Wielkim Tygodniu. Chyba zawsze juz bede to pamietac. Robilam wszystko, by do szpitala nie isc, choc mialam skierowanie. Kochanie sama musisz podjac decyzje co dla ciebie i dla twojej rodziny bedzie najlepsze. Cokolwiek postanowisz pamietaj, ze bede Cie wspierac calym sercem [emoji307]

@kasiula222 przykro mi bardzo, ze masz takie dylematy. Ja ronilam nie mialam dzieci. Ale na to 2 poronienie swiadomie sie zdecydowalam i ronilam w domu w Wielkim Tygodniu. Chyba zawsze juz bede to pamietac. Robilam wszystko, by do szpitala nie isc, choc mialam skierowanie. Kochanie sama musisz podjac decyzje co dla ciebie i dla twojej rodziny bedzie najlepsze. Cokolwiek postanowisz pamietaj, ze bede Cie wspierac calym sercem [emoji307]
Ale jak ja mogę zdecydować ? Ty po prostu czekałaś kiedy się samo zacznie czy jak ? Wychodzi na to że już 3 tydz chodzę z martwa ciaża ..a mój organizm ma to gdzieś

reklama
Do góry