reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Dagmarka1991 niestety to prawda z tymi bakteriami... U mnie niestety się okazało po drugiej stracie że była. Dostaliśmy antybiotyk z M i po dwóch tyg od zakończenia kuracji byliśmy sprawdzić wymazy. Było czysto. W dzień otrzymania wyników w końcu bez stresu mogliśmy się starać o dzidzie. Dwa dni później powtórka i póki co mam nadzieję że efekt tych starań dalej macha sobie rączkami i nóżkami ;)

reklama
@Dagmarka1991 niestety to prawda z tymi bakteriami... U mnie niestety się okazało po drugiej stracie że była. Dostaliśmy antybiotyk z M i po dwóch tyg od zakończenia kuracji byliśmy sprawdzić wymazy. Było czysto. W dzień otrzymania wyników w końcu bez stresu mogliśmy się starać o dzidzie. Dwa dni później powtórka i póki co mam nadzieję że efekt tych starań dalej macha sobie rączkami i nóżkami ;)
My będziemy mieć tak samo, jeżeli coś wyjdzie. Co prawda karteczkę na badanie dostał mój mąż, nie ja. Ale jak odbiorę wyniki i będzie coś nie tak, to mamy przyjść razem z mężem na wizytę po antybiotyk. Pewnie ja też go dostanę, gdyby coś wyszło. Po kuracji powtórzenie wyników badań. Także narazie czekamy, oby wszystko było dobrze. Zapłaciliśmy 320 zł. Dla mnie pieniądz nie ma żadnej wartości w porównaniu do upragnionego dziecka :-). Ważne, że działamy - nie będziemy mieli do siebie pretensji. Moja lekarka działa (inni byli obojętni niestety). Pani mikrobiolog też świetna, otwarta, wszystko tłumaczyła. Ja u każdego lekarza mówię o poronieniu, inaczej na nas spojrzała. Mówiła, że przyczyn może być bardzo wiele, ale trzeba pomału je wykluczać.

@hona synka urodzilam na arsenale lekow i bez tego ciaze nie szly. Mozesz poczytac na ciazach zakonczonych sukcesem. A teraz mam juz prawie 19tc a mam tylko heparyne i femibion. Tylko innych lekow i tak nie moglam brac, bo karmie, ale tez watroba odmawia posluszenstwa. Nie wiem od czego to zalezy, ale moje cialo teraz znacznie lepiej przyjelo ciaze niz wczesniej. Wczesniejsze ewidentnie odrzucalo, zwlaszcza ta synkowa. Wiec niestety trzeba po prostu probowac i byc dobrej mysli. Choc osobiscie chcialam byc obstawiona mnostwem lekow
Widzisz kochana. Czasami na zestawach leków kobiety tracą ciąże. Chyba na to nie ma reguły. Moja mama mi opowiadała, że jakieś 30 lat temu, to kobieta szła do ginekologa, jak było widać brzuch. Moja mama też spadła ze stołu (wieszała firankę), jak była ze mną w ciąży. Powiedziała mi: Widzisz, nic się nie stało, urodziłam zdrową i mądrą córkę. A ja się popłakałam i odpowiedziałam jej: widzisz, a ja nie mogę. :-*

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@Dagmarka1991 u nas było odwrotnie. Bakteria wyszła u mnie, antybiotyk braliśmy we dwójkę, bo to wiadomo że jej u jednegw wychodzi to duża szansa że drugi też ma :) po leczeniu już we dwójkę robiliśmy badania ;)

reklama
Często kobiety w terminie @ plamią albo nawet krwawia. Dlatego długo nie wiedzą o ciąży. Och jak ja bym chciała dowiedzieć się po 12tyg dopiero :p

Do góry