reklama
muza_ton
Fanka BB :)
@roki_1991 super wieści. Teraz tylko do przodu i troszkę mniej stresu mamuśka
cukier.wanilinowy
Usmiechnieta_mama
Eh dziewczyny ja jestem tym drugim typem, przy stresie potrafie w 3 dni schudnac 5 kg i wierzcie ze wcale nie jest to fajne. Od zawsze zmagam sie z olbrzymia niedowaga, ludzie pytaja czesto czy mam anoreksje bo kilka razy w kryzysowych sytuacjach zycia wazylam 35kg przy 155cm wzrostu. Moja przrcietna zyciowa waga to 42 kg ale czesto oscyluje w granicach 40 bo przy moim niepelnosprawnym synu ciezko o brak stresu. W ciazy chudne dodatkowo z mdlosci i zazwyczaj koncze pierwszy trymestr z waga 39kg, dopiero potem przybieram okolo 18kg ( zazwyczaj tyle z synami przybieralam do konca ciazy). A w dodatku jak juz schudne tak latwo to wcale latwo nie tyje, zaczyna sie wtedy walka o kazdy gram, mimo ze jem normalnie- nie tyje. Przeplakalam wiele dni i wiele nocy nad swoja waga nad ktora mam tak malo kontroli a ktorej szczerze nienawidze, przerobilam wielu lekarzy i dietetykow, nikt nie potrafil mi pomoc. Jedyne co wzglednie dziala i pomaga mi szybciej przybrac jesli znow duzo schudne to kilka miesiecy antydepresantow, wtedy o dziwo mimo ze jem wciaz tyle samo to tyje w miare normalnie, chyba ten wewnettzny stres mnie spala poprostu.
@roki_1991 wspaniale wiesci !!! Ta roznica pomiarow sie nie przejmoj, bo rozni ludzie i rozne sprzety. Wazne, ze u jednego i drugiego lekarza rosnie. Super!!!!!!!!!!
@kari21 Stres potrafi nas trawic od srodka. Wazne, by starac sie uporac z nim w miare mozliwosci. W zyciu nic nie przychodzi na pstrykniecie palcow, a jednak bywa, ze mamy wiele radosci. Wystarczy popatrzec w oczyska tych, ktorzy szczerze nas kochaja.
Laski cudowne nikt chyba nam nie dogodzi. Zle miec za duzo ciala i nie najlepiej kiedy go brakuje. A jednak wspaniale i waleczne z nas kobiety. A wiec cyc (jaki by nie byl) do przodu, spinamy pieknie posladeczki i mkniemy przed siebie czerpiac z zycia co najlepsze. A reszta... reszta sie powoli ulozy [emoji4]
Dobrego dnia
@kari21 Stres potrafi nas trawic od srodka. Wazne, by starac sie uporac z nim w miare mozliwosci. W zyciu nic nie przychodzi na pstrykniecie palcow, a jednak bywa, ze mamy wiele radosci. Wystarczy popatrzec w oczyska tych, ktorzy szczerze nas kochaja.
Laski cudowne nikt chyba nam nie dogodzi. Zle miec za duzo ciala i nie najlepiej kiedy go brakuje. A jednak wspaniale i waleczne z nas kobiety. A wiec cyc (jaki by nie byl) do przodu, spinamy pieknie posladeczki i mkniemy przed siebie czerpiac z zycia co najlepsze. A reszta... reszta sie powoli ulozy [emoji4]
Dobrego dnia
Ostatnia edycja:
martakratka
Ja zwalniam w grudniu Termin na 16.12 wedlug OM a wedlug ostatniego usg 7.12Witam wszystkie
@ivvonka ale sie ciesze Twoim szczesciem. Mala musi byc wspaniala ( niezly rym )
Kochane brzuchatki, jak sie czujecie?
To i ja sie wypowiem na temat wagi. Ja z kolei zawsze bylam szczupla, wrecz chuda. Mam 168cm i obecnie 57kg, dodam, ze na te kilka kg musialam "pracowac" latami. Moja waga taka standardowa przez jakies 20 lat to 54, w porywach do 55. W ciazy przytylam niecale 15, ale juz po 3 miesiacach mialam wage sprzed ciazy. Zawsze chcialam miec pelniejsza buzie, grubsze nogi, nie patyki, wieksza pupe. Nie wiem, co jeszcze musialabym zrobic, zeby przytyc. Tez mam niedoczynnosc tarczycy, lekarz sie smieje ze mnie, ze jestem ewenementem
Dziewczynki, ktora teraz wizytuje?
I najwazniejsze, ktora teraz pierwsza w kolejce do rozpakowania? bo ja baaaardzo chetna na brzuszek
@martakratka czyzby Mikolajek [emoji6]?
martakratka
Hahaha fajnie by bylo... na swieta bylabym juz w domu. Bedzie Mateuszek chyba ale mam stresa - za 2 godziny mam wizytę. Od wczoraj znowu wrocily mi mdlosci... okropne... ble@martakratka czyzby Mikolajek [emoji6]?
reklama
cukier.wanilinowy
Usmiechnieta_mama
martakratka ja urodzilam synka pierwszego 15 grudnia 2009 cale swieta spedzilismy w szpitalu przez komplikacje a termin mialam na styczen, mlody z 37tyg