reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ooo weszłam na chwilę na forum i już się wózek rusza. No nieee... dobra, no to co? Pozdrawiam wszystkich ciepło i zaraz idę ten wózek uspokoić...ooo czkawka gratis :)
A ogólnie jest dobrze. Tylko muszę jeszcze 3 poradnie umówić. No sześć już mam.
Trzymam mocno za Was kciuki [emoji110] Wierzę, że wszystko będzie dobrze. Ala to bardzo dzielna dziewczyna [emoji4]

reklama
@kasiula222 zaczynaj wdrazac dietke, moze uda sie uniknac insuliny, duzo mozna zdzialac dieta, na czczo zle? A jak po h i po 2h? Nie martw sie jest super opieka diabetologiczna w ciazy i wszystkow na nfz, jak najszybciej zapisz sie do diabetologa i glowa do gory:)
To moje wyniki z córką też musiałam być na diecie ale to po połowie ciąży mam nawet glukometr i dziś kupię paski i będę kontrolować sobie ten cukier .
IMG_20181003_161515_BURST001_COVER.jpg

Załączniki

• IMG_20181003_161515_BURST001_COVER.jpg
    IMG_20181003_161515_BURST001_COVER.jpg
    45,3 KB · Wyświetleń: 293
@kasiula222 ja na czczo zawsze mialam dobry. Na krzywej 76, po godzinie mi przekroczylo o 3 jednostki:/ a po 2h mialam 106 wiec tez super. Ale niestety musze sie teraz kłuc a cukry mam caly czas dobre...tzn nie jem duzo naraz bo wtedy mi chyba za mocno rosnie ale ja tak nie jadam ze duzo naraz wiec po prostu regularne posilki, generalnie zdrowe. Ale diabetolog mowi ze nie moze mowic o cukrzycy ciazowej po prostu na badaniu cos mi troche wywalilo zreszta wynik ktory do 2 lata temu jeszcze nie byl brany pod uwage..kiedy bylo tylko na czczo i po 2 h bo tocjest najwazniejsze i najniebezieczniejsze. Powodzenia:* @martakratka moze cos sie zmienilo, bo ketony czesto swiadcza o cukrzycy ciazowej, no i jednak nieprawidlowo jak.pojawiaja sie w moczu. Na tym etapie ciazy bym kontrolowala to moze to tez byc zakwaszenie , kolezanka miala i rozwiazali ciaze wczesniej, oczywiscie nie chce Cie straszyc ale lepiej skontrolowac:):*
Nie sądzę, zeby to byla cukrzyca, ale zobaczymy co powie lekarz. Jutro mam wizytę i już stresa...

@roki_1991 a my trzymamy za Was.☺

@muza_ton utulone, ucałowane. ☺

@martakratka jesteś miszcz z tą wagą. Normalnie szacun. Nie tylko nie przytyć, ale i schudnąć.

Ja zaczęłam dietę po ciąży to mi w cycki poszła chyba i mleko się zaczęło kończyć. Nie może się kończyć, bo moje dziecię sobie bez szczepień rośnie i muszę jakoś je wzmocnić i chronić. No to zaczęłam jeść normalnie i mleko się ogarnelo. A już było blado, bo 20ml na jeden zasys. Teraz jest z 40-50. Czyli w sumie połowa tego, co Ala wchłania, żeby jej też dupcia rosła pięknie.:D

@roki_1991 a my trzymamy za Was.☺

@muza_ton utulone, ucałowane. ☺

@martakratka jesteś miszcz z tą wagą. Normalnie szacun. Nie tylko nie przytyć, ale i schudnąć.

Ja zaczęłam dietę po ciąży to mi w cycki poszła chyba i mleko się zaczęło kończyć. Nie może się kończyć, bo moje dziecię sobie bez szczepień rośnie i muszę jakoś je wzmocnić i chronić. No to zaczęłam jeść normalnie i mleko się ogarnelo. A już było blado, bo 20ml na jeden zasys. Teraz jest z 40-50. Czyli w sumie połowa tego, co Ala wchłania, żeby jej też dupcia rosła pięknie.:D
Pokaż tą Twoją ksiezniczkę mamusiu :) Tak sie cieszę, że u Was obyło sie bez operacji. Jak w ogóle zdrówko Twoje i malej? Pewnie teraz masz w domu pełno roboty, ale jak znajdziesz chwilę to pisz nam tu :)

@martakratka myśl pozytywnie i ciesz się każdym dniem maluszka a brzuszku :) ani się nie obejrzysz a nie będziesz wiedziała w co ręce włożyć :D synuś na pewno jest zdrowy i na pewno chciałbym żeby mamusia myślała że tak jest :) jeszcze kilka tyg i zobaczysz zdrowego różowego bobasa :D poród Sn??
Chyba jednak bedzie SN.... straszliwie sie boję... naprawdę masakrycznie. Sni mi sie to po nocach..

@kasiula222 no zupelnie inaczej niz u mnie ale masakra ze cukier nie spadl o_O chyba insulina bedzie potrzebna ale trudno. Paski bardzo drogie bez recepty, lepiej do diabetologa szybko skoczyc, powodzenia: * @martakratka po prostu w ilus procentach to o tym świadczy, ale jak jestes na diecie to pewnie za malo wegli, to sie jakos tez nazywa, ale wegle mega wazne w ciazy no i ketony nie za fajne, ale skonsultujesz i bedziesz wiecej wiedziała ale szczerze to mysle ze najlepiej jakby dal skierowanie do diabetologa bo Ci lekarze najlepiej wiedza czym to grozi a zeby gin przypadkiem nie zbagatelizowal ale chyba ogarnie temat, powodzonka:) a pierwszy raz badalas ketony, czy wczesniej nie mialas?

Ostatnia edycja:
reklama
@martakratka To jak urodzisz to nam wogóle znikniesz :p 10kg w dół - wielkie ŁAŁ. Tak jak wyżej Totois30 napisała - ketony są objawem tego, że za mało jesz. Oznaczają to, że organizm do uzyskania energii wykorzystuje tłuszcze, a nie węglowodany. Jest to stan nieprawidłowy i naprawdę warto to w miarę szybko skonsultować z lekarzem. Możesz sobie kupić w aptece paski na ciała ketonowe, to będziesz przynajmniej wiedziała czy to było jednorazowe, czy stan się utrzymuje.

@kasiula222 Może dieta wystarczy. Ja miałam tak, że po 2h godzinach miałam wynik wyższy niż po godzinie... I sama dieta wystarczyła - musiałam się kontrolować godzinę po głównych posiłkach.

Do góry