reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witam Mamuśki :)
Jestem tu Nowa Chciałam Wam opisac moją Sytuacje
Poroniłam 12lipca -łyzczkowanie 7Tydzień .
Obecnie do dziś nie mam okresu dostałam kilka dni temu Duphaston na wywołanie okresu ale biore 4dzien i nadal nic.. Dodam ze Bete miałam na badaniu 1,51 -ciut za wysoka ale tym sie nie przejoł zbytnio.
Badanie kontrolne Wyszlo ok jedynie lekarz powiedzial że mam grube endometrium (za bardzo nie wiem o co w tym chodzi) Może ktos mi podpowie ?
Starania moge zacząć w październiku Ale nie kazał robić żadnych badań ani nic wiec nie wiem co mam myśleć czy zmienić lekarza czy po prostu Tak jak On powiedzial można sie starac i juz do niego nie wracac dopiero z ową ciążą i testem pozytywnym ,
I Moje pytanie brzmi powinnam zrobić jakieś Badania Powinnam czekac na 3okresy i dopiero się starać czy nawet jesli nie mam okresu moge w pazdzierniku?
Powinnam jakies leki przyjmowac Oprocz kwasu foliowego ?
Bo sama już nie wiem co myśleć
Doradźcie mi proszę...
Witaj wśród Nas :* Współczuję straty :* Jeśli chodzi o brak okresu to do 6 tygodni od zabiegu jest to normalne, ja dostałam po 5 tygodniach i 3 dniach pierwszy okres. Jeśli chodzi o starania to jak na USG jest wszystko ok to można niby się starać...ale przy grubym endometrium odczekalabym i po pierwszym okresie sprawdziła jak się sprawa ma na USG. Jeśli chodzi o badania to ja zrobiłam cały pakiet, bo chce być świadoma co się dzieje. No i dzięki Bogu, bo wyszło że mam mutacje przy których muszę brać metylowane witaminy, acard na etapie starań i clexane po pozytywnym teście, żeby żaden zakrzep nie zabrał mi dzidziusia. Nie każdy decyduje się na badania,ale ja chciałam zminimalizować ryzyko i mieć pewność, że przed czym mogłam ustrzegłam swoje przyszłe dziecko. Jak narazie 4 cykl po łyżeczkowaniu i kolejny okres.. następny będzie po poście i monitoringu i zobaczymy

acard na etapie starań i clexane po pozytywnym teście, żeby żaden zakrzep nie zabrał mi dzidziusia. Nie każdy decyduje się na badania,ale ja chciałam zminimalizować ryzyko i mieć pewność, że przed czym mogłam ustrzegłam swoje przyszłe dziecko. Jak narazie 4 cykl po łyżeczkowaniu i kolejny okres.. następny będzie po poście i monitoringu i zobaczymy

Bardzo dziekuje za odpowiedź no widzisz tego lekarz mi nie powiedział ze przy grubym endometrium trzeba odczekać - coś mi tu nie pasowało a On powiedzial juz bez wizyty można sie starac az dziwne ... wiec wole iść jeszcze raz sie zbadać ,,,

Witam Mamuśki :)
Jestem tu Nowa Chciałam Wam opisac moją Sytuacje
Poroniłam 12lipca -łyzczkowanie 7Tydzień .
Obecnie do dziś nie mam okresu dostałam kilka dni temu Duphaston na wywołanie okresu ale biore 4dzien i nadal nic.. Dodam ze Bete miałam na badaniu 1,51 -ciut za wysoka ale tym sie nie przejoł zbytnio.
Badanie kontrolne Wyszlo ok jedynie lekarz powiedzial że mam grube endometrium (za bardzo nie wiem o co w tym chodzi) Może ktos mi podpowie ?
Starania moge zacząć w październiku Ale nie kazał robić żadnych badań ani nic wiec nie wiem co mam myśleć czy zmienić lekarza czy po prostu Tak jak On powiedzial można sie starac i juz do niego nie wracac dopiero z ową ciążą i testem pozytywnym ,
I Moje pytanie brzmi powinnam zrobić jakieś Badania Powinnam czekac na 3okresy i dopiero się starać czy nawet jesli nie mam okresu moge w pazdzierniku?
Powinnam jakies leki przyjmowac Oprocz kwasu foliowego ?
Bo sama już nie wiem co myśleć
Doradźcie mi proszę...

Witaj, ja 16.7 miałam zabieg łyżeczkowania. Po dwóch tyg byłam na kontroli i było ok a gin mówiła zeby odczekać 3 cykle. Okres dostałam po 31 dniach od zabiegu . Teraz czekam na kolejny i chce się zacząć starac . Mam nadzieje ze do tego czasu będę miała wyniki badań zeby wiedzieć czy trzeba acard i zastrzyki . Oczywiście bez tego lekarz kazał brać metylowane witaminy a przedewszystkim metylowany kwas foliowy

@Totois30 faktycznie, wczoraj był gorący dzień :p dużo się działo :)
Dziewczyny które są po pierwszej stracie - powiem wam ze swojego przykładu, że warto zrobić kilka badań po pierwszej stracie, bo może to był przypadek jak twierdzą lekarze, a może jednak coś wyjdzie i dzięki temu uniknięcie przechodzenia przez to drugi raz. Ja nie zrobiłam badań, słuchałam lekarzy, efekt - dwie straty na koncie. Teraz ujrzałam dwie kreski i stres jest ogromny. Czy będzie dobrze czy znowu będzie powtórka... Ale musimy być dobrej myśli i wierzyć że spotka i nas to szczęście ;)

@Totois30 faktycznie, wczoraj był gorący dzień :p dużo się działo :)
Dziewczyny które są po pierwszej stracie - powiem wam ze swojego przykładu, że warto zrobić kilka badań po pierwszej stracie, bo może to był przypadek jak twierdzą lekarze, a może jednak coś wyjdzie i dzięki temu uniknięcie przechodzenia przez to drugi raz. Ja nie zrobiłam badań, słuchałam lekarzy, efekt - dwie straty na koncie. Teraz ujrzałam dwie kreski i stres jest ogromny. Czy będzie dobrze czy znowu będzie powtórka... Ale musimy być dobrej myśli i wierzyć że spotka i nas to szczęście ;)
Racja. Ja też zrobiłam kilka badań. Wyszło też, że mam 3 mutacje. Biorę codziennie metylowany kwas foliowy. Warto się zbadać, chociaż podstawę zrobić. Pozdrawiam.

reklama
Witaj, ja 16.7 miałam zabieg łyżeczkowania. Po dwóch tyg byłam na kontroli i było ok a gin mówiła zeby odczekać 3 cykle. Okres dostałam po 31 dniach od zabiegu . Teraz czekam na kolejny i chce się zacząć starac . Mam nadzieje ze do tego czasu będę miała wyniki badań zeby wiedzieć czy trzeba acard i zastrzyki . Oczywiście bez tego lekarz kazał brać metylowane witaminy a przedewszystkim metylowany kwas foliowy

A jakie badania robiłaś ?
Metylowany Kwas jaki to jest? Mi pprzepisal tylko normalny ale w dawce 15mg :O i witaminy mama cos tam... te co sie w ciazy bierze ..
Jeslii chodzi o starania wlasnie nie mowil 3cykli tylko ze mam sie starac w pazdzierniku a ja do nadal brak okresu wiec jak dostane np w wrzesniu bede miala 1okres po straceniu ciąży i owo bym juz mogla ?? troche dziwne Co mi doradzasz?

Do góry