reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Syl92 przykro mi :( ale ładnie ci spada homocysteina, teraz będzie dietka, monit i się uda :) życzę ci tego bardzo, choć powiem że stres jest ogromny jak się już ujrzy te dwie kreski...
Dziękuję;* Zastanawiałam się co będzie jak zobaczę betę wysoką dziś, no ale niestety. Mam nadzieję, że to wszystko pomoże :* Jakiś plus jest chociaż z tą homocysteiną ;) A za Ciebie trzymam kciuki żeby fasolinek rozwijał się prawidłowo :*
O kurde chwilę mnie nie ma i takie info :)))) aż mi się Maksio uśmiecha :) gratuluję [emoji323] i spokojnych 9 miesięcy :* Zobacz załącznik 892673
Cudny jest ten Twój Maksio :) Uroczy chłopaczek :)

reklama
Byłam u lekarza po receptę na encorton i lekarz zwiększył mi luteine z 2x2 na 2x3. Także będę cyckac :p
Jest pęcherzyk w macicy, 4mm, jest ciałko żółte, no zobaczymy co to będzie. Jutro beta i inne badania, także znowu będziemy się kłóc. Stres ogromny, choć bardzo staram się nie myśleć o tym że może być źle

Jestem na oddziale. Skurcze zapisały się co 10minut takie ponad 80%. Czekam na badanie dr. Ciekawe ciekawe czy M wróci do córci czy nie będzie sensu. Znów jest trochę krwi.

Kochane ja wczoraj miałam usg żeby sprawdzić wagę dziecka. Niestety okazało się że mam praktyczne bezwodzie, brak akcji oddechowej u dziecka i brak ruchomości kończyn.
Lekarz od razu zrobil konsultacje z ordynatorka szpitala w ktorym przyjmuje mój lekarz i dostałam skierowanie na szpital. Bez zwłocznie oczywiście pojechałam i na izbie lekarz stwierdził że pewnie poleżeć dzień dwa i wywołają poród. Położyli mnie na salę, podlaczyli ktg noi w ciagu 15 min zabrali i zrobili cesarkę. Emilka urodziła sie 19.20 wczoraj :D.
Zaraz będę stawiana na nogi po raz pierwszy.
Kochana gratulacje i czekamy na zdjecie :)

Witam Mamuśki :)
Jestem tu Nowa Chciałam Wam opisac moją Sytuacje
Poroniłam 12lipca -łyzczkowanie 7Tydzień .
Obecnie do dziś nie mam okresu dostałam kilka dni temu Duphaston na wywołanie okresu ale biore 4dzien i nadal nic.. Dodam ze Bete miałam na badaniu 1,51 -ciut za wysoka ale tym sie nie przejoł zbytnio.
Badanie kontrolne Wyszlo ok jedynie lekarz powiedzial że mam grube endometrium (za bardzo nie wiem o co w tym chodzi) Może ktos mi podpowie ?
Starania moge zacząć w październiku Ale nie kazał robić żadnych badań ani nic wiec nie wiem co mam myśleć czy zmienić lekarza czy po prostu Tak jak On powiedzial można sie starac i juz do niego nie wracac dopiero z ową ciążą i testem pozytywnym ,
I Moje pytanie brzmi powinnam zrobić jakieś Badania Powinnam czekac na 3okresy i dopiero się starać czy nawet jesli nie mam okresu moge w pazdzierniku?
Powinnam jakies leki przyjmowac Oprocz kwasu foliowego ?
Bo sama już nie wiem co myśleć
Doradźcie mi proszę...

Witam Mamuśki :)
Jestem tu Nowa Chciałam Wam opisac moją Sytuacje
Poroniłam 12lipca -łyzczkowanie 7Tydzień .
Obecnie do dziś nie mam okresu dostałam kilka dni temu Duphaston na wywołanie okresu ale biore 4dzien i nadal nic.. Dodam ze Bete miałam na badaniu 1,51 -ciut za wysoka ale tym sie nie przejoł zbytnio.
Badanie kontrolne Wyszlo ok jedynie lekarz powiedzial że mam grube endometrium (za bardzo nie wiem o co w tym chodzi) Może ktos mi podpowie ?
Starania moge zacząć w październiku Ale nie kazał robić żadnych badań ani nic wiec nie wiem co mam myśleć czy zmienić lekarza czy po prostu Tak jak On powiedzial można sie starac i juz do niego nie wracac dopiero z ową ciążą i testem pozytywnym ,
I Moje pytanie brzmi powinnam zrobić jakieś Badania Powinnam czekac na 3okresy i dopiero się starać czy nawet jesli nie mam okresu moge w pazdzierniku?
Powinnam jakies leki przyjmowac Oprocz kwasu foliowego ?
Bo sama już nie wiem co myśleć
Doradźcie mi proszę...
Mi lekarka zamiast kwasy foliowego poleciła Summavit D - preparat poza kwasem foliowym zawiera jod i witaminę D.

reklama
Do góry