reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@kb.karola90 beta jest bardzo ładna ja miałam ponad 6 tys dopiero w 5+2 ale wiadomo najlepszy obraz sprawy daje powtórka po 48h.Jak nie boli brzuch to myśle ze będzie wszystko Ok [emoji4] ja w mojej pierwszej ciazy tez miałam mała plamkę krwi a teraz córa ma ponad 5 lat [emoji6] trzymam mocno kciuki!

@kb.karola90 beta jest bardzo ładna ja miałam ponad 6 tys dopiero w 5+2 ale wiadomo najlepszy obraz sprawy daje powtórka po 48h.Jak nie boli brzuch to myśle ze będzie wszystko Ok [emoji4] ja w mojej pierwszej ciazy tez miałam mała plamkę krwi a teraz córa ma ponad 5 lat [emoji6] trzymam mocno kciuki!
Mnie pociesza to ze nie ma krwi. Teraz znowu był taki śluz różowy ale on jest tak mało różowy ze gdyby nie to ze mam bardzo dobry wzrok to bym pewnie tego nie zauważyła :D
Właśnie mi Narzeczony zastosował szklaneczkę melisy :D

dziewczyny,w zeszlym roku stracilam dzieciatko. Byl to 7 tydzien. Serduszko przestalo bic. Teraz niespodziewanie zaszlam w ciaze.niespodziewanie bo tamta ciaza byla z in vitro i jestem bezplodna. Jestem gdzies w 6 tygodniu ciazy,zarodek ma 3mm,ale ma niemiarowe tetno. Bije,bije,bije i nagle przestaje po czym znowu bije,itd. Czy ktoras tak miala? Prosze o jakies porady bo zwariuje. Nie chce stracic drugiego maleństwa....

dziewczyny,w zeszlym roku stracilam dzieciatko. Byl to 7 tydzien. Serduszko przestalo bic. Teraz niespodziewanie zaszlam w ciaze.niespodziewanie bo tamta ciaza byla z in vitro i jestem bezplodna. Jestem gdzies w 6 tygodniu ciazy,zarodek ma 3mm,ale ma niemiarowe tetno. Bije,bije,bije i nagle przestaje po czym znowu bije,itd. Czy ktoras tak miala? Prosze o jakies porady bo zwariuje. Nie chce stracic drugiego maleństwa....
Ja tak nie mialam, ale trzymam kciuki , zeby wszystko bylo dobrze. ;**

Dziewczyny, jutro mam wizyte u genetyka. Powiedzcie prosze o co pytać, co mowic, jakie badania moge prosic na Nfz. Co prawda 1sza nieudana ciaza (raczej wszyscy sklaniaja sie ku tej szyjce), ale... sama zrobiłam badania i wyszla ta trombofilia i mthr wiec na tej podstawie mnie skierowal lekarz rodzinny. Nie chce, zeby mnie zbyli wiec moze ktoras doradzi na co liczyc....
(Od ginekologa mam zalecenie acard 75 caly czas plus neoparin 0.8 od pozytywnego testu)
W zalaczniku wyniki
20180802_155031.jpg

Załączniki

• 20180802_155031.jpg
    20180802_155031.jpg
    35,9 KB · Wyświetleń: 466
@annna1986 Z progesteronem to dobrze. Wiem, że niektórzy ginekolodzy zapisują Acard na niemiarowa pracę serduszka we wczesnej ciąży, ale to nie jest standardowe podejście. No i trzeba wziąć pod uwagę Twój stan zdrowia i historię ginekologocizną. Może na razie to błędy pomiarowe i za tydzień już będzie lepiej. Staraj się być dobrej myśli i uspokoić.

reklama
Dziewczyny, jutro mam wizyte u genetyka. Powiedzcie prosze o co pytać, co mowic, jakie badania moge prosic na Nfz. Co prawda 1sza nieudana ciaza (raczej wszyscy sklaniaja sie ku tej szyjce), ale... sama zrobiłam badania i wyszla ta trombofilia i mthr wiec na tej podstawie mnie skierowal lekarz rodzinny. Nie chce, zeby mnie zbyli wiec moze ktoras doradzi na co liczyc....
(Od ginekologa mam zalecenie acard 75 caly czas plus neoparin 0.8 od pozytywnego testu)
W zalaczniku wyniki Zobacz załącznik 889857
Ja dostałam taka kartkę że mam trombofilie. I ona Cię upoważnia do refundacji zastrzykow, może też poproś o taka wtedy każdy lekarz ci wypisze na zniżkę. Poza tym będziesz mogła homocysteine zbadać na NFZ raz na pół roku. Zawsze warto mieć papier. A robiliście badanie genetyczne dzieciątka które straciliście?

Do góry