reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja się już zaczynam martwić ze u mnie nic... a zawsze w każdej ciąży która się prawidłowo rozwijała miałam od samego początku...

@jagoda87 te mdłości nie są wyznacznikiem ciąży. Owszem, czasami tak jest, że ich nie ma i nie ma ciąży lub kończy się ona niepowodzeniem, ale to nie jest wcale takim pewnikiem. Więc póki co, masz ostatni test z pięknymi kreseczkami i tego trzeba się trzymać. Tzw. objawy ciążowe lub ich brak bywają mylące.A kiedy ruszasz do lekarza?

@jagoda87 te mdłości nie są wyznacznikiem ciąży. Owszem, czasami tak jest, że ich nie ma i nie ma ciąży lub kończy się ona niepowodzeniem, ale to nie jest wcale takim pewnikiem. Więc póki co, masz ostatni test z pięknymi kreseczkami i tego trzeba się trzymać. Tzw. objawy ciążowe lub ich brak bywają mylące.A kiedy ruszasz do lekarza?

Chyba zaczynam panikować...
Do lekarza rodzinnego niestety dopiero w poniedziałek bo dzisiaj już do mojej lekarki nie ma miejsc... liczę bardzo ze dostanę skierowanie na tą betę.
Potem 08.08 usg u położnych i jak będzie wszystko Ok to mamy omówić plan działania

Chyba zaczynam panikować...
Do lekarza rodzinnego niestety dopiero w poniedziałek bo dzisiaj już do mojej lekarki nie ma miejsc... liczę bardzo ze dostanę skierowanie na tą betę.
Potem 08.08 usg u położnych i jak będzie wszystko Ok to mamy omówić plan działania
Nie martw się na zapas :) mdłości to nie wyznacznik prawidłowej ciąży :) tak jak mówię one raz są a raz ich nie ma. Musisz uwierzyć że wszystko jest ok, bo stres naprawdę nie jest wskazany :)

U mnie nawet beta nie była wyznacznikiem.

W 31dc straconej ciąży beta była juz powyżej 1000 a i tak zarodek przestał się rozwijać....
Testy od razu pokazywały takie grube krechy a jednak Maluszka nie mam...

A w zdrowych ciazach na tym etapie beta była dużo nizsza... Bo w pierwszej lekko ponad 400 i teraz mój pieciolatek skacze na trampolinie ;)

@jagoda87 to jeszcze trochę trzeba poczekać. Staraj się do tego czasu dużo odpoczywać, nie przemęczać się, brać preparaty dla przyszłych mam. A my tu będziemy odganiać smutki i strachy i może wspólnymi siłami łatwiej do wizyty przetrwasz, a tę rodzinną to namierzaj, namierzaj, Beta wprawdzie nie jest najważniejsza, ale działa często uspokajająco. Bardziej bym zwracała uwagę na brak plamień i brak ostrych bólów podbrzusza. Jeśli tego nie ma to jest dobrze, nie trza psuć.

reklama
Do góry