reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witam nowe dziewczyny po weekendzie i trzymam kciuki za starające się.
Dziewczyny a macie jakieś info na temat używania depilatora w ciąży?Wiem że nie można stosować depilatorów laserowych a po maszynce jednak szybko odrastają.

Lekarka powiedziała, że można się starać już chyba po pierwszym cyklu. Zależy czy owulacja będzie, będzie mnie obserwować w tym cyklu, żeby sytuacja się nie powtórzyła. Akurat ja ma bardzo bolesną bo nawet podczas wymiotuje [emoji23] więc nie przegapie jej. Zaszłam w pierwszym cyklu przy wywołanej owulacji, ale potrzebowałam podtrzymać niestety, a nawet nie wiedziałam i eh poroniłam [emoji20] Zobaczymy jak w tym cyklu, teraz mam 3dc. Dziękuję kochana. No u mnie musiał być słaby zarodek [emoji53] Trochę się załamałam bo to już druga taka sytuacja ale się nie poddaje. Chociaż myślałam, że jestem całkowicie zdrowa i że jeden cykl i bum dzidzi ale jak widać nie można mieć wszystkiego od razu [emoji20] Ale się nie poddaje, może zobaczę upragnione 2 kreseczki i będę mogła doświadczyć tego cudu [emoji19] Ale nie ukrywam jestem trochę załamana. Moja lekarka tak samo, płakać mi się chciało na wizycie bo podeszła z sercem do mnie i jak już wychodziłam od niej to zatrzymała mnie i powiedziała że jej przykro, wtedy to już w ogóle chciałam płakać jak dziecko, ale zacisnęłam zęby [emoji21] Jestem już po 1 tabletce metformaxu i powiem wam, że ciężko, źle się czuje
K
Lekarka powiedziała, że można się starać już chyba po pierwszym cyklu. Zależy czy owulacja będzie, będzie mnie obserwować w tym cyklu, żeby sytuacja się nie powtórzyła. Akurat ja ma bardzo bolesną bo nawet podczas wymiotuje [emoji23] więc nie przegapie jej. Zaszłam w pierwszym cyklu przy wywołanej owulacji, ale potrzebowałam podtrzymać niestety, a nawet nie wiedziałam i eh poroniłam [emoji20] Zobaczymy jak w tym cyklu, teraz mam 3dc. Dziękuję kochana. No u mnie musiał być słaby zarodek [emoji53] Trochę się załamałam bo to już druga taka sytuacja ale się nie poddaje. Chociaż myślałam, że jestem całkowicie zdrowa i że jeden cykl i bum dzidzi ale jak widać nie można mieć wszystkiego od razu [emoji20] Ale się nie poddaje, może zobaczę upragnione 2 kreseczki i będę mogła doświadczyć tego cudu [emoji19] Ale nie ukrywam jestem trochę załamana. Moja lekarka tak samo, płakać mi się chciało na wizycie bo podeszła z sercem do mnie i jak już wychodziłam od niej to zatrzymała mnie i powiedziała że jej przykro, wtedy to już w ogóle chciałam płakać jak dziecko, ale zacisnęłam zęby [emoji21] Jestem już po 1 tabletce metformaxu i powiem wam, że ciężko, źle się czuje
Kochana, bardzo Ci współczuję. Ja poroniłam w 9 tygodniu ciąży. Aktualnie mam drugi dzień 3 cyklu po poronieniu. Niestety @ przyszła, a staraliśmy się z mężem.

@Domi89 ja polecam loreal casting creme gloss, jest delikatna, ale ma troche mocny zapach ale mysle do przezycia, chociaz ja uzywam w ciazy szamponetek sa super: ) chociaz oczywiscie zalezy jaki masz naturalny kolor i na jakii farbujesz. Ja na ciemniejszy wiec nie ma problemu. @Lu_cy no ja z tych co nie lubia mitow, generalnie mi chodzilo ogolnie o amoniak, jak pisalas, szkodliwy. Tak jak cola w ciazy. Ale czy nie bedac w ciazy cola jest polecana;) ogolnie niezdrowa i tyle:) chociaz ja czasem szklanke wypije:D trujaca nie jest;)

Dziewczyny dziś test owulacyjny już po południu był z jedną kreska . To znaczy że już po owulacji ? Wstawialam moje testy z soboty i niedzieli dwie grube krechy a już wieczór w niedzielę bladsza .

@Domi89 ja polecam loreal casting creme gloss, jest delikatna, ale ma troche mocny zapach ale mysle do przezycia, chociaz ja uzywam w ciazy szamponetek sa super: ) chociaz oczywiscie zalezy jaki masz naturalny kolor i na jakii farbujesz. Ja na ciemniejszy wiec nie ma problemu. @Lu_cy no ja z tych co nie lubia mitow, generalnie mi chodzilo ogolnie o amoniak, jak pisalas, szkodliwy. Tak jak cola w ciazy. Ale czy nie bedac w ciazy cola jest polecana;) ogolnie niezdrowa i tyle:) chociaz ja czasem szklanke wypije:D trujaca nie jest;)
Ja się nie bawię w mity bo jestem chemikiem heheh ;-)

@Domi89 Weź tylko pod uwagę, że może Ci wyjść nieco inny kolor niż normalnie. Ja bym nie eksperymentowała i kupiła taką samą farbę jak zawsze. Ja już się wyleczyłam z farbowania samodzielnego i teraz farbuje tylko o fryzjerki.
@Lu_cy Ja też jest chemikiem z wykształcenia ;-)

reklama
@witch84 a czemu wyleczylam? Ja zawsze farbuje sama i bardzo dobrze to wychodzi, a oszczednosc jaka:) @kasiula222 hmm..najmocniejsza byla wczoraj? No to owu dzis:)bo najmocniejsza krecha pokazuje pik lh( chyba lh :D. Od tego momentu po 24-36 h jest owu:)

Do góry