reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hey dziewczynki, kiedys tu bylam parę lat temu. Jestem po stracie czterech ciaz,ostatnia w 18 tyg, dziecko mialo wady ,niestety nie zdążyliśmy dowiedziec sie jaka wada to byla. Robilam badania gentyczne kardiotypu swoje i męża,sa ok. Doradzicie mi jakie badania mogłabym zrobić? Planuje ciążę za pół roku i bardzo strasznie sie boje. Lata leca u mnie u męża nie chce zwlekac , bo im dluzej czlowiek czeka tym bardziej sie boi
Może zrób sobie badanie homocysteiny , prolaktynę tarczycę . Ja robiłam jeszcze badanie mutacji genu Mthfr . Wyszła jedna Mutacja i pewnie powinnam brać acard i heparynę może bym wtedy nie poronila

reklama
Hey dziewczynki, kiedys tu bylam parę lat temu. Jestem po stracie czterech ciaz,ostatnia w 18 tyg, dziecko mialo wady ,niestety nie zdążyliśmy dowiedziec sie jaka wada to byla. Robilam badania gentyczne kardiotypu swoje i męża,sa ok. Doradzicie mi jakie badania mogłabym zrobić? Planuje ciążę za pół roku i bardzo strasznie sie boje. Lata leca u mnie u męża nie chce zwlekac , bo im dluzej czlowiek czeka tym bardziej sie boi
A badania na trombofilię robiłaś może???

Witaj i bardzo współczuję strat. Czy diagnozowalas się do tej pory? Sprawdzałas coś oprócz kariotypow. Jeśli masz 4 straty obstawiam immunologii. Zajrzyj na wątek poronienia nawyków leczenie immunologicznego i na wątek o badaniach i historiach szczęśliwie zakończonych dziewczyn z forum. Dotrzeć możesz do niego klikając na @nafoczka
Nie robilam innych badan nikt mnie nie kierował nigdy,a ja gdy stracilam pierwsze trzy ciaze zawsze wmawiano mi ze tak sie zdarza,ze mloda to sie uda jeszcze. W koncu czwarta ciążę donosilam mam synka, po 5 latach zaszlam w 5 ciążę z pełną nadzieja ze bedzie dobrze na początku bylo ok cieszylam sie gdy minął 13 tydz, a tu na badaniach pozniej wyszlo,ze dziecko ma obrzek i moze byc to wada, robilam amnio nie wyszlo, pojechalam do powtorki niestety synkowi przestalo bic serduszko dzień wczesniej i już badania mi sie zrobili. Bede szukac jakiegos lekarza dobrego zeby naprawdę poprowadzil mnie jak trzeba. Niby wtedy chodziłam zawsze prywatnie kazdy chwalił tego ginekologa,ale nigdy nic mi nie doradzil nie wyslal

@Adeline89 ja moje badania na trombofilię robiłam odpłatnie ale moja siostra np robiła na nfz, dostała po stracie synka w 27tyg skierowanie na badania więc myślę że można to też jakoś załatwić

reklama
@Adeline89 czesc Ci, bardzo mi przykro z powodu strat. Masz poswiadczenie tych ciaz? Po 3 stratach zaczyba sie duzo refundacji badan, na trombofilie itd tez. Kochana czy moge Ci zadac pytanie o ta ostatnia ciaze z wada? Jak czesto mialas usg? Czy dzidzia rosla prawidlowo? Skoro kariotypy dobre to mogl bys duzy pech ze wciaz sie trafialy slabe zarodki, ale moze organizm niestety tez tak dokonywac podzialu. Czasem tak sie dzieje i wlacza sie sterydy, szczepienia, inne leczenie. Ale ja nie w temacie . jest kilku lekarzy w Polsce ktorzy sie zajmuja immunologia i ciaza. W Lodzi i w Krakowie/Rzeszowie. Zycze powodzenia w szukaniu winowajcy. @patuśka duzo pierwszych ciaz tak sie konczy:/ wsrod moich kolezanek 50/50 :/ taka natura. Moja kolezanka stracila a teraz ma najcudowniejszego Kazika na swiecie :) bardzo czesto to natura, niestety jak drugi raz sie zdarzy to juz mozna podejrzewac problem np immunologiczny. ALE mozna zapobiec ewentualnemu drugiemu razowi albo upewnic sie ze powinno byc ok. Zeby wiedziec na 100% no to jest duzo kasy ale mozna za 500 zl zrobic dobry pakiet podstawowy. Po pierwszej stracie mysle ze wystarczy. Jesli dalej bedzie strata no to ja juz planuje speca w Łodzi i konkretna diagnostyke ale mam nadzieje ze sie uda:) teraz masz czas zeby poczytac i sie zastanowic czy cos badac czy wierzyc ze pech i sie trzego trzymac:) bo jak juz sie pojawia 2 kreseczki to juz nie bedzie czasu na badania, tylko trza bedzie czekac na rozwoj sytuacji:) oczywiscie bedziemy Ci wspierac jakakolwiek decyzje podejmiesz:)i zyczyc jak najlepiej!:*

Do góry