reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@membaris teraz chyba ja :-) @anja93 chyba we wtorek prenatalne ma. A to co to za stresiki nie pozwalają cieszyć Ci się ciążą?

@Frezja_1 ja bym poprosiła o namiary do tego speca? A kiedy robi się prenatalne??

@ivvonka bardzo się cieszę. To wszystko jeszcze może się samo wyklarować i tak pewnie będzie.

@Marika92 pięknie wyglądasz
Wieczorem Ci napisze, bo teraz czekam na rzęsy:):):D
@ivvonka jesteś moim guru ;)

reklama
@AgaB33 ja też tak myślę, poza tym dla mnie najważniejsze, że jest, wierci się na wszystkie strony, serduszko bije, wad genetycznych nie widać, te łapki małe latają wszędzie. Ty jutro idziesz?

@Frezja_1 i żem buraka spiekła.;) Dziękuję.

@ivvonka dziekuje za informacje o tym jodzie :* czyli teraz jak bedziesz zazywala te witaminy, kazda z osobna czy zostajesz przy prenatalu duo? Tylko on ma wlasnie 200mg jodu.. A kochana jakie duze juz to Twoje malenstwo??:)
@membaris a przypomnij kiedy Twoja wizyta?

@AgaB33 to Ty chodzisz do profesora?
Sprawa wyglada tak. Ten spec od genetycznych to Lech Dudarewicz. Mozesz o nim poczytać. Podobno genialny specjalista od prenatalnych a do tego ujmujący i bardzo kulturalny czlowiek. Jak nie znajdziesz w necie namiarow na niego to napisz to Ci podesle. Tylko, ze u niego to ciezko z terminami.napisalam ivvvonce, bo wiem, ze przyjeżdżają do niego z calej Polski, gdy np. chcą potwierdzić badz wykluczyc diagnozę innego dr i wtedy może latwiej wciska pacjentke, bo wiadomo czas na wykonanie tych badan jest b. Krótki, ale oczywiście spróbuj sie umowic, moze sie uda. My wiemy najlepiej ile jest poronien, to i terminy sie zwalniaja :(. Ja robilam u niego w zeszlym roku w grudniu, tzn w 2016r. to usg i test Pappa kosztował cos kolo 500 zl.
Trzymam kciuki, aby wszystkie Wasze badania, czytajcie wszystkich brzuchatek, wychodzily pieknie i byscie urodzily zdrowiutkie bobaski.

Dziękuję @Frezja_1 to ja tego Pana kojarzę. Jak się dowiedziałam o ciąży to na łapu capu szukałam genetyka no i naiwna zadzwoniłam do jego gabinetu. Termin na około 2 miesięce później. PRYWATNIE. Oczy przecieralam ze zdumienia, także musi być fachura. Mi usg robi Pan Profesor bo prowadzi mnie inny lekarz. To w Matce Polce na nfz i takie odczucia mam że na prywatnej wizycie by się bardziej przyłożył lub był przynajmniej bardziej rozmowny. Zobaczę co mi powie w piątek. Bo przecież jak wszystko będzie dobrze to po co kolejką komuś do Dudarewicza zajmować. Chociaż może ktoś by mnie w końcu poważnie potraktował.

@anja93 tak zrobię. Zamówiłam już na tej stronie aptecznej, którą ktoś podawał (AgaB33 chyba) z jeszcze paroma innymi rzeczami. I niech idzie.

@AgaB33 ja mam wrażenie, że te badania to jego pasja. Już mi się nie chciało wpatrywać w pewnym momencie, bo zaczął zbliżenia ekranu robić i guzik rozumiałam z tego co było widać. Zaczęłam nawet myśleć o tym co na obiad kupię. A on tam siedział w tym usg i siedział. Pod koniec wewnętrznego usg się odezwałam:
-Mam takie pytanie:czy mogę wyjąć ręce spod tyłka bo mi już zdrętwiały palce?
-Tak, oczywiście. Ja tylko jeszcze... o tu ucho... widzi Pani?
-,,ehe. Plamki w plamkach. Chyba kotlety schabowe będą".

@anja93 ja na szarym końcu zostałam bo mam wizytę dopiero za tydzień 1 marca. Ale cóż czekam cierpliwie :) i trzymam kciuki za Wasze wizyty :) ivvonka dobrymi wieściami zaczęła może ja też dobrymi skończę

reklama
Do góry