reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Marika92 wyglądasz pięknie ! :)
Rośnijcie zdrowo :*

@Destino młody cudowny <3 do schrupania :*

@roxie123 siedź tu z Nami i nigdzie nie łaź bo dam po dupie a Julka Ci poprawi tak na zapas, żebyś zapamiętała, że gadanie głupot nie popłaca. ;)
Uszy do góry, pierś do przodu i uśmiech na twarz ! :)

@Katarina91 rodziłam naturalnie. Karmimy się piersią.
Miałam wody zielone i bardzo brzydkie łożysko. Dzięki Bogu, że wszystko jest dobrze.

@Funia90 wywołuję Cię :)
Jak się macie z Asieńką?

@Aggs ja nie doczytana jestem w Twoim temacie. :/
Co to tam u Ciebie się przyplątało?
Jak ta Twoja wiza? Ogarnięty temat?

@...Margotka9022... kochana jak się macie z maluszkiem?

@ivvonka mdłości to prawidłowy objaw w ciąży także tego no hmm... życzę Ci tych mdłości, rzygulców i wszystkich możliwych objawów :D
Nie będę Cię oszczędzać, przy wszystkich objawach nie będziesz miała ani czasu ani ochoty wymyślać sobie, że coś może pójść nie tak. :p

@nafoczka co u Ciebie? Jak dzieciaczki?

@Frezja_1 kochana u Ciebie wszystko ok? ;)

Ciotki wczoraj byliśmy z M ważyć Julkę i UWAGA !
Waży 2500g :) w 7 dni przybrała 180g pani doktor powiedziała, że super :)
Ja już doszłam do siebie całkowicie.
Położyłam się wczoraj z bólem głowy i z bólem się obudziłam.
Zaraz mykam dalej lulku bo o 8 kolejne karmienie :tak:

Musicie wybaczyć, że się udzielam tyle co nic, ale same rozumiecie :rolleyes2:

reklama
Hej dziewczyny. Przepraszam za dwa nie nieobecności, ale ten nieszczęsny tłusty czwartek mnie wykończył.... 12 godzin w pracy, non stop wykładanie, przekładanie, sprzedawanie, sprzątanie, liczenie.... Dramat. Przez moje ręce spokojnie przeszło wczoraj 5000 pączków, także pobiłam was wszystkie :D no może za wyjątkiem @mfifi04 :p właśnie kochana, co tam u ciebie? :)
@Aggs nie martw się na zapas, poczekaj spokojnie na wyniki :* wiesz ze to nic jeszcze nie oznacza :)
@nasila.92 jak twoje wyniki? Robiłaś już badania czy jeszcze nie?
@AgaB33 @anja93 @membaris co u was słychać? Czemu się nie odzywacie??
@roki_1991 dzięki za wywołanie, u mnie po staremu. Mdłości męczą a też córcia ma ostatni tydzień ferii i cały czas jest "cos". Tyle się dzieje ostatnio na forum że nie ogarniam. Ale w wolnych chwilach podczytuję

@olaa90 wiem że krwiaki mogą się robić i bez tych leków :) chodziło mi tylko o to, że nie każdy lekarz po poronieniach go zaleca :) są tacy co bez wyraźnych wskazań, nie da leku, bo widzi w nim więcej zagrożenia niż pożytku. Tak jak np wasz doktor P :)
@kropkikreski4 mthfr to mutacja genetyczna, także leczyć się tego w żaden sposób nie da, ale mając świadomość jej posiadania, można wiedzieć jak sobie w ciąży radzić. Tu na forum praktycznie każda to ma, a szacuje się że generalnie wśród populacji ludzkiej ma ją jakieś 50% kobiet, tak więc warto wiedzieć :) jeśli pozwalają ci na to finanse, to polecam zrobić te badania. Fajny pakiet ma w swojej ofercie laboratorium testDNA. Badanie robi się wysyłkowo, tj dostajesz kurierem pakiet do pobranie wymazu z policzka i odsyłasz go kurierem do labu. Na wyniki czeka się 2-3 tygodnie. Polecam, bo warto wiedzieć czy się to ma :)
@Frezja_1 też czytałam dużo o tej homocysteine w necie, także polecam lekturę :) nie krytykując oczywiście słów twojej p doktor :) po prostu warto to wiedzieć
@Calineczka24 rozumiemy oczywiście i wybaczamy, ale tylko pod warunkiem że pochwilisz się nam co jakiś czas zdjęciem Julki ;)
@membaris no tak, ferie :) ale dobrze ze u ciebie wszystko okej :)
@anja93 halo halo! Co tak się czaisz??
@ivvonka jak u was? :)

Dzięki @roki_1991 ! Na pewno zrobię to badanie, już byłam na tej stronie, zamówię ten pakiet do badania wysyłkowo. Póki co myślę,że w tym tygodniu przejdę się do innego lekarza, w klinice niepłodności,oni pewnie dużo takich przypadków widzieli i zobaczymy co powiedzą.

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

@roki_1991 a dziękuję faktycznie nie mam na co narzekać teraz tylko przede mną badania krew mocz tsh ft4 i czekam na wizytę u gin. A ta niestety będzie dopiero 1 marca. Wtedy też kończę pierwszy trymestr także byle przekroczyć tą datę ;)
@ivvonka @anja93 @AgaB33 co u Was dziewczyny ? jak się czujecie? Kiedy wizyty? :) a przytyłyście już coś ? :D

@Calineczka24 cudowne wiesci. Takich nam trzeba. A dlaczego te wody zielone? Przeciez Ty nie bylas po terminie? Dobrze, ze wszystko sie dobrze potoczylo. U mnie ok. Po niedzieli ide na wymazy i za dwa tygodnie podchodze do laparo o ile wymazy beda ok.
Pytanie do wszystkich madrych. Robilismy z M badanie krwi w kierunku chlamydii th... ja robilam igg i igm a maz tylko igg i wyszlo nam wszystko ujemne i teraz mam pytanie, czy orientujecie sie, czy mimo ujemnych wyników z krwi mozemy to miec? Pytam, bo m mial ostry stan zapalny i doxycylina mu pomogla, a to jest lek m.in. na chlamydie.

@membaris ja mam wizytę 23.02 najpierw usg a potem wizyta to wg ostatniego usg będzie 12t5d. Także też juz niebawem wejdę w drugi trymestr. A tak w ogóle planujecie nadal brać prenatal uno czy coś już celowane w drugi trymestr??

@Calineczka24 Twój brak czasu jest całkiem zrozumiały i nie ma z czego się tłumaczyć. Mnie też coś dziś głowa boli. Bardzo fajnie że tak super sobie radzicie i że córcia prawidłowo przyrasta.

@roki_1991 a to z tych Twoich problemów tylko ta głowa została?? Te boleści stawów ustąpiły??

@Totois30 co u Ciebie??

@Frezja_1 z mojego doświadczenia w zakresie tych wszystkich bakterii jest takie że te testy są o d..e rozbić. To że wychodza ujemne niestety nie znaczy że bakterii nie ma. Jak długo po antybiotyku robil te badania??? Ogólnie testy te badaja poziom przeciwciał jakie produkuje nasz organizm przeciw poszczególnym bakteriom. Jeśli organizm akurat nie walczy bo bakteria ukryła się w komórkach i nie jest aktualnie aktywna lub brany był antybiotyk więc przeciwciała sie nie wytworzyły to w badaniu nie wyjdą. No i obie klasy powinno się robić a nawet przy chlamydii to jeszcze awidność mozna zbadać to jest klasa iga.

Ostatnia edycja:
@AgaB33 dzięki za odpowiedz. Lekarz mu zlecił to badanie w trakcie brania antybiotyku. W ogóle to zaczelo sie od listopada, krew w moczu i bol przy sikaniu mial, pierwszy antybiotyk standardowy na e cole, ktora to powoduje zapalenie drog moczowych. Po antybiotyku przeszło, ale wrocilo po jakichs 3 tygodniach. Tym razem unidox. I tez przeszlo. Z wlasnej inicjatywy i ja bralam 2 tygodnie ten unidox. Posiewy jalowe ma. Mam nadzieje, ze jest ok i nie bedzie nawrotu. Ja juz kiedys robilam wymaz w kierunku chlamydii i wyszedl ujemny. Teraz powtórze przed laparo. Czy tydzien po antybiotyku można zrobić posiew, czy za wczesnie? W necie wyczytalam, ze czystosc robi sie minimum 7 dni po antybiotyku, ale na stronie jakiegos laboratorium znalazlam info, ze na chlamydie zrobic 3 tygodnie po antybiotyku, to wtedy nie zdążę z wynikiem, bo to sie trochę czeka, a nie za bardzo chcialabym przekładac laparo bo stresuje mnie to czekanie. Co mi radzicie? Macie wiedze w tym temacie. Doktor na urlopie i nie chce mu przeszkadzac.

@membaris ja mam wizytę 23.02 najpierw usg a potem wizyta to wg ostatniego usg będzie 12t5d. Także też juz niebawem wejdę w drugi trymestr. A tak w ogóle planujecie nadal brać prenatal uno czy coś już celowane w drugi trymestr??

@Calineczka24 Twój brak czasu jest całkiem zrozumiały i nie ma z czego się tłumaczyć. Mnie też coś dziś głowa boli. Bardzo fajnie że tak super sobie radzicie i że córcia prawidłowo przyrasta.

@roki_1991 a to z tych Twoich problemów tylko ta głowa została?? Te boleści stawów ustąpiły??

@Totois30 co u Ciebie??

@Frezja_1 z mojego doświadczenia w zakresie tych wszystkich bakterii jest takie że te testy są o d..e rozbić. To że wychodza ujemne niestety nie znaczy że bakterii nie ma. Jak długo po antybiotyku robil te badania??? Ogólnie testy te badaja poziom przeciwciał jakie produkuje nasz organizm przeciw poszczególnym bakteriom. Jeśli organizm akurat nie walczy bo bakteria ukryła się w komórkach i nie jest aktualnie aktywna lub brany był antybiotyk więc przeciwciała sie nie wytworzyły to w badaniu nie wyjdą. No i obie klasy powinno się robić a nawet przy chlamydii to jeszcze awidność mozna zbadać to jest klasa iga.
@AgaB33 wiesz co ja nie wiem jak tam z tym prenatalem jest, ja od samego początku brałam femibion natal 1 i teraz jeszcze jedno opakowanie zaczęłam bo on jest nawet do 13 tyg to akurat idealnie mi się wtedy skończy.

reklama
Hej dziewczyny. Przez długi czas czytałam wasze posty i postanowiłam sie wkońcu zalogować nie wiem czy to dobre miejsce ale potrzebuje rady:) .Po krótce moja historia. Bardzo długo starałam sie o dziecko i po 5 latach udało sie. niestety moje szczeście nie trwało długo w 7 tygodniu wylądowałam w szpitalu. Diagnoza powiekszający sie krwiak i krwotoki. Udało sie to przetrwać. Niestety koło 10 tygodnia- wyrok ciąza nie ma szans mało wód płodowych. Ratowaliśmy jak tylko moglismy ( ukłony w strone lekarza który mnie prowadził) niestety w 16 tygodniu wody odeszły całkiem i dziecku serce przestało bić. czyli musiałam urodzić a póżniej zabieg łyżeczkowania. 7 dniu po zabiegu beta wynosiła 151, kolejna beta wykonana 25 dni po zabiegu wyniosła 8. Czy to jest możliwe żeby ze tak wolno ze 151 do 8 spadała aż 18 dni? czy możliwe jest ze ten wynik pokazuje kolejną ciąże ( lekarz pozwolił na współżycie po skończeniu plamienia po zabiegu czyli jakieś 1,5 tygodnia po abrazji- byłąm na usg 7 dni po czyszczeniu i w macicy nie było żadnych resztek)? Doradzcie mi coś czy któraś z was tak miała że aż tak wolno beta spadała?? Pozdrawiam was gorąco

Do góry