reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Myslalam o zmianie lekarza, ale nie wiem, czy jest sens. W poprzednia ciaze zaszlam od razu. Stracilam dzidziusia przez bakterie. Mialam pozniej wymazy porobione, niestety za późno. Hormony u mnie w porzadku. Biore tylko eutyrox. Tak naprawdę to po stracie staralismy sie z 6 razy chyba, to w moim wieku mialo prawo nie wyjsc, tym bardziej ze m w delegacji i chyba nie zawsze zdążył na czas. Wedlug monitoringu owulka jest. A i jeszcze te mutacje mi wyszly, choc w poprzednich ciazach nic na to nie bralam, to teraz jak zaczne starania to wlacze acard. Moze ja mysle zle. A co Ty radzisz? Do kogo jechac? Czego sie czepic? Co moge poprawiać. Biore prenatal uno, koenzym Q10, magnez i cos jeszcze bralam, ale zapomniałam. Teraz oboje jesteśmy na antybiotyku. A pije soki wyciskane z burakiem i innymi warzywami i owocami.
Przepraszam za chaotycznego posta.
Ps. Wierzę, ze u Ciebie szybciutko sie uda.:)

Hm mi się wydaje tak... nasze myślenie jest takie , że lekarz lekarzem nic takiego się nie wydarzyło specjalnego więc kolejnym razem się uda .. tyle , że skoro coś idzie nie tak , gdzies jakaś kropka nad i być musi , może akurat trzeba tylko zabieg i pyk . Owszem jest taka opcja i nie można w to wątpić , że będzie książkowo , tego nie wiemy ... jednak ja bym się zastanowiła , czy ten czas , który za Wami nie warto później dobrze ulokować i jak już załapie to niech ciążę poprowadzi dobry lekarz , który faktycznie się zajmie i tak samo nie przeoczy pewnych rzeczy .
U Ciebie trudno powiedzieć co nawala czego się czepić , bo jeśli to niedrożność to powinno łapnąć po zabiegu , martwić się będziesz jak się coś nie uda dalej zajść czy donosić , oby jednak było bez przeszkód :) z jakiego miasta jesteś gdzie masz najbliżej ?
Hm sama od siebie kup sobie miovarian wzmocnisz jajka , wit D , koenzym q10 ale polecam ubinichol aktywna forma , no a ciąży heparyna i wspomagacze

@roki_1991 no 2 ciąże miałam bez lekarzy w sumie...bo się skończyły zanim się zaczęły , a 2 bochemiczne z lekarzem , który dawał mi cały żelazny zestaw i robił stymulacje , także coś robił , tyle , że u mnie trzeba było kogoś z głową to zmieniłam , kiedy wiedziałam , że żelazny to za mało :/ a ten nie miałby więcej propozycji .
Wiesz zmienić lekarza to nie chodzi , żeby od razu jechać do tych co forum jeździ tylko , zmienić na takieco co by chociaż wiedział co ma podać ... no i się nie uczył na nas . Także tutaj jest bardziej wybór wariantów :)

Dziewczyny Julka już z nami :)
Urodziła się 30.01 o godzinie 2:55
Waga 2440g i 51 cm - wrzucę zdjęcie później bo młoda jest cały czas w inkubatorze. Muszą ja nagrzewać bo była wychłodzona.
Mnie brzuch boli :o nie mam siły, padam na pysk.

@Funia90 kochanie jak tam? Nie czytam postów bo nie mam na to siły. Być może wiadomo już co u Was a ja nie przeczytałam. Wybacz..
Gratulacje ogromne!! Ale kruszynka ta Twoja Julcia :-)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja wlasnie u lekarza jestem. Wymierzona, wywazona i czekam na lekarza. Bylam umowiona na 8:30, czekam na lekarza 25 minut, wiec nie jest zle. Mam takiego stresa, ze nie umiem sie uspokoic. Nie wiem dlaczego. Rano zaczelo mnie bolec na @, wiec i w tym cyklu nie poszlo.
@Funia90 a moze porod nie postepuje z powodu tej calej oprawy? Denerwujesz sie bardzo? Zreszta, glupie pytanie... to moze nie byc latwe, ale postaraj sie zrekalsowac tak jak to tylko mozliwe. Szkoda, ze nie mozesz sobie wziac kapieli albo masazu relaksacyjnego. Bedziesz miala osky czy masaz szyjki jesli nie bedzie postepow?

@Aggs Funia od rana na oxy także licze , że cos się zadzieje i już rodzi czy nawet urodziła , czekam na wieści na razie :) musimy uzbroic się w cierpliwość :)

reklama
Do góry