reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja na szczęście nie miałam zabiegu także staramy się od razu ale też już mnie to męczy. 17 cykli starań...

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Zobaczysz że uda się wam szybciej. Podobno po poronieniu szybciej można zajść w ciążę. I ciesz się że nie miałaś zabiegu, to dużo ułatwia. My musimy odczekać ale teraz jestem na etapie zmiany pracy to i tak minimum te 3 miesiące trzeba odczekać zanim dostanę dalszą umowę.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

reklama
Zobaczysz że uda się wam szybciej. Podobno po poronieniu szybciej można zajść w ciążę. I ciesz się że nie miałaś zabiegu, to dużo ułatwia. My musimy odczekać ale teraz jestem na etapie zmiany pracy to i tak minimum te 3 miesiące trzeba odczekać zanim dostanę dalszą umowę.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Właśnie jak byłam u gina i pytałam czy teraz mam większe prawdopodobieństwo że zajde w ciążę to powiedział mi że to bzdura [emoji53]

@Funia90 @roxie123 sorki że wywołuje ale dostałam trombofilie. Nieprawidłowe to mthfr 1298A-C i pai-1 4g o co chodzi? Ta pierwsza to wiem że metyle - przestawilam się na nie po wysokiwj homocysteinie b12 i kwasie ale ta druga to heparyne? Od kiedy? Teraz mam 21dc i gdyby sie okazało że się udalo to od kiedy brac?

@nynnus26 prędkość zajścia w ciążę po poronieniu zależy chyba po prostu od nastawienia i od siły organizmu. Mam znajomą która zaszła w pierwszym cyklu i straciła niestety maluszka w 10 tygodniu chyba albo 9. Teraz probują już prawie rok i nadal nic.

f2wlk6nllyt56xuu.png

@nynnus26 Witaj na forum :) Co do predkosci zachodzenia w ciaze po poronieniu to u mnie bylo tak,ze staralismy sie 8mcy,stracilismy ciaze,udalo sie nam znowu w drugim cyklu,potem strata i kolejne zajscie po 6mcach i znow strata :/ Takze to jak szybko sie uda to zalezy od nas jednak tak jak pisala @Elodia . Przykro mi z powodu Twojej straty. Przytulam :*

Oooo nie mialam pojecia... czy moglabym spytac jak tutaj dziala acard? Ja mam czasem glupie pytania, ale nigdy nie bylam w ciazy w Polsce, a w USA nie przepisuja...

@nynnus26 ja 7.12 w 5tc. Bylo mi bardzo ciezko i zle, ale juz sie pozbieralam. A Ty jak sie czujesz? Szybko doszlas do siebie?

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom

Acard działa podobnie jak clexane bo rozrzedza krew.

A jakieś badania robiłaś?

f2wlk6nllyt56xuu.png

Robiłam te podstawowe z krwi i mąż badal nasienie i w tym cyklu co zrobiliśmy badania zaszłam w ciążę więc lekarz stwierdził że skoro zaszłam w ciążę to owulacja musi być i mówił żeby starać się dalej. Nasze badania były dobre.

reklama
@Olasec dzieki.
Nie mozemy tutaj sie dolowac i caly czas myslec ze moze nie wyjsc i zyc z lekiem. W koncu sie uda tak, czy w inne sposob.

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry