reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Robiłam te podstawowe z krwi i mąż badal nasienie i w tym cyklu co zrobiliśmy badania zaszłam w ciążę więc lekarz stwierdził że skoro zaszłam w ciążę to owulacja musi być i mówił żeby starać się dalej. Nasze badania były dobre.

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Będziesz zaopatrywać się w testy owulacyjne? Mnie to tak strasznie kusi i się zastanowię czy do czasu starań jakiegoś zapasu malego nie zgromadzić.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

reklama
@K28 współczuję i też mi przykro że musiałaś tyle przejść. Robisz jakieś badania po tych poronieniach?

Ja tez zakupilam testu owu... boje sie tylko, ze jak bede miec za mocne cisnienie to nie bedzie najlepiej... juz raz kiedys uzywalam testow, rozplanowalam seksy na caly miesiac niemal co do godziny, zero spontanicznisci. I jeszcze poganialam mojego faceta, zeby szybciej konczyl. To bylo 3 miesiace temu. Potem zluzowalam i zaszlam, ale z zelem. Teraz mam niby testy zel i wszystko, mam strategie, ale bede probowala mimo wszystko chociaz te seksy tak bez cisnienia odprawiac.

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom

@AgaB33 ja brałam od owulacji ale niektóre biorą od pozytywnego testu :) weszłam tylko na moment , nie mam kiedy na razie czytać pisać na forum wgl :< ale ogarne się :D

Co do testów owulacyjnych...ja uważam , że to robienie sobie krzywdy troche... ja robiłam ale odpuściłam dawno... moja rada sexy co 2 dzień i nie ma bata ze jak jest owulacja zeby nie załapało . I bez stresu myślenia ... a tak się zblokujecie i tyle z tego wychodzi , takie planowane sexy to nic przyjemnego idźcie na żywioł i już , a takie leki się bierze od potwierdzonej monitoringiem owulacji , bo ktod kto pisze recepty na clexane czy inne to monit robi , a co do testów to nie jest tak ze owulacja jest wtedy kiedy test ma mocne 2 kreski tylko wtedy moze wystapic do 36h czy ilus tam jakos do 2 dni chyba . Odpusccie i cieszcie się sobą ...a jak chcecie wiedziec czy owulka była to sobie zróbcie badanie progesteronu :) taka rada ode mnie ... ;* na własnym przykładzie , szkoda nakręcać się na zajście ... ja zachodziłam od razu jak nie myślałam , chyba ze ktos nie ma owulacji to inna sprawa , ale tak czy siak jeśli starania będą na siłe to z tego nic xD dużo się nauczyłam przez te 4 straty , wiem jak to jest ... i wiem jak jest trudno...
Buziaki ;**

Ostatnia edycja:
No ja jakoś tak nie planuje seksu ale wiem że mam większe ciśnienie na seks w te dni kiedy myślę że mam owu i nawet potrafię być na mojego M zła że on nie raz nie ma ochoty a wtedy i tak sobie uswiadamiam że na siłę to nie ma co. Już sama nie wiem jak działać żeby było dobrze [emoji53]

Może rzeczywiście warto teraz użyć jakiego żelu. Tzn w przyszłym cyklu jeśli teraz nie pyklo.

No ja jakoś tak nie planuje seksu ale wiem że mam większe ciśnienie na seks w te dni kiedy myślę że mam owu i nawet potrafię być na mojego M zła że on nie raz nie ma ochoty a wtedy i tak sobie uswiadamiam że na siłę to nie ma co. Już sama nie wiem jak działać żeby było dobrze [emoji53]

Moj na szczescie ma libido jak nastolatek i moglby co chwila... ale jak mu nad glowa wrzeszczalam zeby sie spieszyl i staral to nawet jemu ochota przechodzila. Teraz bede monitorowac cykl, seksy w dni plodne co 2 dni a w dzien owulacji, dzien przed i dzien po codziennie. Zeby sie rozluznic wypije sobie troszke whisky. A przed stosunkiem zapodam lubrykant. I zobaczymy czu sie uda [emoji4]

Aggs powodzenia mam nadzieję że się uda [emoji4] A jak oceniasz owulacje? Tylko testy czy jeszcze temp?

reklama
Temperatury nie mierze, ale moze powinnam. Planowalam tylko testy i badania szyjki i obserwacje sluzu. No i wyliczenia aplikacji. Ja zreszta mniej wiecej wiem kiedy mi owu wypada bo mnie wtedy brzuch pobolewa.
Tobie tez zycze powodzenia oby sie udalo nam wszystkim.

Do góry