reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Calineczka24 nie ma znaczenia czy bylabys prywatnie czy nie, oni tsh badaja co 3-4 tyodnie. Ja od poczatku pilnuje tarczycy, bo raz lekarz to olal i stracilam maluszka. Niby nie przez tarczyce, ale teraz sama pilnuje. Robie roznie co 2,3 tygodnie i skacze jak cholera. Ciagle musze modulowac dawke. Duzo ci juz nie zostalo. Jednak trzymaj reke na pulsie. To nie drogie badanie.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Przykro mi z powodu tych poronien. Ale nie robilas nic, zadnych badan w Irlandii? Nawet hormonow?

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom
No wlansie o to chodzi. O tych wszystkich badaniach dowiedzialam sie dopiero teraz. Ona wczesniej zlecila krew,z ktorej wyszedl niski progesteron i ze niby za gesta krew. I tyle,w ostatniej ciazy przepisala mi clexane,luteine100,acard. To tyle. O badaniach zaczela mowic teraz,po trzeciej stracie.

@anja93 dziekuje kochana, wiesz ja nie moge sie sugerowac moimi przeczuciami, bo nie raz mnie zawiodly. Teraz tez coraz bardziej sklaniam sie ku temu, ze pewnie nic z tego nie bedzie. Nie wiem nawet czy zrobie jutro rano test. Moze w sobote na spokojnie, nie ide do pracy,bedzie maz,zobacze jeszcze z jakim nastawieniem obudze sie rano.
Gratulacje dla meza. Co do drinka,wiesz wydaje mi sie,ze raczej nie planujecie sie za przeposzeniem uchlac. Jakis drineczek jeszcze nikomu nie zaszkodzil, a nie jeden problem rozwiazal;) W dodatku skoro piszesz,ze owulka akurat to ja bym nawet skorzystala z okazji zbalamucenia meza, atmosfera bedzie fajna, moze uda sie zmajstrowac dzidziolka. Trzymam kciuki, drink na tym etapie na pewno nie zaszkodzi, a smiem twierdzic,ze nawet moze pomoc. Do dziela!!:tak:

Dzieki dziewczyny! Ja ogolnie nigdy nie przepadalam za alkoholem a pilam tylko okazyjnie winko czasem piwo z sokiem a drinki to juz w ogole rzadkosc.. Tylko jestem strasznie przewrazliwiona na tym punkcie i pytalam co o tym sadzicie. Ale nawet jakby wczoraj cos moglo zaowocowac to przeciez jeszcze nawet w ciazy bym nie byla jak na ten etap wiec poslucham Was, jeden drink faktycznie nie zaszkodzi. Wiec wasze zdrowko kochane, wypije go za pomyslnosc nas wszystkich. Tych, ktore swiezo po stracie bo przeciez nie moze byc caly czas pod gorke. W koncu wyjdzie slonce!! I tych ktore wlasnie oczekuja na pozytywne testy!!

@hona kochana glowa do gory piers do przodu i czekamy razem z Toba! :*

A moze to glupie bo pomyslicie ze zielona jestem ale moze faktycznie jestem :D ale mam pytanko bo nie wiem jak liczyc te cykle. Czyli jak po zabiegu krwawilam z tydzien to to juz jest pierwszy cykl?? Czy pierwszy to dopiero pierwsza @ od zabiegu?? Bo mialam juz 2 @ po zabiegu i nie wiem czy to moj drugi cykl czy trzeci (w sensie czy liczyc juz to krwawienie zaraz "po")

Ja tego krwawienia po nie liczyłam tylko od miesiączki która przyszła 28dni od dnia w którym poranianie sie zaczęło. Czyli 3 @ gdzie jako @ nie liczylam krwawienia po poronieniu.

Ostatnia edycja:
No wlansie o to chodzi. O tych wszystkich badaniach dowiedzialam sie dopiero teraz. Ona wczesniej zlecila krew,z ktorej wyszedl niski progesteron i ze niby za gesta krew. I tyle,w ostatniej ciazy przepisala mi clexane,luteine100,acard. To tyle. O badaniach zaczela mowic teraz,po trzeciej stracie.
Bo wg niektorych szkol na badanie wysyla sie pacjentke dopiero po 3 poronieniu... ale szkoda bardzo, ze nie wspomniala Ci wczesniej o takiej mozliwosci i nie spytala Ciebie o zdanie. Lekarze lubia czuc sie madrzejsi od nas i podejmowac za nas decyzje. Nie podoba mi sie takie podejscie.

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pierwszy cykl zaczal sie z krwawieniem zaraz po, czyli skonczyl sie z pierwsza @ po poronieniu, czyli z drugim krwawieniem. Czyli drugi cykl liczysz od @, ktora przyszla 4-6 tygodni od krwawienia poronnego. Nie wiem, czy jasno to wytlumaczylam.
@hona no weź...zrob jutro test, a nie bedziesz go sciskac w torebce. Uprzec te @ w końcu.nie daj jej szans, badz szybsza. :)
@AgaB33 czy mozesz cos blizej napisac, co zdiagnozowano u Twojego M. Pytam, bo moj bierze teraz trzeci antybiotyk na drogi moczowe i boje sie, ze to moze byc grubsza sprawa, choc posiew moczu jalowy. Nie wiem, co mu jeszcze zbadac, bo lekarzom to ja juz do konca nie ufam.
@ivvonka dawaj tu posta, co u Ciebie. :)

Do góry