reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam moje kochane :) chcialam wam przekazać kilka słów od naszej administratorki, dziewczyny o tak ogromnym sercu a zarazem tak skromnej, ze pewnie byłybyscie nieźle zdziwione kto tym wszystki zarządza :) ale ja nie o tym :D przekazuję wam wiadomość od niej:

"Pięć domów dziecka i maluchy, które czekają na Mikołaja i mogą się… nie doczekać. A przecież same dały coś od siebie!

Wkładając w pracę serduszka i całą dziecięcą ufność oraz nadzieję przygotowały słodycze na licytację. Smoby Polska dodało zestawy z serii Smoby Chef. Cały dochód z licytacji/sprzedaży zostanie przekazany do wybranych placówek.

Nie jesteśmy autorami tej akcji, nasza pomocowa jest już w trakcie realizacji, ale po prostu nie chce nam się wierzyć, że nie znajdzie się 100 osób, które zaoferują pomoc!

Licytacje od 20 złotych i tylko kilka dni, żeby ofiarować radość, wiarę i trochę pieniędzy. Dacie radę???
Link do: Charytatywni Allegro - licytuj lub sprzedawaj i w ten sposób wspieraj wybrane przez Ciebie fundacje!
Bardzo Wam dziękuję" i ze swojej strony ja też :)

reklama
Witam Was moje kochane :)

@Destino u mnie koszt TSH to 17zł więc nie ma drogo. Robiłam teraz badania na własną rękę i wcale nie jest mi jakoś z tym bardzo źle bo faktycznie nie są to wysokie koszta.
A chodzę do endokrynologa na NFZ bo dlaczego mam płacić, skoro mi się należy ?
Człowiek odprowadza składki, żyje uczciwie a i tak na każdym kroku jest " okradany " - gdzie nie chcesz iść do lekarza to płać i płać, nikt nie zapyta czy masz tylko każdy wyciąga rękę.
Po drugie niech ten lekarz sobie nie myśli, że jak jest lekarzem a ja " zwykłym pacjentem " to może mieć nade mną przewagę. To On jest dla mnie, nie ja dla niego.
Buc z niego niemożliwy, do tego jest również ginekologiem...
Żałuję tylko, że go na pierwszej wizycie nie nagrałam ( choć to tez tak do końca nie jest legalne bez zgody osoby, którą się nagrywa )

Koniec smutków i narzekań ;)

Jak przygotowywania do świąt?

EDIT:
Dziewczyny posłuchajcie tej piosenki :)
Ja się popłakałam..

Ostatnia edycja:
@AgaB33 no niestety u mnie zwiazek by sie rozpadl jakbym naciskala na na ciaze wczesniej, wiedzialam na co sie pisze;) wiedzialam ze M musi byc gotowy na wszystko wiedzialam ze musi do wszystkiego dojrzec, wiem ze by wszystko sie ulozylo ze byloby dobrze ale szanuje zdanie mojego M i bardzo chcial poczekac, czuc sie pewniej, na szczscie zaczelismy sie starac niecaly rok po slubie wiec wiecznosci nie czekalam, ale wszystko uzgadnialismy razem i moj M musial po prostu do wszystkiego dojrzec a ja sie zgodzilam:) @hona czekasz do sb tak? Zadna malpa@ nie puka mam nadzieje?

@K28 po 6 poronieniach dopiero badania!!!! Przecież to do jasnej ch...... Jakieś nieludzkie jest!!! Kuźwa, ja myślałam że u nas jest kraj sto lat za murzynami, a okazuje się że są i takie dwieście lat za nimi.... Dramat....
@hona i jak tam teścik? Zrobiłaś czy jesteś twarda?? :)
@anja93 jak wieczór z M?? Udany?? :)

A ja mam wyniki na przeciwciała i tak jak czułam ana wyszły mi dodatnie.... Muszę teraz zrobić ana2 tylko nie wiem co dalej, czym to się leczy?? Jest tu ktoś kto wie i coś mi na ten temat powie....? Z jednej strony dobrze wiedzieć co wyszło, a z drugiej strony człowiek jak się bada to coraz większe g***o wychodzi na jaw...

@roki_1991 powiem tobie ze bylam przerazona jak dowiedzialam sie ze cos wyszlo ze cos skopane :/ po czasie wiem ze lepiej aby cos wyszlo. Wtedy mozna wdrozyc leczenie. Mysle ze roxie123 odpowie tobie na to pytanie :)

☆ Walczyć o marzenia ☆

@mfifi04 nasza @roxie123 ostatnio mega zalatana. Pewnie ze byłoby super jakby znalazła czas, ale rozumiem jej mniejsza obecność ostatnio ;)
I zgadzam się z tobą, bo też twierdzę że lepiej znać przyczynę. Boję się bo nie wiem jak moja gin do tematu podejdzie no i nie wiem czym to dziadostwo uspokoić. Ale liczę na widzę tego miejsca ;)

@roki_1991 ja mam ana ale radze od razu zrobić ana3 w naszym przypadku to jest potrzebne bo ana2 powie Ci jakie 10 przeciwcial moze masz a jakich 10 na pewno nie masz a ana3 kosztuje tyle samo a masz juz dokladnie ile jest jakiego przeciwciala..no coz jak bedziesz miała wynik ana3 to bedzie wiecej wiadomo, jak bedzie 1 przeciwciało moze nic sie nie dziac ale zalezy jakie przeciwciało masz aktywne.niektóre wskazuja na tocznia i robi sie inne zeby potwierdzic niektore na rzs na twardzine..ja mam tylko anty ro i to swiadczy o niczym:/ niedlugo moja reumatolog przyjmie mnie u siebie w szpitalu na caly tydz i bedzie badac to bede wiecej wiedziec ale na razie nikt z takim przeciwciałem nic nie robi tylko szuka objawow klinicznych albo jakiegos jeszcze jednego badania zeby w cos uderzac.musza byc 3 potwierdzenia albo kliniczne albo w wynikach ja mam do roznych chorob po 1 objawie albo klinicznym albo wynik jakas pokrecona jestem i nic nie wiadomo:/ biopsja ujemna toczen wykluczony rzs i twardzina tez.u mnie to niewiadomo o co chodzi..a masz jakies objawy skorne, stawowe, cokolwiek?a jakie masz miano i typ swiecenia? Typ swiecenia bardzo duzo tuzo tez mowi

edit.widzialam na drugim watku co wrzucilas, ja mam ten sam typ swiecenia czyli to nie toczen, generalnie powinni od razu zrobic ana2 ja tak zawsze mam ze jak wychodzi ana1 to sie troche doplaca i robia ana2 a tak to ana2 od poczatku chyba ze spytaj sie czy mozesz doplacic tylko oni surowice powinni trzymac u nas to norma ze po pozytywnym ana1 robia ana2 nie widze typu świecenia to jest w ana2 a w ana3 nie, wiec musisz jednak to ana2 zrobic szkoda bo sporo czekania znow a tak to bys miala oba i troche doplacila

Ostatnia edycja:
@Totois30 ja to całkiem rozumiem. U nas też nie było żadnego namawiania. Po prostu te diagnozy lekarzy do tego wyszło mi npv w cytologii. Po badaniach kontrolnych gdy go nie wykryto M stwierdził że próbujemy i tak ooo się udało

@roki_1991 co Ty tam jeszcze wynajdziesz?? Ale faktycznie lepiej wiedzieć aby odpowiednio reagować i móc coś przeciwdziałać. Na tych ANA to nie znam sie wcale niestety. Myślę że @Totois30 wie co pisze :-)

Ostatnia edycja:
reklama
A u mnie chyba @ sie zbliza bo mnie brzuch kluje i cos jakby pms mam...

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry