reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Aggs zaden wstyd ja nie wiem w ogole o czym piszesz ej ja bym w ogole jej " nie sięgła" mam nadzieje ze ktos Ci pomoze:)

Ostatnia edycja:
reklama
@hona jeśl wiesz że w pracy Cie nie ruszą to sie nie martw. Ogolnie temat jest następujący: zachodzisz w ciąże i nikomu nic nie mowisz. Przecież na koniec stycznia to nie będzie widać jeszcze. Idziesz oczywiście do lekarza aby ciąże w papiery mieć wpisaną. Przedłuża to im powiedz kiedy bedzie Ci pasować a gdyby nagle wymyślili że nie przedłuża Ci umowy to idziesz do gina po zaświadczenie. Ogólnie muszą Ci przedłużyć do dnia porodu jeśli w dniu konca umowy masz skończony 3miesiąc ciąży, jedak pracodawcy nie do końca tym sie kierują. Z reguły boją się ruszyć ciężarnej i nie robią kłopotu z przedłużeniem do dnia porodu.
Ja powiem po sobie: dwa lata temu w pracy miałam przesyt stresu już, stwierdziłam że odchodzę lub zachodze w ciąże. Trafila sie praca więc sie zwolniłam i podjelam nową pracę. A teraz po tym co sie wydarzyło to żałuję. Mogłam się tam przemeczyc z miesiąc chociaż z drugiej strony kiedyś musiałabym tam wrócić... teraz mam umowe do końca maja i w nosie to mam. Oczywiście przed poronieniem martwilam sie ze zostanę bez pracy bo termin porodu przypadał na kwiecień. Teraz po tym nie miłym doświadczeniu jakim bylo poronienie. Już na to nie patrzę. Nie ta praca to inna.
Moja znajoma poronila po 6 miesiącach zaszła od nowa i brzdąc jest, potem znowu poronila - jak się okazało ciąże bliźniacza - po 6 miesiącach zaszła znowu i ma teraz drugiego brzdaca. Także jest to jak najbardziej realne. U niej w obu poronieniach.podobno przypadek. Nic nie stwierdzono.

@Totois30 ja teraz nie biorę luteiny. Zacznę po pozytywie. Wydłużyl mi cykl, miałam plamienia 3 dni przed gdzie zawsze jest jeden dzień taki sygnał ostrzegawczy. Ta miesiączka też jakaś dziwna. Krótka, bez skrzepow. Teraz zacznę brać po pozytywnym teście. Podjadam sobie prenatal uno, wit c, d3 i k2, laktoferyne, probiotyki, kwas buraczany lub sok z buraka.

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny[emoji4]
Przepraszam Was ale jestem kompeltnie nieczasowa.
Asienka zdrowa[emoji5]
U mnie duuuuzo na glowie.
Dalej praca,kupilismy lokal pod dzialalnosc i to trzeba bylo ogarnac,do tego dom no i niestety w rodzinie sie posypalo:/
Tesciowej zdiagnozowano guza mozgu a brat ma podejrzenie choroby szpiku.
Niestety los nawet na koncowce ciazy nas nie oszczedza[emoji29]
Takze wybaczcie i zrozumcie.

@Frezja_1 wydaje mi sie ,ze heapryne powinnas brac.
Najlepiej jakbys umowila sie do gentyka.
Moze zagadaj o skierowanie na nfz jak pokazesz ginowi wynik to moze da.
A moze on bedzie sie znal[emoji4]
Acrad tez bym brala.
Kochana a czemu az taka przerwa w staraniach?
W styczniu laparo?

@hona ja bym sie starala dalej i nie patrzala na prace[emoji4]
Slychaj a nie chcesz zmienic lekarza?na jakies swieze podejscie?
Moze jakies „przepychanie „jajowodow czy cus by Ci sie przydalo?
Juz troche sie staracie:/
Ile czasu zachodzilas w ciaze z synkiem?
Ja niestety czasowo nie wyrabiam zeby ogarniac wszytskie watku[emoji53]

@Baslan co u Was kochana?wiem ,ze mnie kiedys wywolas ale u mnie tak duzo sie dzieje ,ze nie odnajde nawet tego posta:/

@witch84 pozdrowionka[emoji5]
@mamcia2014 Ciebie rowniez pozdrawiam[emoji5]

@Marika92 ciesze sie ,ze wszystko w porZasiu,piekna zawieszka dla Anastazji[emoji17]

@Olasec jak sie czujesz?powiedz ,ze lpiej[emoji4]

@Katarina91 @Calineczka24 @...Margotka9022...
no i co tam u Was?

@roxie123 Ty tak samo zalatana jak ja hehe[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@hona ja też myślę tak ja @AgaB33 przecież jak zajdziesz w ciąże to od razu nie widać, sama pewnie dopiero dowiesz się w styczniu, więc na spokojnie, ja bym się starała, w sytuacji gdzie nawet nie dostaniesz nowej umowy to i tak muszą Ci przedłużyć do dnia porodu, a poźniej normalnie przez rok macierzyński i rodzicielski opłaci Zus :)

Opowiem Wam mój sen, bo liczę, że będzie proroczy
1f609.png
Śniło mi się, że urodziłam syna, miał na imię Mateusz (nie wiem skąd takie imię) a ważył 4055g - urodziłam naturalnie, a poźniej mój synek leżał w rożowej pościeli mojej córci przykryty zielonym kocykiem, a ona latała wokół łóżeczka
1f642.png

Oj marzę, aby się spełnił .....

cześć dziewczynki :) ktoś tęsknił? :D
Witam wszystki nowe dziewczyny, pozólcie, ze oficjalnie was przygarne pod nasze formułowe skrzydła :)
Troche tu pilnuje porzadku, o ile.... i tu leci cała lista wymówek, a wiecie jak to przed świętami jest jak chce się wygładać na przyjamniej 10 lat młodszą :D
k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,07_qJ_orig.gif
:D
Wasza stara Foczka ledwo gnaty rusza po tym 5h sparingu z Chod@kowsk@ No ale jak sie jest fajterem
81102679_preview_s2__gI_orig.gif
:D
Ogromne usciski dla was i służe pomocą :)

Załączniki

• k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,07_qJ_orig.gif
    k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,07_qJ_orig.gif
    99,2 KB · Wyświetleń: 457
  • 81102679_preview_s2__gI_orig.gif
    81102679_preview_s2__gI_orig.gif
    49,9 KB · Wyświetleń: 416
@Funia90 bardzo mi przykro, że tyle poważnych chorób Waszą rodzinę dotknęło. Eh lada moment przyjdzie Asia na świat a tu takie przykrości. Oby dało się ich wyleczyć.
U mnie lepiej, dużo lepiej. Nie mam mdłości, czasem mnie złapie i jest rzyganie a potem spokój. Mam tylko okropny posmak w ustach ale guma do żucia daje radę. Rozchodzi mi się spojenie łonowe i to trochę za szybko bo to dopiero 16 tydzień ale już jestem umówiona u specjalisty, do tego mam ból pośladka taki, że chodzić nie mogę ale rehabilitacja pomaga. Generalnie jest w miarę ok:)

@nafoczka do dajesz czadu z chodą, brawo:)

U nas w Krakowie dziś pochmurno ale jest 13 stopni ciepła, naprawdę przyjemnie jest na polu:)

@Funia90 bardzo mi przykro z powodu chorób w rodzinie. Nie wiem co powiedzieć, przytulam cieplutko.
Jesli chodzi o mnie, to starania odlozone, bo M zachorowal na drogi moczowe. Mial ponad 39 stopni tempki i nadal jest na antybiotykach, takze żołnierze pewnie i tak polegli, wiec nie ma z kim powalczyc. Laparo moge miec po nowym roku jak bede chciala, ale teraz juz nie wiem, czy sie na to zdecyduję. Na razie puje ziola, mysle i czekam. Aha i przez chorobe M wyjazd tez przełożony, ale to mniej istotne. Pojedziemy na wiosnę. Zycze Ci wszystkiego najlepszego i samych dobrych wiesci.
PS. Przypominam Ci o prezencie jaki obiecalas dlaM pod choinke☺ pamietasz :D
@hona sprawdzaj chociaz progesteron, czy byla owulka. I staraj się, z praca sie ulozy. Trzymam kciuki.

reklama
Hej dziewczyny ;) dopiero dzisiaj poszlam na bete.. wyniki wieczorem, ale slabo to widze... piersi „zmiekly”, przestaly bolec, bol brzucha ustal, testy wychodza tak jasne, ze malo co nie osleplam zeby zobaczyc kreske, a przeciez powinno byc na odwrot.. jedyne co pozostalo to bol glowy :( czarno to widze [emoji25]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry