reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Gosia0210 na moje oko tez widac drugą kreseczke, takze powoli gratulacje..ale wiadomo beta prawde Ci powie :) a przyblizysz nam swoja historie? Znasz przyczyne poronien?:(

reklama
Hej dziewczyny. Jak idzie dieta? Ja dzis wrocilam do pracy. Raczej spokojny dzien jesli chodzi o atmosfere,nie bylo przykrych sytuacji(ale nie bylo tez szefa,dopiero w pon go zobacze)jedna osoba zlozyla mi wyrazy wspolczucia. Reszta-standardowo udawala,ze nic sie nie dzieje co mi odpowiadalo szczerze mowiac. No wiec wrocilam dzis na rower:) kolo10km zaliczone,do tego odstawilam slodycze a w weekend zaczynamy pic soczki z nowej wyciskarki :) i wlaczamy kiszonki do jadlospisu. Poki co,to tyle. Male zmiany ale mam nadzieje,ze przynajmniej bedziemy sie lepiej czuc. Co do ziol @Frezja_1 to jeszcze nie mialam okazji tak naprawde sie rozejrzec,ale chetnie popatrze. Dziekuje za wszystkie rady :) @Olasec jak sie czujesz? Rosniesz?:) @roki_1991 dobrze,ze masz M ktory Cie wspiera,wiem jak bardzo taka osoba jest kazdej z nas potrzebna w trudnych sytuacjach. Moj M jest cudowny,mam to szczescie,ze mnie wspiera. Zreszta wspieramy sie nawzajem. Ostatnio mi wyznal,ze mu sie, zrobilo przykro jak poszedl do burger kinga na lunch,bo przed nim w kolejce stal mezczyzna z synkiem za reke. Powiedzial,ze on tez o tym marzy. Zeby miec swojego synka I zabierac go wszedzie.Musze przyznac,ze dopiero teraz widze jak go to tez boli. Do tej pory byl silny dla mnie... coz wspieramy sie,kochamy sie i bedziemy probowac dalej.

@Gosia0210 na moje oko tez widac drugą kreseczke, takze powoli gratulacje..ale wiadomo beta prawde Ci powie :) a przyblizysz nam swoja historie? Znasz przyczyne poronien?:(
Pewnie ;) Pierwszy raz mialam puste jajo plodowe, a drugi raz serduszko przestalo bic w 7tygodniu :( wyniki ogolnie mam dobre, takie podostawowe, choruje jedynie na niedoczynnosc tarczycy, hashimoto i tezyczke, lekarz powiedzial, ze jeszcze raz mam sprobowac, bo pustego jaja plodowego nie liczy sie niby jako poronienie.. takze tak sie staramy, statamy i moze sie w koncu uda bez zadnych rozczarowan ;)

@K28 no dietę rozpoczęłam od rana jogurt z siemieniem lnianym potem obiad i po obiedzie zgrzeszylam bo mnie młody na pizzę namówił także jestem w plecy .Teraz chodakowska i do przodu ;) .

Trzeba to spalić i wiecej nie grzeszyc. Słodyczy dziś nie ruszyłam chociaż tyle .
Jutro będzie już konkretniej mam nadzieję.

@K28 no dietę rozpoczęłam od rana jogurt z siemieniem lnianym potem obiad i po obiedzie zgrzeszylam bo mnie młody na pizzę namówił także jestem w plecy .Teraz chodakowska i do przodu ;) .

Trzeba to spalić i wiecej nie grzeszyc. Słodyczy dziś nie ruszyłam chociaż tyle .
Jutro będzie już konkretniej mam nadzieję.
No to pieknie! Mimo tej pizzy :) to wow,podziwiam ze zdecydowalas sie na chodakowska :) Ja poki co tylko rower:) musze przyznac,ze balam sie ze nie dam rady,a tak naprawde nie odczulam tej 5cio.tygodniowej przerwy w jezdzie dzisiaj wiec jupi :) Nie jest ze mna tak zle ;)A ja dzis z tycj wrazen,ze do pracy wracam nie jadlam duzo. Sniadanie o 11:45 bulka z kurczakiem na zimno z papryka stostowane. I tyle. No a z drinkow: woda,1 kawa rozpuszczalna,1herbata z cytryna (dzis bylo brrr mrozno i wietrznie na rowerze) i maly sok zurawinowy. Wiec nie jest ze mna tak zle :) a obiad zawsze mamy na kolacje,bo moj M wraca o 19stej z pracy. Dzis w menu kurczak i frytki beztluszczowe i korniszony. Haha wiem wiem rozpieszczam sie tu ale co zrobic,nie chce sie glodzic ale troche zdrowiej odzywiac. Nie zamykam dzialu z "normalnym" jedzeniem :) Prawdziwe zdrowe odzywianie bedzie od soboty, kiedy beda zakupy robione :) a teraz maly trening :) Trzymam kciuki za Cb @mamcia2014 i za reszte dziewczyn :-)

@K28 super widze ze jestes gotowa do dzialania;) kurcze a ja sie juz nie umiem doczekac nastepnego roku troche sie obawiam zw znowu cp moze sie powtorzyc.

@mamcia2014 i @witch84 jak ja Wam zazdroszczę, że Wam tyle dzieci śpią. Mój codziennie wstaje o 5! Nie ważne czy idzie spać o 20 czy 22. W ogóle młody bardzo źle śpi. Budzi się w nocy i ciągle kręci itp. dziś w nocy obudził się o 1:30 i poszedł spać o 3:40.

@K28 kurcze niby już było lepiej i 2 tygodnie nie wymiotowałam to wczoraj i dziś znowu tuliłam kibel. Generalnie jest lepiej ale nadal mam mdłości i ten okropny posmak w ustach, ble. Do tego rwa kulszowa i se w łeb strzelić. Czuję już ruchy i brzuch mam już bardzo duży bo w ciąży z synkiem rozeszły mi się mięśnie brzucha i teraz szybko mnie w wywaliło.

@AgaB33 zdrówka dla Małej:*

@Gosia0210 ja widzę i to wyraźnie. Gratuluję:)

@Gosia0210 ja też widzę dwie kreski.

@Olasec @roki_1991 @Totois30 Dziękuję za troskę. Chyba Pani w szkole spanikowala z lekka bo moim zdaniem dziecku nic nie jest. W szkole dwa razy skarżyła się że głowa ją boli i Pani mówi że miała gorączkę. A w przychodni pokazalo 35,6 odsłuchowo czysto, gardło czyste i w sumie je normalnie i zachowuje się normalnie.

@Olasec a mały pije jeszcze mleko na spanie?

A propo młodego wyglądu - już mnie nie pytają o dowód jak piwo kupuję. Po 30-tce przestali ;-)

@Olasec Może jeszcze Michałkowi się przestawi te spanie. Mój młody przez pierwszy rok prawie nie spał, w drugim już budził się coraz rzadziej, a obecnie nie ma problemów ze spaniem. Za to córka wstawała zawsze ze wschodem słońca i jak skończyła pół roku można powiedzieć, że przesypiała całą noc.
@zosiak No mam nadzieję, że już limit cp wyczerpałaś.
@AgaB33 Do mnie kiedyś z przedszkola zadzwonili, że młody ma gorączkę. Powiedziałam, że w przeciągu pół godziny dojadę. Nie minęło 5 minut i telefon, i dzwonią ponownie, że oni po karetkę zadzwonili... Podobno powiedzieli, że matka nie przyjedzie... Także nie wiem ile przepisów złamałam, ale nie chciałam, by mi młodego odwieźli na IP do szpitala... Oczywiście gorączkę miał, że nawet lekarz był zdziwiony, że tak wysoką. Dostał czopek z paracetamolem i wrócił ze mną do domu.
@Gosia0210 Ja mam starego rzęcha-laptopa, ale i u mnie jakby coś tam było widać. Zrób z pierwszego porannego i będzie wszystko jasne. Trzymam kciuki!

reklama
Do góry